Епилепсия- ТЕМА 23

• 96 513
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте на всички за първи път  пиша. Искам да споделя личната си история с вас до сега само следях темата. имам дъщеричка на 4 години, тази година на 03 .05 сутринта в сън  ни направи гър4, с таткото незнаехме какво се случва бяхме много уплашени и се започна ходенето по мъките.отидохме в педиатрията направиха еег, всичко беше чисто, направихме консултация с д-р Попова , тя ни изписа ескимо кидс.Назначиха ни ЯМР на 02.06 ни го направиха в Пирогов и като по часовник на 03.06 пак в сън направи втори гърч.  Отново в педиатрията 2ро еег чисто,назначиха ни терапия с конвулекс , но имаше завишение на амоняк и го смениха с репитенд.  никакви проблеми до16 август когато пак в сън направи трети гърч и отново в педиатрията. там след проведено еег по време на съне с данни за фокална пароксизмална активност центротемпорално  смятат,че се касае за роландова епилепсия. Включиха ни трилептал добре го понесе. След това два пъти пак в сън започна да примлясква ,повърна обилно, но си признавам,че доста беше хапнала да не кажа преяла. Чудя се дали бяха пак някъкви пристъпи защото много отпадна и мисля,че си закриви и устичката или е било плод на моя страх и въображение. естествено пак в педиатрията на последното ни изписване вдигнаха дозите и на двата сиропа. В момента е добре но не я искат вдетската градина а мисля,че нямат право и я взимам на обяд. съжалявам за дългия пост но знаете как е тежко ми имясля ,че тук ще ме разберете.

# 121
  • София, Люлин-8
Мойта е правила 4 гърча в градината и пак си ходи, нямат право да отказват гони си правата.  Peace
Да не говорим че е с почти ежедневни малки пристъпи.

# 122
Подарявам 4 опаковки с нитразипам в срок и 2 опаковки с ампули диазепам.
Нитразипама е от Румъния и Сърбия.
Който има нужда да ми пише на лични.

# 123
  • София, Люлин-8
На нас ще ни трябва диазепама, нашият му изтича срока другият месец и ще трябва да го подменя, че едната ампула съм я дала в градината.
Благодаря  Hug

# 124
мами малко инфо от мен свещички     диазепам правят само в една аптека. намира се до втора градска болница. издава личния зелена рецепта и отивате там дозата се изчислява според теглото не детето. 10 свещички ми излезнаха 40лв по удобно е дано не се налага да ги ползваме.

# 125
ellyto_91
коя е аптеката? и с какъв срок на годност са?

# 126
ellyto_91
коя е аптеката? и с какъв срок на годност са?
срока на годност е 1 година името незнам но като минете болницата по бул. Христо Ботев веднага след първата улица тоест Козлодуй  на ъгъла се намира аптеката.

# 127
  • София
Здравейте, аптеката е ерудита, но ви трябва зелена рецепта от личната. Обадете се в аптеката и там ще ви обяснят подробно какво ви трябва.

# 128
Много Ви благодаря за информацията, момичета!  bouquet

# 129
  • София, Люлин-8
ellyto_91 благодаря и аз ще го имам в предвид защото и ампулите не са вечни.  Peace

# 130
Ще споделям каквото знам, но определено свещичките  за мене са по удобни. Затова и писах за тях.

# 131
Здравейте,
моля да ми препоръчате добър детски невролог в София, който да направи ЕЕГ на детето ми на 14 г.

# 132
Момичета, имам 4 ампули Синактен от 1 мг, годен до 10.2016 г. Съхранявани са в хладилник.
Ако някой има нужда, нека ми пише. Не го продавам.

# 133
  • София, Люлин-8
Здравейте,
моля да ми препоръчате добър детски невролог в София, който да направи ЕЕГ на детето ми на 14 г.

Аз съм доволна от Алексиев.

# 134
  • София
Здравейте мамчета! Накратко ще разкажа нашата история. Момченцето ми е на 6 годинки. На 22 май заминахме на почивка в Гърция на къмпинг както правим всяка година досега. Преди да заминем детето беше с 38 градуса и болки в крайниците и главата, но нищо сериозно. Водихме го на личната докторка каза, че няма проблем и му изписа антибиотик за всеки случай, но да не го започваме веднага. Първите 2 дни на морето беше много добре, играеше, плуваше и си помислихме, че е здрав. На 24 май го заварихме сутринта в каравана със страшен гърч. За нас това беше най-големият ужас, защото не знаехме за какво става въпрос. Епилепсия не ми е и минала през главата. Не знаех нищо за тази болест. То не си вкарвахме пръсти, то не го будихме само дето не го заляхме с вода. Извикахме бърза помощ. Докато стигнем до болницата, в която бяхме настанени спирахме с линейката на 3 медицински центъра, за да го стабилизират. Беше епилептичен статус. Приеха ни в болница в Солун и веднага му направиха скенер. Чист. На следващия ден ЕЕГ, което не беше добре и заключиха енцефалит. Детето беше много объркано, агресивно и некооперативно. Не можаха да му вземат лумбална пункция. Правеше по 6-7 кризи на ден. На 5-я ден получи и тремор на устата. След толкова много кризи на ден докторите всеки ден ни даваха различна диагноза (FIRES, ADEM..). Как останахме живи с баща му не знам. Имаме и второ дете, която оставихме на къмпинга при наши познати. Детето започна да се стабилизира след 6-я ден. На 8-я ден му направиха и резонанс, който също беше чист. През цялото време поддържахме контакт с доцент Мангъров, който по описание на случващото се също заключи енцефалит. На 9-я ден ни изписаха и се прибрахме с личната ни кола до България и веднага бяхме приети в Инфекциозна болница при доцент Мангъров. Направиха лумбална пункция. Излезнаха гранични стойности на Западно-Нилски енцефалит. Повториха изследването на 16-я ден от болестта и не се доказа този енцефалит. Изписаха ни след още 7 дни и от тази болница като ни казаха да спрем всички антиепилептични лекарства. Той взимаше Депакин и Кепра. Аз обаче се изплаших, защото от четенето разбрах, че такива лекарства не се спират изведнъж. Направихме на същия ден консултация с проф.Божинова и тя каза, че ще пие лекарствата поне 6 месеца превантивно и иска да ни приеме в болницата за ЕЕГ. Хайде 3-та болница. ЕЕГ-то чисто излезна. Изписаха ни и ходихме на контролен преглед при Манъров, който каза да спираме лекарствата, защото ще си направим детето зорлем епилептик. Е да, спряхме ги и след 2 дни припадна. Върнах лекарствата. По това време всички невролози бяха на някаква конференция в чужбина и единствения от по-известните беше проф. Чавдаров, който намерихме. Направихме консултация с него и той каза да невроинфекция я, направи ЕЕГ чисто, но спени Кепрата с Конвулекс в минимални дози за неговите килограми. Да , но след 1 месец една сутрин пак припадък, линейка и пак в Св.Наум. Оказа се, че натрупването на лекарството в кръвта е в  минимална доза и ни увеличиха приема. Забравих да кажа, че преди този припадък беше с гнойна ангина и 40  градуса температура и не получи припадък, пти което Чавдаров каза, че нервната му система е много здрава. Димитър има едно удебеляване на костта в десния темпорален дял, който ние забелязахме , когато беше на 2г. Ходиме на 3 различни лекаря и всички казаха, че няма нищо така се е родил или е от удър. Последният престой в Св,Наум се хванаха за това удебеленив, че може от там да идва нещо. Направихме консултация с Минкин. Отвори резонанса и каза има увреда на мозъка. Отидохме при Габровски в Пирогов категорично отрече гърчовете да имат общо с това удебеление. Имаме приятел лекар по образна диагностика категорично отрича да има увреждане на мозъка и отделно доцент от Св.Наум разчита резонанса не вижда увреда. Направихме консултация с доц.Димова, която знаете работи С минкин в екип каза съшо, че вижда нещо нередно, но не знае какво. Каза ни да направим 2-ри резонанс. Направихме в Иван Рилски. Разчитането от образната диагностика е чист мозък няма нищо. Пак отидохме при Димова, която си твърди, че има нещо там, която оба4е обвързва и с начина на протичане на кризите. Неговите кризи са пълно вцепенение, гледа в една точка без да мърда и спира да диша за малко накрая на кризата.
Сега съм записала час за един неврохируг, който работи в Хановер и идва няколко пъти годишно тук и имам и оферта от Турция.
Това е нашата история. Такъв страх и ужас през целият си живот не съм изживявала.

Общи условия

Активация на акаунт