Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 42 919
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Имате мляко, кърмите успешно, а мислите да храните на шише...до какво ще доведе това, до отказ от сучене и до АМ все в някакъв момент. Детето ще задобрее, млякото ще се регулира. Нормално е да се дави от силната струя, но кашлянето е рефлекс и силно се съмнявам да си удавите детето с кърмене. И аз като вас в началото се стресирах, ама не толкова много. Детето се давеше като яде, повръщаше често, давеше се като спи, а аз скачах като опарена при всеки звук. Това спря като един лекар ми каза, че ако детето ще се дави фатално аз няма и да разбера и няма да се закашля. Сега на година и половина всеки път се дави като пие вода ама се покашля малко и мине.
Сещам се да ви посъветвам да кърмите легнала по гръб, струята ще е по-слаба и същи така да пробвате обратен натиск на гърдата, вижте в интернет как се прави.
Благодаря! Ще проверя. Вчера така се задави,че посиня цялата. Устните,лицето...опули очи,гледаше ме безпомощно в очите, отпуснаха й се безжизнено ръчичките и крачетата... Беше кошмарно,а опитите ми да оправя нещата сякаш влошаваха положението. Извиках мъжа ми и той я разтърси по-силно и започна да диша.
 Сърцето ме заболява като си спомня.
 И аз не искам да спирам да я кърмя от гърда и ще направя всичко възможно,но наистина съм стресирана.

# 166
Пипа, синът ми беше с тежък рефлукс. 3 пъти ми се е давил брутално. И 3те пъти бях наоколо, но той не беше в ръцете ми. Бях в постоянен ужас да не се задави и аз да не съм наблизо. Разбирам какво чувстваш. Прочети за първа помощ на бебета и се мобилизирай. За жалост тепърва ще изпитваме един тон инфарктни моменти.  Hug

Аз да питам, макар че има и друга тема. Отбивам сладурът, бяха останали само нощните хранения. От почти 72ч не е сукал, имам леко напрежение в едната гърда, но даже не е станала на камък. Да пия ли лецитин или да си я оставя така?

# 167
Звучи като сериозно задавяне, първоначално реших че е просто кашляне, но посиняването не е добре. Пробвайте биологична поза, а тук намерих да пише за натиска http://www.namama.bg/article/hiperlaktaciia-chast-2-kak-da-se-sp … avite-s-problema/ . Успех и дано бебчето не ви изкарва акъла вече.

# 168
Аз честно казано не съм чувала за бебе, удавено от силна струя на кърмата, но знае ли човек. Иначе първите седмици не само къпех Мила с кърма, ами и по стените съм пръскала и какво ли не. Нормално е. Както писахме и бебето ще задобрее и кърмата ще намалее. В никакъв случай не давай шише. Имаш късмета да имаш много кърма, някои майки си мечтаят. Давай тогава първо другата, тази оставяй на голо да се "напръска" на воля докато суче бебето от другата примерно. И различни пози пробвай, така че гравитацията да играя роля срещу струята на кърмата.

# 169
  • Варна
 Добро утро!  Simple Smile
Да ви се похваля,че снощи и тази сутрин се кърмихме от много пускащата гърда без да се задавим.
 Снощи дадох първо от слабо пускащата и после от силно пускащата. Държа зърното като цигара близо до устичката и като усетя,че започва да преглъща по-бързо си пъхам долният пръст между брадичката и гърдата,точно до долната устна и тя спира да суче и така си почива.
 Сутринта в 4 трябваше да си изцедя гърдата,защото беше станала твърда и болезнена,усетих че към зърното имаше втвърдени каналчета . Пробвах на ръка,но нямаше облекчение и за това с помпата изцедих около 40 мл , колкото да се облекчи напрежението. В 7 часът й дадох от тази гърда направо и сукахме без проблем.
 Идеята да оставам гърдата да си тече,докато кърмя от другата много ми хареса. Ще пробвам сега на следващото кърмене!
 Благодаря ви!  Hug

# 170
Само да вметна, че ако не искаш да ти тече и да се мокриш може да сложиш една подплънка за кърмачки или има и едни контейнери на авент и с тях може да си запазваш кърмата. Иначе може да продължиш така предлагането, първо недавещата, после давещата гърда, така първата ще започне да произвежда малко повече, а втората ще понамалее.

# 171
  • над кукувичето гнездо
Момичета, ако искам да съхранявам кърма в хладилника и да я давам когато сме навън а не да кърмя, в какво трябва да я съхранявам и колко време издържа?
В термочанта с охладители ( http://topmarket.bg/userfiles/productlargeimages/product_16476.jpg ), предварително замразени във фризер/ камера може да разнасяте кърма 5-6 часа, та и повече. Отделно в термос може да си носите вряла вода, която да сипвате в друг съд, в който да стоплите кърмата. Или просто я извадете половин-един час по-рано, в тая жега ще се стопли. Може да я "гушкате" под мишница, примерно, за да се стопли. Peace

# 172
Много се извинявам, не ми е спешен въпроса, но не се сещам къде другаде да го задам.
Бихте ли ми препоръчали мазило против целулит, което мога да ползвам по време на кърмене?

# 173
isa pisa, благодаря! Нещо не ми се отваря този линк, хладилна чанта ли имаш предвид или термочантата е нещо по-различно?

# 174
  • над кукувичето гнездо
Линкът е към снимка за охладител, който се замразява в камерата на хладилника. А за чаните - да, хладилна чанта имах предвид, но от меките, платнените, а не пластмасовите. Peace

# 175
По повод на охладителите има тази седмица в лидл, приличат на чантичка и имат дръжки, изглеждат удобни.

# 176
  • Пловдив
Здравейте,  момичета!
Аз се позагубих,  но при мен нещата са все така - хиперлактация и хронични вече запушвания.  Бебка ще стане на 4 м,  аз два пъти правя сериозен мастит с висока Т и прием на Аб.
Тъпото е, че от тогава за дада не направя отноооово мастит трябва да се доизцеждам след кърмене и хиперлактацията няма оправия така. Още по-тъпото е,  че след всяко кърмене цедя по половин-един час,  защото се запушват от двете страни.  Остават твърди участъци.  Помпата нищо не изкарва,  но като помпя половин час на сухо и изнеднъж излизат по 40-50 мл от гърда и омекват твърдите участъци. 
Не мога да си обясня защо бебка и аз ги отпушваме и на следващото кърменее пак се запушват?
Сили нямам вече.  Умирам за сън. Бебето ми спи през нощта,  аз на три часа правя аларма да ставам да цедя и помпя по час вместода спя.  От мачкане ги травмирам,  затова с помпата..

Кяжете ми някой имало ли е на такова положение и какво мога да пия за по-лесно отпушване?  Трети месец пия 3*1200 мг лецитин - нищакъв ефект.
Мисляда пробвам с шуслеровите соли. Гледах за комбинация номер 3 и 8
Някоя пила ли е и дали има смисъл?  Нямам вече сили...

# 177
Аз не бих вярвала в шуслеровите соли или хомеопатията... Допитай се до консултант, иди на мамолог, да нямаш някакви особености на каналите и те да са причината. Може да правиш масажи между кърменията, топли компреси преди кърмене, макар че и това ще ти отнема време. Също промяна на диетата ти, по-малко мазнини и купени сладки неща, знам че помагат на запушванията да се случват. Също може да си вземеш електрическа помпа за двете гърди едновременно, скъпи са, но така или иначе няма да ти е излишна покупка.

# 178
  • Пловдив
Пробвах с електрическа,  пак нищо не излиза. Разликата е единствено,  че не помпя аз ръчно  - ефектът на изтичане или по-скоро неизтичане е същият. На предния мастит ходих на мамолог - направи ми ехограф и отсъди мастит без гной и туй то.  Казах,  че съм кърмачка - това не го интересувало. 
И аз се чудя какви са тези мои канали - на всяко кърмене да се запушват.

# 179
Лошото на това празно помпане е, че и то стимулира. А пробвала ли сте да цедите на ръка след кърмене като изтласквате твърдите участъци към зърното.

Общи условия

Активация на акаунт