Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 42 919
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Да,  обаче много ме болят.  Травмирам ги така.  А от това "сухо" помпене дали стимулира?  По-скоро ако изкарвах... А аз изкарвам по 40-50 мл след като съм помпила поне 30-40 мин.

# 181
Отиди при д-р Стоименов, ако искаш координати, ще ти пратя телефон на лс.

# 182
Сигурна съм, че и сухото помпане стимулира, защото съм чела че ако нямаш кърма помпаш на сухо 5-10 мин за стимулация през някакъв период... Търси консултант по кърмене доброволен или сертифициран, ако си от голям град трябва да има.

# 183
Стимулира, стимулира Peace Тъкмо тези дни го практикувам с цел увеличаване на количествата. Има някакъв ефект, макар при мен да е "бавно и славно" Crazy

# 184
За увеличаване пия по 6 таблетки сминдух на ден. Има ефект при мен. Аз съм с малки млечни жлези, за жалост произвеждат малко и се налага да подпомогна производството. С помпата нямам нерви вече, толкова много съм я ползвала- 7 месеца всекидневно, като в началото на всеки 3 часа. Голяма мъка си беше, но в името на каузата всичко си струва.

# 185
isa pisa разбрах че имало някакви термобоксове в които като се сложи кърмата постепенно леко се затопля и накрая след примерно 2 часа е готова за консумиране от бебето. Вярно ли е това ти чувала ли си за подобно нещо?

# 186
За увеличаване пия по 6 таблетки сминдух на ден.
Четох, че не се препоръчва при проблеми с щитовидната жлеза. Имам кистаденом и не смея. Затова си скрибуцам с помпата.

# 187
Аз пък имам фиброаденом на гърдата. Не съм се консултирала специално за сминдуха. Къде го чете ?

# 188
Честно казано, не помня вече. Но ставаше въпрос за щитовидна жлеза. Евентуално някой консултант, ако надникне в темата, да даде повече инфо.

# 189
Хора, дайте съвет как да ореулираме храненията нощем...на 4 месеца е, а се буди мин по два пъти...в 1 ч; в 4 ч и след това в най добрия случай в 6 ч (иначе и в 5.30)....денем също не ми оставя големи паузи...два часа и това си е (понякога, ако заспи на гърдата и по малко)
...далеч сме от 6те броя хранене, които препоръчват гастроентеролозите...имаме мин 8...

# 190
Ще премине този период. Ние също бяхме така, сега нощем яде в 1, после към 5 :30,6 и в 08:30 е кукуряк. А е на 8 м и кусур.

# 191
Гастроентеролозите може и да препоръчват 6 хранения, но за поддържане на добра лактация ти трябват минимум 8. Само 2 нощни хранения си е добре, чак след шестия месец като започне захранването може да се надяваш на по-големи паузи, но тогава започват и зъбите и при нас поне се увеличиха до около 5 нощните ставания. Щом детето иска, давай, малко е още, за да правиш насилствени спирания на нощните хранения

# 192
Ох, да...предполагах, че така ще ми кажете...добре де, но то се получава едно почти безразборно сукане, което според мен му товари стомаха, особено нощем, когато след сукане не се оригва...към ситринта (вече слес като е сукал 2-3 пъти) започва да се върти много и да пръцка, а доста често и ака нощем, което за бебе на 4 месеца не е нормално...ама пусто много суче...
Също проблем ми се вижда денем, когато сукането съвпада с времето му за сън...тогава заспива на гърдата преди да се е нахранил...съответно след 1 час се събужда, не защото се е наспал, а защото не се е наял и съответно хленчи да си дояде...слгам го пак на гърда и той си дояжда и си доспива...и така слес 1 час пак е гладен...омагьосан кръг
Аз съм се прежалила откъм лично време, ама на него да не му вреди това постоянно сукане...а и как ще изграждаме навици за хранене изобщо не знам..

# 193
Все едно и също дъвчеш и повтаряш с надеждата да получиш нов отговор. Даже и моят отговор предния път беше същия като сега  Joy

# 194
Кристалин, не дъвча едно и също, по-скоро ти го правиш...остричко влизаш, не е за препоръчване...
Ако ми видиш последните постове са доста отдавна...питам неща, за които според мен с израстване на бебето трябва да се променят...аз съм склонна да търся решение на ситуации и търсенето на такива далеч не ми се изчерпва с форума, или назидателни постове като твоя...
Естествено благодаря на всички момичета, които се опитват да ми дадат насоки и да ми обяснят техните позиции...логически...

Последна редакция: ср, 20 юли 2016, 13:20 от etaniel

Общи условия

Активация на акаунт