Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 42 919
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Червенината може и последна да се махне, вероятно е и понатъртено там от масажи. Ако детето яде нощем има по-голяма вероятност тогава да пребори запушването, поне при нас нощните заспали кърмения бяха най-полезни, просто тогава детето е на автоматик и не му пука много че не пуска чак толкова... Внимавай с достинекса, че може да спре кърмата съвсем.
Защо не се свържеш с консултант по кърмене, може да даде насоки. Ако няма в града ти може да се обадиш на Хедра и да те посъветва по телефона нещо, мисля че не би ти отказала.

# 121
Ами уж идеята на достинекса била да понамалим производството, докато се отпуши гърдата. Не съм пила двете хапчета, а само едно. Но наистина се усеща намаляне вече днес. Дано все пак да успея постепенно да си я възстановя кърмата. Този следобед кърмя през час. Гърдата е напрегната още, но като че ли по-бавно вдигам температура. Сега остава да се отпуши и да почвам пак да стимулирам лактацията.
Странното с този достинекс е, че след първото раждане ми го изписаха за спиране на кърмата и изобщо не ми подейства тогава. Бях пила двойна доза. А този път от половон доза има ефект newsm78

# 122
Аз не съм сигурна, че е от достинекса. Без да пия нещо такова, при мен също беше намаляла кърмата за два дни, бебето висеше буквално нон стоп на мен, а преди се нахранваше за по 5 мин. Мина ми през ум и да дохранвам. Според мен като в някое каналче има запушване и задържано мляко, организма се лъже, че има излишък и произвежда по-малко. Не съм специалист, просто така си го обяснявам.
После постепенно се възстановиха нещата, ей ме днес пак се бомбирам, няма регулиране на тая кърма братче  Mr. Green

# 123
И аз чакам уж да се регулира кърмата.Постоянно съм на камък,препълнена.Цедя,инак е страшно.Аман,бе,аман   ooooh!

# 124
То ми и дойде днес. Не знам дали и това няма отношение newsm78

# 125
Извинявам се, че пиша паралелно с цветна палитра, нейния проблем е по голям, но аз да докладвам с дърпането и неяденето на малкия..
Ходихме на гастро...тя като го видя, че е 7 кг на три и половина месеца и каза, че няма никакъв проблем детето...
Прегледа го, всичко наред...каза, че щом сънен суче и ака добре, значи не гладува...това си е явно наистина стачка...
Днес успявах да го кърмя легнал като аз вися над него и преди да му дам гърдата му капвам малко кърма на езика за да се сети за какво става дума, иначе реве и блъска...
Друго се сетих...ендокриноложката, при която се следя за щитовидната ми даде да пия селен заради косопад, който ми се появи..той е със странен мирис като го пия...като се замисля, откакто го взимам се появиха тия проблеми с отказ от кърмене...ама той и ам не иска, така че май не е от това..ще го спра да видя ефекта
Хубавото е, че отшумява въпреки че успявам за го закърмя в най ненормалните пози на света Simple Smile

# 126
Цветна палитра, когато има запушване тялото реагира с намаляване на количеството кърма, за да предпази  гърдите от още по-голям проблем. Също така възстановяването на цикъла може да е съпроводено с намаляване на количествата в дните преди да настъпи менструацията, след това всичко се оправя. Надявам се бързо да се оправиш и да продължиш да кърмиш активно!
Etaniel, спри селена, косопада е нормален след раждане. Това е физиологичен процес, при който опадва количеството коса, която не е падала, докато си била бременна. Косата ще спре да пада все някога. Вариант е да пробваш с медицински шампоани. При мен се е случвало заради изпита чаша чай кърмата да има коренно различен вкус и детето да не иска с часове. Може да пробваш ти как е на вкус, ако си пробвала и преди, за да сравниш.

# 127
Ваня, мерси
Ще спра селена (вече го спрях), ще взема и шампоани някакви...абе уж пробвах кърмата...нормална на вкус ми се струва, ама знам ли той какво усеща...
Факт че днес не пих селен и има подобрение, не отказва толкова напористо... Simple Smile

# 128
Цветна палитра, когато има запушване тялото реагира с намаляване на количеството кърма, за да предпази  гърдите от още по-голям проблем. Също така възстановяването на цикъла може да е съпроводено с намаляване на количествата в дните преди да настъпи менструацията, след това всичко се оправя. Надявам се бързо да се оправиш и да продължиш да кърмиш активно!
Е значи се е получило страхотно съчетание при мен - мастит, достинекс и цикъл ooooh!

# 129
С риск да стана досадна... Сега пък ми излезе пришка на зърното. Какво да го правя това чудо, че не откривам с търсачката newsm78 Излизат ми теми за блистер, а това си е точно като пришка - балонче с прозрачна течност, което доста наболява при засукване.
Иначе Зинатът май започна да действа, защото изкарах нощта без парацетамол или нурофен Simple Smile

# 130
Аз бих го спукала със стерилна игла от аптеката, но не знам дали е правилно. Може да вземе да стане някоя рана. Възможно е детето като суче да го спука.

# 131
И аз се замислих за стерилна игла. Тя суче, ама не се пука, ами расте даже Crazy Чудя се обаче ако я пукна обаче дали няма да ме боли повече после, че сега ми се насълзяват очите щом захапе Embarassed
Редактирам:
Пукнах я. Пак боли, но май понамаля болката. Кърмата обаче хич не достига. Запушената гърда беше по-млекодайната, а сега почти не пуска. Дохранвам с малкото изцедено между храненията и запаси замразена. Обаче май ще трябва да купувам и адапте днес. Запасите са до никъде, а ми се иска да не е съвсем рязко започването на АМ.
Пък дано успея да си увелича количествата и после да махам добавката. Ако не, здраве да е. С първото ми беше голяма драма и що рев изревах, че не мога да кърмя. Този път обаче не ме гони следродилна депресия и май приемам нещата с една идея по-спокойно...

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 07:59 от цветна палитра

# 132
Аз да докладвам, че се регулираха нещата с кърменето при нас, има малки остатъци на стачка...смених позата, която за сега ми е неудобна, той лежи, а аз съм виснала над него...само така иска да суче като е буден...иначе количествата кърма май са се регулирали...не плаче на глад...

# 133
Цветна палитра, ако ще дохранваш, защо не пробваш със сонда, така ще стимулираш и кърмата. Ето виж тук: https://atwins.wordpress.com/2010/01/18/lactaid/
А какво стана със запушването, отшумя ли?

# 134
Ще прочета за сондата, благодаря.
Иначе гърдата е видимо по-добре. Не ме боли толкова и зачервеният участък е намалял.
И сега с поредния въпрос. Като се включи дохранване с АМ, не ми е ясно как да процедирам. Синът се беше наложило рязко да мине от кърма на АМ и е бил само на АМ после. Тогава знаех всеки път по колко изяжда и съответно се спазваха някакви интервали. СЕга обаче кърмя на поискване - тези дни даже и през 30мин. С АМ обаче няма как да давам на 30мин newsm78 Как се процедира при смесено хранене изобщо Crazy

Общи условия

Активация на акаунт