БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 41

• 69 363
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Аз давам Маджаров и Vadrare -в синя кутия е.Дадох около годинката,беше захранена със сирене и кисело мляко.

# 76
Аз давам Маджаров и Vadrare -в синя кутия е.Дадох около годинката,беше захранена със сирене и кисело мляко.

Благодаря! И аз си мислех за Маджаров, другата марка не съм я виждала по нашите магазини. И аз съм захранила със сирене и кисело мляко, но явно ни е рано още за извара. Може би ще поизчакам още малко.

# 77
Мами помагайте! Бебка на 8 мес. Има запек с трудно и болезнено изхождане на малки твърди топчета. Давам пюрета от слива, круша, каисии, но ефект няма за сега. Така сме от 5-6 дни и вече се притеснявям. Ако може да ме посъветвате нещо за да и облекча това състояние?

# 78
Щом проблема е от толкова дни по-добре пробвайте с клизмичка Мелилакс

http://apteka.framar.bg/30034603/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D0%B0- … -5-%D0%B3%D1%80-6

Продават на дози, половин доза е за един път за вашата възраст. Препоръчана ми е от педиатърката. При нас винаги действа. И при нас въпросните пюрета не действат.

Чудих се дали сок от круша ще подейства, но не съм давала още сокчета.

От кога мога да започна да давам по малко сокчета?

# 79
И аз съм за клизмичка. Разхлабителни се дават преди да стане толкова тежко положението иначе не действат. Когато даваш хвани които затягат или даваш след тях разхлабително или повече водичка да пие или някой пробиотик. Ще си регулират коремчетата , но им трябва време.
Ние пък сме с вирус с разстройство и сега сме на диета , а после ще захранвам полека с някое затягащо пюре и полека със всичко останало дето сме въвели до сега за да не й раздразя пак стомахчето.

# 80
  • Варна
Здравейте, пак съм аз с питане.  Crazy

Откъде да купя истински и качествен Зехтин екстра върджин студено пресован?

В Кауфланд, Метро?

Трябва ми малко шише, 250 мл.

Ще се ползва за слагане по 1-2 капки към пюренцата на бебето.

# 81
Има зехтин за деца на Плазмон.Бях поръчала от някой сайт.

# 82
  • София
Хубав е Коста Доро - той е студено пресован, екстра върджин. Има го навсякъде, различни разфасовки. На Холе има една комбинирана мазнина за бебета, която също ползвам - редувам ги.

# 83
  • Варна
Скрит текст:

Такъв ще има на промоция в близкия магазин, тази марка Elia хубава ли е?

# 84
Здравейте. Детето ми е на шест месеца, но все още яде 6 пъти (7,10,13,16,18.30,21.30) незнам но не издърца за пет пъти дневно. Вече яде пюре и каша, но ще започна и кисели и попара. Моля Ви дайте ми примерно меню за 6 пъти хранене, а млякото да е само сутрин и вечер! Мога ли на един ден да дам каша и кисел или каша и плодово пюре ? Ако дам и плофово пюре и каша / кисел на един ден пгоблем ли ще е ?

# 85
На 6 месеца е рано да яде по цял ден други неща и само сутрин и вечер да пие мляко. А и моето бебе е на почти 9 месеца и яде 7 пъти на ден (само че 2 са нощни). Бих заместила обяда в 13, следобедната закуска в 16 и вече както ти си искаш вечерята в 18:30 или закуската в 10 (не и двете) и останалото бих го оставила мляко. Каша и плод може да се смесят в едно хранене. Кисел не давам и не мога да отговоря на въпроса.

Но отново - храненията трябва постепенно да се заместят и за 6 месечно дете абсурд да има 4 пъти твърда храна на ден.

# 86
Благодаря. Мисля да постъпя така 7ч - мляко, 10ч - плодово пюре, 13ч. - зеленпуково или местно, 16ч. - каша, 18.30ч. - мляко и 21.30ч. - пак мляко? Според вас така добре ли е? Защото до сега само в 13ч и 16ч му давах зеленчук и каша. А след 7 ще включа и попара, а плода да е в 18.30п. Според вас така как е? Simple Smile

# 87
Здравейте, мами. Някоя от вас има ли или попадал ли й е списък с храните, подходящи за бебенцета? Не мога още да се ориентирам в захранването. Някъде пише, червена чушка не, диня не, нектарини не до 7,8 месец. Ние сме на 5 месеца и аз приготвям пюренцата, но навсякъде различно инфо и вече се обърках

# 88
Няма общовалидни правила, във всяка държава различно е прието, има разминавания от по 2-3 месеца, че и повече за един и същ вид храна... Дори и само в България един дава например първо глутен после млечни, друг обратно. Така че можеш да се информираш онлайн горе-долу и да следваш интуицията си на майка.

# 89
Аз мисля да се водя по този график:

Скрит текст:

Една комшийка ми го даде, като тя си захранва дъщеричката по него.

Общи условия

Активация на акаунт