Епилепсия- ТЕМА 23

• 96 531
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте мили мамчета,
регистрирах се тук съвсем наскоро, защото до сега съм чела публикации и съм вземала под внимание много постъпки и мнения, вземала съм адреси, телефони и  т.н... Дойде моментът и аз да попитам нещо, което е от голямо значение за мен, тъй като малкият ми син се разболя, като поставената ни диагноза е "Епилепсия"... В тази връзка, бих искала да попитам всички, които имат някакво мнение, относно избора на добър и надежден специалист в област "Детска неврология", както в България, така и в чужбина. Познавате ли такъв специалист дори и той да се намира извън страната?
Знаете ли,  какво още бихме могли да добавим като изследвания и проверка на хормони, витамини и т.н, освен ЕЕГ, ЯМР и кръвни изследвания, които вече сме направили?
Ще се радвам, да прочета отговора и да отделя необходимото време, за да уважа мнението на всяка една майка, жена или просто дама!
Бъдете здрави! Simple Smile bouquet

# 166
  • Русе
Здравей Vessy Nikiforou.
Съжалявам за диагнозата ви. От опита който имам аз със българските лекари мога да кажа само лоши неща , за съжаление. Отношението на което се натъкнахме е под  всякаква критика, все едно не ми стига диагнозата на детето. Затова си лекуваме детето в Турция, Анадолу  медикал клиник. Там отношението е на ниво и най важното е че ти отговарят на въпросите. Естествено си плащаш. Апаратурата е много по добра от тази в България.

# 167
  • София, Люлин-8
Здравей Vessy Nikiforou  Hug

Колкото до изборът на специялист мага да кажа само това, което съм казвала много пъти и в предните теми.  За всеки това е повече от индивидуално, едни са доволни от даден лекар, други пък не са доволни от него. Изборът на верният специялист за конкретният случай прилича на избора на партньор. Търсиш докато намериш онзи с който сте на една вълна. Онзи който ще те изслуша дори в 3 през ноща, онзи който дори може да ти каже,че понякога прекаляваш, но това няма да навреди нито на теб, нито на детето. Търсиш, докато не намериш. Всеки от нас се е спрял на някого, временно или за постоянно, но каквото и да те посъветваме, то е през нашата призма, през нашите очи и сърца.

За лечение извън страната отново е индивидуално, в зависимост от типът на епилепсията и финансовите възможности на семейството. При резистентни епилепсии като нашата, моето мнение е че трябва да се търси специалист в страната, който да наблюдава детето, тъй като детето е постоянно с пристъпи и нестабилно състояние, и трябва да има човек който да може бързо да реагиа. Но за диагностика навън е ОК като вариант. Ако детето е стабилно, то може да опитате и с лечение извън страната, ако можете да си го позволите разбира се.  Peace

Има още доста неща които не сте пускали и ще ви ги изброя.

1. Електролити;
2. Витамини Б6, Б12 и D;
3. Хормонални за да се изключи хипер-хипотероидизъм, но какви трябва да ви ги назначи ендокринолог;
4. Метаболитен скриниг;
5. И на последно място генетични изследвания. Слагам ги накрая защото са най скъпи и е по-лесно да се изследват първо горните.  Peace

Но за да мога да съм ти от помощ ще е добре да си малко по-конкретна, защото понятието "Епилепсия" е много общо и трябва да се конкретизира какъв е типът на епилепсията.  Peace

Успех  Peace

# 168
И според мен изборът на лекар е много индивидуален. Повечето сме обикаляли доста. Според мен зависи и от вида на епилепсията - в нашия случай вече никой/ нищо не може да помогне. Желая ви успех!

# 169
И според мен изборът на лекар е много индивидуален. Повечето сме обикаляли доста. Според мен зависи и от вида на епилепсията - в нашия случай вече никой/ нищо не може да помогне. Желая ви успех!

Ааа, не така. Няма да се отчайваме. Вярно е, че децата ни са много тежки случаи , но стават чудеса и Айнщан е проговорил на 6.

# 170
  • София, Люлин-8
Ааа, не така. Няма да се отчайваме. Вярно е, че децата ни са много тежки случаи , но стават чудеса и Айнщан е проговорил на 6.

newsm10

Ние онзи ден като понастинахме пак бяхме с мноого пристъпи.  Tired

# 171
Романол, горе- долу това се получи и при нас, но настинките бяха тежки пневмонии, а пристъпите - големи генерализирани. Sad Последиците за развитието - катастрофални.

# 172
  • Варна/Белгия
Момичета днеска ние първия ден без нито един пристъп,благодарение на канабисовото олио.

# 173
  • София, Люлин-8
Момичета днеска ние първия ден без нито един пристъп,благодарение на канабисовото олио.

newsm10

# 174
  • София

Страхотно! Много съм чела за канабисовото олио, но за първи път от първа ръка. Знам, че това понякога е единственото и най-добро решение за резистентни на терапия видове епилепсия. Разказвай и ни дръж в течение.  В Белгия законно ли е вече, или сте някъде другаде?

# 175
  • Варна/Белгия

Страхотно! Много съм чела за канабисовото олио, но за първи път от първа ръка. Знам, че това понякога е единственото и най-добро решение за резистентни на терапия видове епилепсия. Разказвай и ни дръж в течение.  В Белгия законно ли е вече, или сте някъде другаде?

По принцип в Белгия е незаконно,но има организация към която вече съм член,която издава карта за законно лечение.Но самото олио се купува от Холандия,а рецептите за него ми го изписват белгийските лекари към организацията.Аз съм много доволна това е единствено нещо което спря пристъпите на Даяна от няколко месеца насам.

# 176
  • Варна/Белгия
Момичета подарявам
Осполот 2 кутийки
Ривотрил капки 2.5мг много малко ползвани
Фризиум 2,5мг 10 капсули остана
Неуротоп 100мг 6 блистера
Неуротоп 300мг 1 блистер
Диамокс 60,130,170 мг по 20 капсули от всеки грамаж
кетостикс 1 бр

# 177
  • София

По принцип в Белгия е незаконно,но има организация към която вече съм член,която издава карта за законно лечение.Но самото олио се купува от Холандия,а рецептите за него ми го изписват белгийските лекари към организацията.Аз съм много доволна това е единствено нещо което спря пристъпите на Даяна от няколко месеца насам.

Чудесно! Значи, когато нещо работи, хората намират начин да се сдобият с него. Успех ви пожелавам!

# 178
  • София
Здравейте мами, да пиша и аз. Направихме консултация с доц.Герганов. Според него също не може да се говори за увреда в мозъка. Каза, че най-вероятно всичко е в следствие на невроинфекцията, която е изкарал. Но никой не може да е сигурен в това само времето ще покаже. Дано да е така, но дори ме е страх да се зарадвам, защото всеки път досега като се зарадвам и хоп нов пристъп. От вчера вечерта заменям сиропа конвулекс с хапчетата. Той пиеше 3 пъти по 4мл или 200мг. Хапчетата са по 300мг, тоест по 2 хапчета на ден. Но неврложката смята да давам половин сутрин и 1 вечер и да направим изследване как се натрупва в кръвта. Мен обаче ме хвана шубето и си му дадох едно вечер и едно сутрин. Той е 22кг.

# 179
  • София, Люлин-8
За да задържите на същата дозировка детето трябва да пие по 2 хапчета дневно.  Peace
Обяснявам 4+4+4 е дозировката която сте имали до момента на сиропа или 200мг+200мг+200мг, което общо е 600мг. След като таблетките са от 300 мг. респективно трябва да приема по 2 таблетки дневно, ако взима по 1 и 1/2 дозата ще падне на 450 мг. дневно.
Според невролозите  600 мг. е нормална доза за 22 кг. дете знам го защото моята щерка е толкова и лятото беше голяма борба с тези от 4-ти километър, защото тя тогава пиеше сироп 3+0+3 и искаха да й го вдигнат на 6+0+6, защото това било нормалното за нейните гилограми, но накрая им казах да си пишат каквото искат в епикризата но аз повече от 3+0+3 няма да й дам. Сега сме на Конвулекс хроно таблетки и пие по 1/2 сутрин и 1/2 вечер.
Само да напомня не се съгласих да й го вдигна, защото тя пие още два медикамента, а и от Кунвулекса честно файда не съм видяла кой знае каква само дето й скапа развитието.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт