СЕДМИ клас - 9 - Успех!/13.06.-19.06.2016 г./

• 80 786
  • 660
  •   1
Отговори
# 330
Леле, блазе ви, момичета, че можете да си позволите да пишете само едно-две желания. Представям си какви високи оценки са изкарали децата ви, браво!  bouquet

Ние писахме 50 желания. Дано влезе детето в някое хубаво училище. За тези, в които иска, аз нямам никаква надежда. Sad

# 331
  • София
Syn, някой му е написал на друго дете оценките ли?

Аз още не знам с какво си е тръгнал моят от даскало днес, на кино трябва да е в момента с класа. Вчера ми прати снимано напечатаното свидетелство за завършен 7 клас, но пък не се вижда името на "титуляра" отгоре  newsm78 newsm78 newsm78

# 332
    Фредерика, 1 АГ са четири желания, Френската - седем, а 164 - три, по памет, по броя паралелки, които се изписват отделно всяка със своя профилиращ предмет, така че общата бройката желания е друга...

# 333
Аз мисля да пиша 2 желания. По едно време даже се чудех дали да не е само едно, но все пак реших, че е арогантно и съвсем леко безотговорно Simple Smile Та ще са 2. Това във връзка с мин. брой желания.
При нас реално са 2 в едно и също училище (и ако щете се смейте, но още не сме съвсем сигурни за езика). Но аз все пак ще пиша и 3-4 в НПМГ, в случай че дойдат страшно много отличници от други области и всички искат СМГ... И мисля да спра дотам, защото там, поради наличието на изпити, нещата са сигурни.

Ние сме от провинцията с бал за СМГ 35.233, ако има значение за статистиката.

Честито за бала!
НЕ или АЕ ще запишете?

# 334
   Фредерика, 1 АГ са четири желания, Френската - седем, а 164 - три, по памет, по броя паралелки, които се изписват отделно всяка със своя профилиращ предмет, така че обката бройката желания е друга...

Ние избираме по 1 паралелка от всяка гимназия Simple Smile
За разнообразие Simple Smile

# 335
  • I want it all and I want it now.
По един от предметите е нанесена по ниска оценка.
При преписването не са догледали.
Утре ще го оправят.

Браво за бала. Peace

# 336
  • София
И аз благодаря за списъка по литература!
Трудна ми се вижда за тях. По-добре би било да започнат със старогръцка литература, доста основни неща биха им се изяснили, а имат и контекста - в 7 клас учиха Елада по история.
Моят човек обича да чете, но за тези неща (с малки изключения) няма да успея да го накарам. Вероятно чак през септември ще започне.
То и няма нужда да ги чете. Ужасна е литературата в 8 клас. Сякаш специално са я подбирали, за да ги доотвратят от този предмет.

# 337
  • дядовата ръкавичка
Какво й е на литературата в 8ми клас? Повечето са стихотворения, авторите са чудесни, български.

# 338
  • София
Чела ли си ги тези прекрасни произведения? След Дервишово семе, Крадецът на праскови, Преди да се родя и Японския филм пак ще си говорим  Laughing

# 339
  • Пловдив
Какво й е на литературата в 8ми клас? Повечето са стихотворения, авторите са чудесни, български.

Хайде да си говорим за това догодина, когато децата ще влязат в пряк контакт с тази литература и тези автори.  Peace
Хвърли едно око на "Дервишово семе", на "Преди да се родя", на "Нежната спирала". И да можеше да ги прочетеш със съзнанието и интересите на съвременен тийн на 14-15 год...

# 340
  • дядовата ръкавичка
Чела съм "Преди да се родя" и "Дервишево семе". Харесват ми. "Преди да се родя" даже много ми харесва. "Японският филм" сега го прочетох.

# 341
Цитат на: Frederika

Честито за бала!
НЕ или АЕ ще запишете?
[/quote
Благодаря! Тя иска НЕ, но тази година балът явно ще е по-висок и не е ясно дали ще и стигне. Каквото-такова 😉 както се казва "Да сме живи и здрави"

# 342
  • София
Чела съм "Преди да се родя" и "Дервишево семе". Харесват ми. "Японският филм" сега го прочетох.
Щом ти харесват - супер! Ще има да си разсъждаваш и пишеш цяла година върху тях, защото не вярвам детето ти да е също толкова възхитено Peace

# 343
  • Пловдив
Чела съм "Преди да се родя" и "Дервишево семе". Харесват ми. "Японският филм" сега го прочетох.

Дано и на детето ти да му харесат. Поне в класа на дъщеря ми 90% не харесват това, което се учи по литература, скучно им е, някои неща са много далечни за тях. И Елл е права, успяха да отвратят децата от бг литературата.  Peace

# 344
  • дядовата ръкавичка
Е, ако смятате, че Едип-цар, Антигона, Библията, Пространното житие на Константин Кирил Философ са по четими и по-близки до децата ....

Общи условия

Активация на акаунт