Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 42 919
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Аз никога не съм дохранвала, но може би даваш на поискване и след кърменето колкото изяде АМ...по тази система обаче неминуемо ще изхвърляш. Пробвай да издържиш още без добавка, започни да стимулираш кърмата с чайове, прочети и за сминдуха, много симулира и мисля че има и таблетки от билката.

# 136
Ами вчера и днес опитвам. Но е доста трудно, защото и баткото си е вкъщи сега лятото. От понеделник съм сама с двамата и просто не виждам начин да кърмя нон стоп цял ден(както правя тези дни).

# 137
  • София
Момичета, минавам да ви кажа, че утре има среща на Ла лече Лига https://www.facebook.com/events/1158951347469811/?ti=cl  От 10 сутринта е, за да се избегнат жегите и може да дойдете, с когото искате. Темата е захранване, но може да питат, каквотп друго ви интересува.Има опитни майки и консултанти, които ще ви подкрепят и ще ви дадат съвети. Добра идея е да си доведете някой, който след това ще ви бъде подкрепа-таткото, бабата.

# 138
Момичета, ако искам да съхранявам кърма в хладилника и да я давам когато сме навън а не да кърмя, в какво трябва да я съхранявам и колко време издържа?

# 139
В стерилизирано шише, контейнерче за кърма, торбички за кърма. В хладилник 48 часа, на стайна температура издържа до 4 часа, но ако навън е 30 градуса не бих дала кърмата след повече от 30 минути аз лично. Някой спомена, че на всяка жена кърмата различно бързо се вкисва, та може и по-бързо и по-бавно, не знам. Като цяло много по-лесно и по-сигурно ще е да се кърми навън, вместо да се носи кърма.

# 140
И освен всичко друго, пропускането на кърменето навън ще навреди на лактацията. Но предполагам си наясно с всички рискове.

# 141
Момичета, не зная дали да пиша тук, или в темата за отбиване. Бебка е на близо 9м. От 4-ти м. е на смесено хранене, което е резултат от периоди, в които е била болна. На 52ден след раждането ми дойде МЦ, и кърмата ми намаляше в първите 2-3дни. До 4 месец остисках без добавка, и тогава се разболя - запушен нос, който не й позволяваше да суче. С помпа не изкарвах нищо-едни 20-30 гр., на ръка също, което ме принуди да давам добавка. На следващото разболяване,, бебка отказа кърменето през деня, съответно минахме изцяло на АМ + захранване и вечер кърмене+ среднощно кърмене. Сега пак е болна, отказваше и АМ и кърмене, от 2 дни не е сукала. Това брои ли се за отбиване? Не искам да спирам с кърменето, но тя по никакъв начин не искаше да суче, а достъп не й е отказван. Не иска и да пробва дали въобще ще пусне мляко.Проблем ли ще е,ако я мъча още, при положение, че не е яла кърма 2 дни, зная, че не е хубаво да се закърми,ако е отбито детето.  Иначе проблем с гърдите нямам, даже не чувствам напрежение в тях. Ако пък се спре тотално с кърменето, трябва ли да пия нещо, при положение, че нищо не ме боли, няма напрежение в гърдите или нещо подобно. Благодаря ви предварително.

# 142
Skeeter а ако използвам термобокс колко време мога да нося кърмата с мен? Как да я стопля когато ми потрябва?

# 143
Altaya, моето дете е вече на почти година и половина, понякога не се сеща по два или три дни да суче, но после иска и давам. Това са глупости с кърменето на отбито дете, особено щом има напрежение при теб.

# 144
Ваня А., благодаря за отговора, но при нас нещата са малко като насила, мъча я докато е сънена да глътне 2-3 пъти.За идеята, че 2глътки да е, все пак е здраве... Та затова се чудех, има ли смисъл да й давам, след като тя не иска. Мисля, че не сме се разбрали, няма никакво напрежение в мен, относно физиологията.

# 145
Извинявай, моя грешка, прочела съм че има напрежение... Може да пробваш в някакъв момент през ден, през два, за да си сигурна че няма да се появи проблем с гърдите.

# 146
  • София
Сама прецени дали сте приключили. 9 месеца и то на смесено хранене е мнпго добре и си и дала чудесен старт. Няма никакъв проблем ако се кърми след пауза или отбиване, млякото си е същото и му няма нищо. Има жени, които спират да кърмят на втория месец и с много упоритост успяватда върнат лактацията си и започват да кърмят след ,2-3 месеца.
Правила няма, важно е какво искате вие двете и до какъв етап сте стигнали според теб.

# 147
Относно лактогонните чайове, лекар ли трябва да ми го изпише или да си купя който реша? Имам нужда тъй като бебето суче през половин час по 1 час и половина или 2 часа и имам съмнение че кърмата не й стига.

# 148
Чайове има на аптеката. Можеш да си вземеш койтонси решиш.
На мен личната лекарка ми каза да пия Лакта Микс. Това са прахчета, които се разтварят във вода. Мисля, че имат ефект.

# 149
Бебето може би просто иска успокоение, а не храна? Ако суче активно, както се съмнявам, че прави, за няколко дни самО ще си увеличи кърмата.

Общи условия

Активация на акаунт