БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 41

• 69 903
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Може, ама трябва да го добавяш непосредствено преди даване. Защо искаш да даваш мляко в пюрето? Това се прави само ако детето категорично отказва чисто пюре. Аз бих дала в началото чисто, ако твърде дълго не се получат нещата, едва тогава бих добавяла мляко. Имай впредвид също, че в първите дни на захранване е нормално детето да се потриса, да има позиви за повръщане и други екстри, свързани с новата консистенция. Понеже съм през телефона, не виждам лентичките, ако има такива. Колко е голямо детето? Признаци на готовност за захранване има ли?

# 526
И ние бяхме на Фризовон до годинката-слагах го в порцията пюре(плодово/зеленчуково) преди папкане.В пюре с месо,не се добавя.Ако остане от пюрето с АМ,се хвърля.Но пробвай и варианта ,както са писали вече,да даваш чисто пюре и да дохранваш после с АМ.До годинката преобладаваща част от менюто трябва да е млечна Peace
Рефлукс ли имате?Ако е така,захранването/приема на твърда храна, оказва положителен ефект  Simple Smile Успех Hug

# 527
За десетмесечно бебе ок ли е да има две твърди хранения на ден от по 100-150 гр.? Останалото е кърмене на поискване, ама се чудя дали не е време за повечко друга храна, освен млякото.
Колко вода трябва да пие на тази възраст? 12 кг е.

# 528
До годинката ,за захранено бебе е 100 мл.течност за кг.Моето дете почна да пие вода след годинката,преди това пиеше досто по-малко и с нежелание (изцяло на АМ).След като кърмиш на поискване,е възможно бебето да не иска да пие много вода,а и количеството на твърда храна при вас не е голямо.Следи памперсите, и предлагай водичка.За количеството храна-може да пробваш да увеличиш порцииите, или да въведеш още едно хранене,ако бебчето има желание.

# 529
Леле...Бебка пие между 200 и 300мл.дневно, ще опитам да увелича значи.
След твърдата храна какъв интервал трябва да има до следващото хранене? С тези 150 гр по принцип издържа 4 часа и реално заместваме хранене, обаче се чудя дали не огладнява по-рано, но да не се сеща да си поиска храна. От друга страна изобщо не е недохранена, предвид килограмите. Малко по-лек режим може и да й е добре. Обърквам се тотално вече.

# 530
С кърменето със сигурност си набавяте нужното количество течност. Предлагай,но не насилвай.Двама лекари са ми казвали,че ако детето се кърми на поискване и няма признаци на дехидратация ,не е проблем по-малкото водичка.
За храната-води се от детенцето(да увеличиш порциите с една,две лъжички и т.н.)но е възможно да няма нужда от повече.За вашата възраст 2 заместени хранения са ок.Щом издържа 4 часа и не проявява признаци за глад,значи се чувства добре.

# 531
Благодаря  Hug

# 532
  • София
До годинката ,за захранено бебе е 100 мл.течност за кг.Моето дете почна да пие вода след годинката,преди това пиеше досто по-малко и с нежелание (изцяло на АМ).След като кърмиш на поискване,е възможно бебето да не иска да пие много вода,а и количеството на твърда храна при вас не е голямо.Следи памперсите, и предлагай водичка.За количеството храна-може да пробваш да увеличиш порцииите, или да въведеш още едно хранене,ако бебчето има желание.

100 мл течност, а не вода. Защото то ако изпие 1.2 л на ден, не виждам къде ще сложи и храна.
Ето тук мисля, че е дадено добре:
https://lekuva.net/65093/kolko-voda-tryabva-da-pie-deteto-ot-1-do-3-godini.html

# 533
Момичета, има ли тук и други бебета които на 9 месеца още не ядат попара? И тя задължителна ли е? С какво може да се замести?

# 534
  • град-държава
Дъщеря ми е на почти 12м - не яде попари, захар и храни със захар, не пие сокове. Обича бебешки кус-кус/макарони със сирене и масло.  Peace

# 535
Дъщеря ми е на година и половина и не яде попара (и захар под каквато и да е форма освен плод). Ако става въпрос за закуска може да се замени с много неща. Примерно аз правя овесени ядки или просо, сварени във вода или в кокосово мляко отгоре с плодове или плодово пюре. Ако детенцето дъвче може просто филийка хляб със сирене на малки парченца. Също както се писа горе кус-кус със сирене.

# 536
И моето дете не яде попара-изпитва погнуса още от първата лъжица и спрях да я мъча.Може да даваш макарони/кус кус,юфка със сиренце,грис,овесени ядки,елда,просо,качамак,филийки с домашно пастетче от жълтък и сирене+доматче,краставица,авокадо,или каквото друго обича.
Кисело мляко с плод,бисквитка,ако не държиш закуската да е само солена Peace

# 537
  • София
Големият ми син има изядени буквално 2-3 лъжици попара. Така и не се научи да я яде, но и аз не настоявах. Сега също не обича.
Не мисля, че е голяма драма, ако детето не яде попара.

# 538
Моето е на годинка и седмица, попара не е ял, въпреки въведения глутен. Момичетата са те посъветвали относно видове закуски -аз мога да добавя палачинки с глутен/ без глутен/ с банан или друг плод, кексче някакво...

# 539
  • София
Горните мнения помогнаха много и на мен  bouquet, защото дъщеря ми не може да приема млечни и масло и все се чудя какво да й давам вместо прословутата попара,Кук кус със сирене и т.н. (на 1 г. и 2 седмици е)

Общи условия

Активация на акаунт