Епилепсия- ТЕМА 23

• 96 548
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Здравей Силвена, за няколко месеца и ние пиехме Кепра. За съжаление при малките деца води до такива проблеми като агресивно поведение. Кой ви изписа Кепра и защо?  Обикновено доколкото знам тя се включва като втори медикамент. Как започна заболяването при вас и кой лекар ви диагностицира?

Доктор Ишкиева постави диагнозата и изписа лекарството. Детето направи припадък с гърч. Преди това не съм забелязала никакви проблеми, но не съм и търсила такива. Днес бяхме на контролен преглед. Другата седмица ще правим контролно ЕЕГ, кръвна картина и  документите за ЯМР. Дъщеря ми по принцип е много чувствителна и експанзивна, а трябвало да я поддържаме спокойна, което не знам как ще се получи. Освен Кепра нищо друго не е изписано.

# 196
Здравейте, момичета. Ако някой ми беше казал, че ще пиша в тази тема, нямаше да му повярвам. Пожелавам на всички деца тук да се оправят  Hug
От петък сме диагностицирани с епилепсия, гранд мал припадъци. Първият беше миналата неделя. Извикахме линейка, прегледа ни педиатър в болницата и ни препратиха към Стара Загора. Там направи втори припадък докато й слагаха абокад. Третият беше в понеделник. Всички започват изведнъж. В петък бяхме на преглед при д-р Станчева в София и тя ни постави диагнозата. Изписа ни конвулекс сироп с постепенно увеличаване на дозата до 3-2-3 мл, каза че за 9 кг толкова била дозата.На мен нещо много ми се вижда, по руските сайтове ми излиза до 6 мл/ден за 10 кг.

# 197
Здравейте, момичета. Ако някой ми беше казал, че ще пиша в тази тема, нямаше да му повярвам. Пожелавам на всички деца тук да се оправят  Hug
От петък сме диагностицирани с епилепсия, гранд мал припадъци. Първият беше миналата неделя. Извикахме линейка, прегледа ни педиатър в болницата и ни препратиха към Стара Загора. Там направи втори припадък докато й слагаха абокад. Третият беше в понеделник. Всички започват изведнъж. В петък бяхме на преглед при д-р Станчева в София и тя ни постави диагнозата. Изписа ни конвулекс сироп с постепенно увеличаване на дозата до 3-2-3 мл, каза че за 9 кг толкова била дозата.На мен нещо много ми се вижда, по руските сайтове ми излиза до 6 мл/ден за 10 кг.
Съжалявам за случилото се! Всеки организъм приема различно Конвулекса. Според мен трябва да проверите концентрацията на лекарството в кръвта.Тук по- запознатите ще кажат след колко време. Моето дете е 9.5 кг (1г.и 2 мес.) и дозата ни е 2х2 мл на ден - нивото в кръвта е оптимално и всякакъв друг начин на прием - увеличаване на дозата или броя на дневните приеми е водел до лоши последици - хиперамонемия, повръщане, отказ от храна.
Колко е голямо вашето дете?

# 198
  • София, Люлин-8
bebok_86 Според българските стандарти дозата на Конвулекс сироп трябва да варира в границите от 30 до 60 мг. на килограм, при вашата дозировка 3-2-3 мл. или общо 8 мл. имаме 8 мл.*50мг./мл. = 400 мг. общо дневна доза, което за 10 кг. дете ще рече 40 мг. дневна доза Конвулекс, което влиза в референтните стойности.  Peace
Когато Вики беше на 1 година и 3 месеца й изписаха схема на Конвулекса 3-0-3, тя тогава беше 9 кг. и не се водеше с епилепсия, а с пароксизвален тортикорлис при който се предписват по-ниски дозировки.
Първите нива може да ги пуснеш след месец, но виж първо какво ще ти каже диспансерната на детето.  Peace

verano За съжаление при всеки медикаментите се отразяват различно.  Cry
Как сте вие?

Ние спряхме витамините защото на кръвните изследвания се оказа, че малката е с хипервитаминози.

вит.Б6 - 120 при референтни стойности от 9-30  #Crazy
вит.Е  - 11 при референтни стойности от 2-9  ooooh!

Освен, че пристъпите много зачестиха след разболяването започна да получава и бели петна в паметта. Cry

За съжаление при нас явно тази терапия няма да сработи, проф.Симеонов каза след 2 седмици от спирането пак да измерим нивата на Б6. Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 05:43 от romanol

# 199

Съжалявам за случилото се! Всеки организъм приема различно Конвулекса. Според мен трябва да проверите концентрацията на лекарството в кръвта.Тук по- запознатите ще кажат след колко време. Моето дете е 9.5 кг (1г.и 2 мес.) и дозата ни е 2х2 мл на ден - нивото в кръвта е оптимално и всякакъв друг начин на прием - увеличаване на дозата или броя на дневните приеми е водел до лоши последици - хиперамонемия, повръщане, отказ от храна.
Колко е голямо вашето дете?
На 11 месеца и половина е, 9 кг. До днес сме на 1-1-1, от утре започвам 2-1-1 пак за 3 дни. Тя каза ако има нещо притеснително да се обаждам. За сега добре го понася, но и дозата е по-ниска, няма сънливост, храни се нормално, не е по-нервна от обикновено. Декември пак сме на преглед. Да ви питам и за ЯМР, каза че догодина ще правим. Предварително ли се взима дата и час, или тя като напише направлението веднага ще го направят, за един ден ли минава всичко или ще се налага да оставаме една нощ в София?

# 200
Romanol,  благодаря, че попита. За съжаление пак сме зле - в болница и пак с пневмония. Този път веднага започнаха с урбазон , тъй като предишните пъти урбазона спраше пристъпите и поне за сега гърчове няма, но като общо състояние детето е зле.

# 201
  • София, Люлин-8
verano Съжалявам да го чуя.  Hug
Но терапията ви е правилна и нашата лична при спазмите на Вики и изписва Медрол по схема, той е като урбазона но се пие, защото освен че повлиява добре алергията е кортикостероид и намалява и пристъпите. И ние сме пак със спазъм от събота и не е на градина, ходихме до ХИТ и от прашлясалите им дрехи детето буквално за 10 мин. направи спазъма, та сега пак сме на пулмикорт, ериус и т.н.  Tired
Пожелавам ви бързо оздравяване.  Hug

bebok_86 Процедурата за ЯМР е дълга и кошмарна поне за мен.  Tired
Първо се пуска искане до касата от диспансерния, след одобрение от касата се издава направление за ЯМР, после трябва да си намериш анестезиолог и да се оговориш с него и след това да запишеш за ден и час за изследването. След като запишеш час трябва пак да звъннеш на анестезиолога за да го потвърдиш.  Peace
В деня на изследването детето не трябва да я яло поне 6 часа преди него и не трябва да е пило вода 4 часа преди това. Детето трябва да е напълно здраво преди изследването дори и сопол не трябва да има.
Ние към цялата процедура имаме допълнително и тестове за алергии преди анестезията защото мойта е алергична към упойките и три дена преди изследването е на антихистамини, а преди самият резонанс и слагат урбазон. В момента си чакаме поредното потвърждение от касата за трети по ред резонанс и само като си помисля какво ме чака ми се реве.  Tired

ПС: Анестезиолога не се поема от касата на него си му плащаш накрая на ръка в зависимост от това каква му е тарифата.

# 202
  • София, Люлин-8
В този ред на мисли да ви питам, тъй като този път ще правим резонанса в александровска болница и няма да можем да се възползваме от услугите на д-р Джендов, си издирвам нов анестезиолог. Препоръчаха ми д-р Плачков някакви отзиви от него?

# 203
Значи от сега да се подготвям психически за нещо кошмарно. Като наближи момента пак ще ви питам къде сте най-доволни от направения ЯМР и разчитането му.

# 204
Значи от сега да се подготвям психически за нещо кошмарно. Като наближи момента пак ще ви питам къде сте най-доволни от направения ЯМР и разчитането му.
Не е задължително. Нашият ЯМР го направиха при първия ни прием в болницата по повод гърчовете - на 6 месеца. Всичко мина добре. Опитоха се да ни спестят упойка и да пробват да приспят бебето, но не се получи. Упойката я понесе добре. Нищо не сме плащали допълнително, процедурата беше рано сутринта и не сме имали проблеми в "неяденето" и "непиенето". Качеството на ЯМР е много добро и записът ни е служил и извън България.

# 205
  • София, Люлин-8

Не е задължително. Нашият ЯМР го направиха при първия ни прием в болницата по повод гърчовете - на 6 месеца. Всичко мина добре. Опитоха се да ни спестят упойка и да пробват да приспят бебето, но не се получи. Упойката я понесе добре. Нищо не сме плащали допълнително, процедурата беше рано сутринта и не сме имали проблеми в "неяденето" и "непиенето". Качеството на ЯМР е много добро и записът ни е служил и извън България.

Това е защото сте лежали там.  Peace

Нашите резонанси бяха първият в 13 ч. а вторият в 11ч. хич не им пука че става въпрос за дете.  Sad

# 206
  • София
В този ред на мисли да ви питам, тъй като този път ще правим резонанса в александровска болница и няма да можем да се възползваме от услугите на д-р Джендов, си издирвам нов анестезиолог. Препоръчаха ми д-р Плачков някакви отзиви от него?

Аз съм ползвала услугите на д-р Плачков за ЯМР на Теа, мисля че беше лятото на 2014. Изследването беше в "Иван Рилски". Доволна съм, внимателен лекар е и с детето, и с родителите.
Сложи предварителна упойка, сам я отнесе на ръце до апарата, стоя с нея по време на изследването и остана да я наблюдава докато излезе от упойка. За моето дете по принцип упойките са стрес, но мисля че мина добре. Не е повръщала после. Беше зашеметена ден два, но то при нея си е така.

# 207
Аз също съм планирала ямр, когато се окажем здрави. На мен ми казаха, че с нашия случай упоката трябвало да бъде някакъв газ, непременно. Първото ямр го превихме в Иван Рилски и там си беше инжекция.  Но не сме минавали по каса. Всичко си платихме беше около 500 лева и бяхме първи, нямаше драма с яденето и пиенето.

# 208
Здравейте! Аз имам въпрос относно Сабрил-. Дъщеря ми от 10 месеца е на конвулекс  и репитенд  и до сега нивата на АСАТ и АЛАТ бяха едни и същи, но миналия месец АСАТ се вдигна с 10 изведнъж. Докторът ни посъветва да минем към Сабрил ако има от къде да го взимаме, но от някъде съм чула/чела, че той влияе по-зле  на децата. Не съм много сигурна дали и главата ми не си го измисля от толкова много информация и исках да попитам дали има някой, който е сменил лекарствата така. Дъщеря ми е с доказва епилепсия и от както е на лекарства не е правила пристъпи. Също така има ли значение дали ще взимаме Сабрил от Германия или Гърция?

# 209
  • София, Люлин-8
Сабрил може да доведе до трайна загуба на зарението, аз лично не бих сменила Конвулекс и Репитенд за него. Защо просто не намалите дозите след като детето е без пристъпи.  Rolling Eyes

http://sabril.net/

Общи условия

Активация на акаунт