Епилепсия- ТЕМА 23

• 96 965
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Искам да попитам, някой от вас, давал ли е Алора на детето си и как му е действало? Благодаря!

# 676
Момичета дайте съвет имам големи съмнения, че Конвулекса прави странични ефекти на Гери. От близо 3 месеца го пие и от месец и нещо забелязвам, че доста и пукат костите, движенията и станаха доста треперливи, особенно  ръчичките, леко окосмяване по лицето. Според вас възможно ли е да е от сиропа и какво да правя, ще го споделя с наблюдаващия другата седмица, но знам че ще каже, че не е от него.

# 677
  • София, Люлин-8
Да възможно е волпроата докарва много неприятен тремор, а моята от невротопа беше станала като маймунче, направо ужас, но с течение на времето страничните ефекти отшумяха и космите опадах, повечето де, ама още си има 4-5 на срамните устни дето ме влудяват, малка е да има там окосмяване на 5г. и 9 месеца.  Sad

# 678
  • София
Моят син есента ще стане на 7. Пием конвулекса от почти една година вече. От края Януари тази година минахме на варианта хроно, който е с натрувпане. От един месец изключително много се промени. Спря да може да се концентрира, мързи го да учи, разсейян е. От една седмица дори започна да спи на обяд. Нещо, което не му се е случвало от 4 години. Сам ни кареше преди това да сядаме да учим. Учеше толкова лесно стихотворение на изуст. Просто не знам какво става, а много ме притеснява факта, че ще е ученик на есен. Моято лично обяснение е, че това може да е само от лекарството, което най-вероятно доста се е понатрупало. Утре ще го водя на изледване за Валпроата да видим какво става. Последният път беше 513. Пие половин хашче сутрин и едно вечер. Но промяната е коренна. Все едно не е моето дете.

# 679
Здравейте мами. Тъй като виждам , че сте наясно с доста неща по темата за съжаление. Бих искала да попитам. През колко време може да се прави еег, тъй като не е вредно за дете, или аз съм в грешка ?

# 680
Имаме история неврологична, роди се с пренатален мозъчен кръвоизлив. При правените еег-та до сега на фона на фенобарбитал, резултатите бяха добри от еег-тата. При последното еег правено преди седмица след преустановяване на терапията с фенобарбитал. Резултатът беше следния : двустранно фронтоцентрално, но предимно в дясно се регистрират групирани комплекси, острие - бавна вълна, невинаги проектиращи се върху вертекса. Заключение : суспектни огнищни епилептиформени промени.
Та въпроса ми е , какво означава това. Думите на др бяха след два месеца ще направим еег и тогава ще решим дали да пие нещо. Искам дотогава на направя друго еег при друг лекар. Само така консултативно, не смятам да се отказвам от сегашния, но просто така за проверка , ако искате го смятайте. Ако някоя от вас може да ми каже на прост български език какво значи резултата от еег ще бъда много благодарна

# 681
Тази нощт малката вдигна 38t от зъбче, дадохме и панадол, мисляче нетрябва да вреди действието му с Конвулекса? Сега е по ниска,окло 37.3- 37.4. При каква температура давате нещо и какво- ние сме на 10 месеца.

# 682
Интересен въпрос.
Нашият невролог ни е казал да давам спокойно за понижаване на Т въпреки Конвулекс.

# 683
Тази нощт малката вдигна 38t от зъбче, дадохме и панадол, мисляче нетрябва да вреди действието му с Конвулекса? Сега е по ниска,окло 37.3- 37.4. При каква температура давате нещо и какво- ние сме на 10 месеца.
Гледам да давам над 38,5. Началото на месеца, като бяхме на контролен, питах невроложката дали има лекарства, които не трябва да приема - единствено каза, че гентамицин не може.

# 684
  • София
След 37,5 давам. Въпреки че лятото вдигна 40 градуса и не направи пристъп.

Да попитам някой от вас да взима обикновения Конвулекс, не хроно?

# 685
Ние  го пием тоя гаден сироп и почвам да се замислям дали няма да е по- добре да го спрем плаша се от реакцията му...Пише чеможе да се влоши, но дали е така наистина... Cry

# 686
Мамчета, днес  така ми прокърви съцето, че цял ден съм крива. Ходихме да вадим нов паспорт на малката, че изгубих стария. Всичко цветя и рози докато не дойде момента със снимката и моята като се отпусна, не ще да седне, не ще да гледа. Жената ме пита "грях ми на сърцето, ама да ви питам, имате ли телк...?"Беше много мила, аз от вътре ще умра, вече е очеизвадно, че малката не е добре, а хората вместо да ме уважават ме съжаляват. Всички ми обясняват как щяла да навакса и да се оправи, но такива моменти направо ме убиват.
Иначе съм много доволна от очилата. Носи ги от по- малко от ден и вече не иска да ги сваля, като ги сваля и си ги взима сама да си ги сложи . Явно си я кефи да вижда добре и има висока търпимост чуждото тяло на нослето.

# 687
След 37,5 давам. Въпреки че лятото вдигна 40 градуса и не направи пристъп.

Да попитам някой от вас да взима обикновения Конвулекс, не хроно?
Дъщеря ми го пие, вече 6 месеца. В резултат, спря да се храни като преди, почти никога не е гладна. Някаква мъка е страшна Sad

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 07:52 от gesoul

# 688
След 38.3 гледам да давам температуропонижаващи. Обикновено редувам Панадол с Нурофен.

# 689
  • Русе
Относно Конвулекса моята дъщеря го пие вече година и четири месеца, не мисля че до момента съм забелязала да има виден страничен ефект.

А за температурата Панадол, Нурофен,  течен аналгин,   хексалгин знам че може. С оглед на това че от температурата може да получи гърч казват че всичко може .Малката февруари като лепна някакъв вирус и ми вдига два пъти до 39,2 и и дадох течен аналгин.

Sivotopil Съжалявам за неприятното  преживяване. Мисли за напредъците които има малката и ще си възвърнеш вярата че нещата ще се случат.

Общи условия

Активация на акаунт