Епилепсия- ТЕМА 23

• 96 527
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • София, Люлин-8
След второто посещение ерготерапевтката (която междо другото е и кинезитерапевт) твърди, че тези от Котел не са сгрешили и детето действително е с лека форма на ДЦП и заради това имаме проблеми с качването и слизането по стълбите и разни други такива дейности от грубата моторика. Като каза, че лявото краче е по-зле от дясното. Rolling Eyes
Но потвърди, че с работа и с времето ще изчисти проблема.

# 151
romanol, точно това каза и Димова, че деца с много по-малка дисплазия правят повече пристъпи, а на моето дете е по-голяма, няма пристъпи. Благодаря за съветите Hug Ще потърсим и още мнения. Нищо не е казвала за това коя степен сме.

# 152
Здравейте, момичета!
Извинявам се, не знам дали тук е мястото да задам въпроса си, но много се надявам някой да може да ми помогне.
Искам да попитам къде в Пловдив да направя ЕЕГ на детето си? Бих искала да е на място, където апаратурата е по-съвременна и процедурата не е неприятна и стресираща за детето. Предпочитам персонала да е търпелив и да е свикнал да работи с деца, защото синът ми е палав и ще му бъде трудно да остане в покой дълго време.
Много съм объркана. Надявам се някой да ме насочи към добър специалист. Благодаря.

# 153
Здравейте мили мами, желая здраве на вас и вашите деца. Моето момче е на 7 години и преди 3 месеца отключи епилепсия , след 2 генерализирани пристъпа със загуба на съзнание повече от 15 мин започнахме да пием конвулекс, но детето повръщаше, смениха го с депакин, но отново не беше добре, направиха изследвания и установиха, че амоняка му е 6 пъти над нормата, след системи и лекарства успяха да го смъкнат в норма и в момента пием Петинимид. ЕЕГ показа пароксизмална абнормост при ХВ типични за абсанс епилепсия. Ще следя вашите публикации

# 154
  • София
Някой водил ли си е детето в биофийтбек? Аз съм водила моето преди да му установят епилепсията. Сега е чудя дали с не започнем пак.

# 155
  • София, Люлин-8
Аз се интересувах от тази терапия преди време но още бяхме прекалено малки за нея, защото детето трябва да разбира достатъчно за да му се обясни какво трябва да прави. Но сега на фона на всички други терапии нямам сили нито физически нито финансови да я мъкна и на това.

# 156
  • София
И за мен тава е проблем. Мисля, все пак, да питам Божинова другия месец и ако каже, че е добре ще я почна. Преди му се отрази много добре. Сега е първи клас и проблемите са безкрайни, просто.

# 157
  • София, Люлин-8
Днеска бяхме на ЕЕГ при диспансерната. Каза че ЕЕГ-то ни е "прекрасно" този път дано задържим така.  Simple Smile

# 158
Здравейте ,момичета имам един странен и малко глупав въпрос за което моля да ме извините. Предстоят ни чернодробните изследвания да правим знам ,че лекарството не трябва да го пие, но имаше някакво време от последният му прием , Ние все ходим към 9 часа сутрин към колко например трябва вечерта да го е изпил ?.

# 159
  • София, Люлин-8
Аз не съм спазвала такива часове.  Rolling Eyes

# 160
  • София
Ходим сутрин, обикновено са минали 10-12 часа от последния прием.

# 161
Има на мен ми казаха ама кой да помни.

# 162
Има на мен ми казаха ама кой да помни.
Никога не са ни казвали в колко трябва да пие лекарството вечерта .
Само казаха ,че е важно да не е пила сутринта в деня на изследването.
А сме ходили толкова много пъти .
И винаги питат нали не е пила сутринта Simple Smile

# 163
Миналият път дори ми направи забележка и ми каза че по този начин резултатите няма да са точни.

# 164
  • Русе
Аз давам сиропа вечер в 12.00 а изследванията са сутрин около и преди 8.00, защото тогава и е следващи я прием.

Общи условия

Активация на акаунт