Епилепсия- ТЕМА 23

• 96 410
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
в аптека  го раздробяват,  слагат и подсладител.  после се разтваря във вода  или малко мляко

# 451
Не знам как ще съм спокойна като е на училище сега???
Може би на някой с по- тежки пристъпи да се струва пресилено моето притеснение, но наистина съм на път да се побъркам. Голямо дете без никакви проблеми до този момент, уж минимална вероятност да се повтори припадъка, станаха 3 за седмица. Уж нищо на скенера, след малко артефакт. Уж артефакт- ТС. Уж не е ТС, ама станаха още 3 припадъка... 2 медикамента...

И моето дете е на училище. Сложно е. Имаше период, в който всяка сутрин трябваше да решаваме дали да го пратим на училище и съответно кой ще остане с него, кой ще вземе болничен, кой ще го заведе на лекар, ако се влоши. За късмет тези периоди бяха 2-3 за цялата учебна година. В училище сме оставили лекарство за спешен случай и телефонът е винаги с мен.

# 452
inka 26 , вие тук във Варна с кои специалисти сте се консултирали!

# 453
Майчета, да питам, този Сабрил как го давате на по-малките бебета. Аз го давам с лъжичка, но докато и го давам, тя дишне през устичката, и по цялото и лице полепва от лекарството. Отделно остава и по лъжичката. Замислям се дали да не и го слагам в млякото или пък да го разтворя с малко вода?

Сабрил го давах в храната. Но смесвах хубаво, така че да не остава на дъното на лъжичката. Не съм го смесвала с мляко, но според мен и така става. Във вода се съмнявам, че ще го изпие, защото много горчи.

# 454
Пробвах разтвор с вода, и за сега го пие. В аптеката казаха, че като го раздробят, добавят и пудра захар за подобряване на вкуса. Много ми се иска да спре спазмите. Страх ме е да не се окаже резистентна.

# 455
Пробвах разтвор с вода, и за сега го пие. В аптеката казаха, че като го раздробят, добавят и пудра захар за подобряване на вкуса. Много ми се иска да спре спазмите. Страх ме е да не се окаже резистентна.

това, че не се повлияна от сабрил не значи, че е разистетна.  Важно е да се разбере причината, за да  познаят лечението. съветът ми е търси лекар, който вярва в детето ти. Само той ще прояви старание да намери лечение

# 456
Мисля че в България няма да го намеря този лекар. При колкото лекари да отидем, толкова диагнози имаме. Последно бяхме при Алексиев и той ни каза че не било Уест, ами огнищна епилепсия, което обаче никак не ме успокоява, защото виждам че тя наистина има забавяне в развитието-трудно си задържа главата, не се обръща, не посяга към играчки, а скоро ще стане на 5м.

# 457
  • София, Люлин-8
kukuimka Мойта дъщеря също нямаше стабилен контрол на главата до 5 месеца, че и отгоре. Започна да се обръща чак на 6 месеца и половина въпреки, че няма диагноза Уест. Алексиев потвърди ли ви лечението?
Освен това е нормално при кърмаческите епилепсии да има забавяне в развитието. Затова колкото по-късно се отключи епито толкова по-добре. Мойта дъщеричка е с огнищна епилепсия от 2 месечна възраст и въпреки изоставането нещата се подреждат с времето и с терапии разбира се. Сега е на 5 и половина, ходи и говори та не можеш да й затвориш устата, въпреки факта, че до 3 годишна възраст нямаше разбираема реч. Ходи си в мосова детска градина и е напълно интегрирана. Е да има си още леко изоставане и се вижда разликата между нея и връстниците й но и това ще отшуми с времето.  Peace
Затова недей да се филмираш от сега. Най-важното е да спрете пристъпите.  Hug

Междо другото сега се сетих, че Сабрил се изписва и за парциални (огнищни) пристъпи.

Последна редакция: вт, 14 фев 2017, 04:54 от romanol

# 458
Алексиев ни изписаха Клонарекс,но до като ни доставят лекарството,защото го нямаше в наличност, ние вече бяхме в Педиатрията по спешност, с над 100 спазъма на ден. Гледат я, снимат я, чудат се дали това което прави са инфантилни спазми, защото тя винаги обръща главата и погледа на дясно. Понякога участват ръцете и кракатата със леко присвиване. Друг път са толкова силни, че ги прави и с писък. Прави и единични спазми, и такива групирани на серии, но винаги участват главата и очите.

# 459
  • София
Инка 26, най-добрият специалист по разчитане на резонанс е доц.Андрей Иванов от Военно Медицинска академия. Обръща много внимание и ще ви каже вижда ли нещо и дали въобще качеството на резонанса е добро.Най-важното, което трябва да се разбере е дали епилепсията е симптоматична или не, за да е правилно и лечението.

# 460
  • София, Люлин-8
Zenda Дай някакви координати на тоя доцент. Лесно ли мога да се добера до него и колко пари взима за консултация, защото ми писна да правим резонанси вече два имаме сега Божинова и Симеонов и трети ми искат писна ми да си оспивам детето, че не били сигурни това там точно какво е???? Shocked
Резонанса са ни го гледали и Минкин и Герганов и двамата казват двустранни глиози с дисплазия от едната страна. Алексиев също е на тяхното мнение и твърди че няма смисъл от нов резонанс защото това си е спастична увреда и ще си стои там.
Та искам да си сверя часовника с още едно мнение, ако може да ми спести правенето на още един резонас и мъките около него. Rolling Eyes

kukuimka Значи доколкото разбирам е потвърдил лечението, но ви е изписал да пиете Клонарекс за да закрепите докато дойде Сабрила така ли?
От това което описваш като клинична картина наистина навежда на мисълта повече за огнищни пристъпи, защото детето винаги обръща очите и главата в една и съща посока, спазмите по презумпция са симетрични и включват цялато тяло или само глава, има ли асиметрия в движенията това говори за огнищност.  Peace
Кога ще дойде този Сабрил?
Дръж ни в течение? Hug

Последна редакция: ср, 15 фев 2017, 06:14 от romanol

# 461
  • София
Здравей Раманол, ето и линк към координатите:
http://www.vma.bg/bg/mbal-sofiya/diagnostichni-zvena-i-laborator … nsna-tomografiya/

Взима 60лв за консултация. Много е внимателен и изчерпателен. На нас първият резонанс ни е от Гърция. Димова ни накара нов да направим в Иван Рилски. Донетът каза, че този от Иван Рилски е доста по-неточен, въпреки,, че Димова е на друго мнение.
Зареди се с търпение, защото се чака. Отиди сутринта към 9.
Успешен ден!

# 462
  • София, Люлин-8
Трябва ли да му се обадя предварително или просто отивам там и висвам пред кабинета и когато се добера?

Ох толкова ми е писнало да вися по болниците, колко часа се чака горе долу.  Tired

# 463
  • София
Точно така, отиваш и висваш. За около 2 часа си свършила. Много е изерпателен. Всичко можеш да попиташ.И прогноза дава.

# 464
Момичета, някоя правила ли е детоксикиране след ваксини. С ММ започнахме да се съмняваме, че състоянието на Хриса е следствие на ваксини. И друго да питам - за записване на ясла/градина трябва ли да имам документ от комисията за освобождаване от ваксини или ще е достатъчен листа от невролога, в който пише, че се спират ваксинациите? Аз и в яслата ще питам като дойде времето, но ми е интересно сега как стоят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт