БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 41

• 69 408
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте!
Мисля да започвам с въвеждането на глутен. За начало ще почна с фини овесени ядки, а после с ечемичени ядки. Идеята е да ги давам на каша за следобедна закуска.
Питането е как точно се приготвят и подходящи ли са за започване?

# 151
  • София
Здравейте! Не знам дали пита на правилното място, но ми трябва спешен съвет за млеката на Ганчев. От 2,5 дена давам на близнаци на 1,5 месеца мляко на Ганчев по схемата 2 мер. лъж. Ганчев1 + 1 мер. лъж. Ганчев АР. Приемът на Ганчев е по лекарска препоръка като първо пробвахме с едни малки опаковки и тогава на децата им понесе добре. Но от днешното нощно хранене акат вече втори път, а преди си акаха на 1-2 дена. Възможно ли е да е от млеката и това типична реакция ли е към млеката на Ганчев или само към АР формулата?

# 152
Децата могат да акат и на всяко хранене, демек по 6 пъти дневно и се смята за нормално. Голямата ми акаше по веднъж на ден , а малката на всяко хранене. Не зависи на 100% от млякото , а и от стомахчето на бебето. Не съм ползвала ганчев и спецално за него не мога да дам мнение. Според мен е нисък клас мляко.

# 153
Здравейте, дащеря ми е на 5,5 мес. и до сега сме се хранили само с АМ, защото е недоносена. Педиатърката каза да започнем захранване /и че дори сме закъсняли с месец/ със сокове от ябълка и морков, но за сега тя не ги понася /излизат пъпчици около устата и пак има ужасни колики по цял ден и нощ с пищене/. Спрях да й давам няколко дена и после пак, но ефекта е същият. Мога ли с нещо друго да пробвам да захраня или да останем още само на АМ?

# 154
Колко недоносена е? Ако е месец примерно реално сега ханосмилателната и система е развита като на 4,5 месечно бебе, не на 5,5. Може и да и е рано. Педиатърката ви само заради съвета със соковете бих я сменила веднага! Оставете бебчето на мляко още малко, щом още има колики. И захранването бих го започнала със зеленчуково пюре от някой нежен за стомаха зеленчук или каша. Захранване със сокове е остаряла глупост.

# 155
Здравейте! Не знам дали пита на правилното място, но ми трябва спешен съвет за млеката на Ганчев. От 2,5 дена давам на близнаци на 1,5 месеца мляко на Ганчев по схемата 2 мер. лъж. Ганчев1 + 1 мер. лъж. Ганчев АР. Приемът на Ганчев е по лекарска препоръка като първо пробвахме с едни малки опаковки и тогава на децата им понесе добре. Но от днешното нощно хранене акат вече втори път, а преди си акаха на 1-2 дена. Възможно ли е да е от млеката и това типична реакция ли е към млеката на Ганчев или само към АР формулата?
Сина ми отгледах с Ганчев дет се казва.да на моменти е акал 5-6 пъти на ден друг път по 1-2 пъти!Възможно е от смесването на едното с другото мляко,но това не е знак за никаква тревога.по-скоро ще е проблем ако се запичат на често Simple Smile

# 156
здраетв, имам единн може би абсурден въпрос, но не съм наясно с АМ-то. Дъщеря ми е на почти 9 месеца, изключително кърмена, не е опитвала дори АМ. По ред причини искам да го включа постепенно, какво трябва да взема - 1 или 2? Цяла доза ли се дава или както при нова храна постепенно няколко дни?

# 157
Аз бях на подобно дереже и взех 1ца. Чак към 11м и половина взех 2ка. Пробвай с някакво малко количество един ден, после дай малко повече 2рия ден и ако няма реакция - увеличавай.

# 158
Благодаря, Кристалин.  bouquet

# 159
Не се заяждам, но ми стана интересно поради какви причини искате да включите АМ?

# 160
Здравейте!
Мисля да започвам с въвеждането на глутен. За начало ще почна с фини овесени ядки, а после с ечемичени ядки. Идеята е да ги давам на каша за следобедна закуска.

За бебе е добре да вземете каша от готовите. Ако не искате, можете да намерите био овесени ядки /има в магазините на ДМ на марката Алнатура/,, но трябва допълнително да се смелят.

# 161
Записвам се да следя. Захранваме се от 6тия месец.

# 162
Здравейте!

За бебе е добре да вземете каша от готовите. Ако не искате, можете да намерите био овесени ядки /има в магазините на ДМ на марката Алнатура/,, но трябва допълнително да се смелят.
Благодаря за отговора! Вече давам фини овесени ядки за следобедна закуска.

# 163
  • София
здраетв, имам единн може би абсурден въпрос, но не съм наясно с АМ-то. Дъщеря ми е на почти 9 месеца, изключително кърмена, не е опитвала дори АМ. По ред причини искам да го включа постепенно, какво трябва да взема - 1 или 2? Цяла доза ли се дава или както при нова храна постепенно няколко дни?

Същата работа и при мен. Като почнах да отбивам и да замествам хранения след 8 месец исках да има и млечни хранения, и затова включих АМ, обаче взех направо 2-ка, и въведох като нова храна. Да го пие с биберон хич не пожела, но слагам в каши, овесени ядки и т.н. На година и два месеца е вече, и заместих АМ изцяло с прясно мляко, за в храната обаче, не като напитка.

# 164
Здравейте, момичета. Синът ми е на 8 месеца и хапва стабилно. Сутрин попара, на обяд пюре или супа, следобяд (15:30-16:00ч.) каша или плодово. Остават му още две хранения с АМ - едно в 18:30-19:00ч. и после в 21:30ч. Изпива  между 240-270 мл. АМ (ако дам по-малко просто плаче докато не му дам колкото иска) и ме притеснява, че това е голямо количество и ще се разшири коремчето. Днес попитах педиатърката и тя каза, че наистина е много и да давам по 180 мл. с бисквита "Закуска" вътре, така щял да се засити. Обаче не си представят да давам и в двете хранения с АМ бисквити, това е много захар, каквито и да са бисквитите. Как да процедирам според вас?

Общи условия

Активация на акаунт