Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 42 920
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Аз ползвам чая на Хип от самото начало. Пия големи дози от него. Например две супени лъжици в 1 литър вода, добавям си и студен чай към него (смесвам ги) защото мразя вкуса на обикновен чай и така изпивам големи количества хем от чая, хем течности. Мисля, че няма как дан е може да се възстанови лактацията, но трябва на няколко фронта да се работи. По-често сукане (цедене)_ много течности и  силна храна и чай за лактация, и най-вече спокойствие. Всичко ще се нареди - ще видиш!
Благодаря! Сега и аз направих така с чая на Хип. Аз бях спряла и да се храня добре. Почти я карах на фотосинтеза от тичане по доктори. Сега гледам да ям редовно.
 Всъщност не мога да разбера какво става. Слагам бебка на гърдите,суче съвсем малко. След това започвам с помпата и изцеждам минимално количество. Когато обаче я сложа на гърдата и не суче ефективно,започва да тече мляко от зърното. Като взема помпата пак нищо. От доста време гърдите ми са по-меки, но сега откакто пия хомеопатията и се цедя ги усещам болезнени. Когато стисна леко зърното,веднага изтича мляко,но от два дни не си слагам подплънки и сутиена ми е сух. Не знам какво става! Имам ли мляко,нямам ли? Възможно ли е помпата да не цеди така ефективно,а всъщност да имам малко повече мляко и бебка да си суче долу-горе добре?
Много искам да продължа да си я кърмя!

Значи аз имам и ръчна помпа (Авент) и електрическа. И с двете помпи цедя по максимум 40-50 мл. Малкия понякога изсуква и по 150 от гърда  #Crazy  Просто помпата няма как да ти създаде този вакум. Да не говорим, че самия рефлекс на потичането не се задейства от помпата и за това млякото не потича  Peace
Дали имаш или нямаш мляко най-лесно ще разбереш като спреш всички други течности на детето и го нахраниш няколко пъти само с кърма и то от гърдата ти. Ако спи 2-2,5 часа значи всичко еок. После започваш да следиш и наддаването и така още по-добре ще разбереш дали му стига или не млякото. Започнеш ли да дохранваш с АМ обаче, кърмата намалява, защото вместо 2-3 часа, то ще спи 4-5 и така гърдите ти ще са пълни и няма да произвеждат повече мляко.  Peace За това трябва да цедиш или по-скоро да кърмиш възможно най-често, за да може да се стимулира производството на кърма Simple Smile

# 301
Момичета, благодаря! Това с прехвърлянето го пробвах още сутринта и стана. Като че ли ву беше само за вчера цялата работа с отказа на едната гърда.
Pipppa, подкрепям казаното от цветна палитра. Сукане, сукане и пак сукане! Помпата също е помогне. Храната най-вероятно също е фактор-не стой гладна, яж на 2-3 часа. Аз също тези дни посоянно се чудя имам ли кърма, стига и му... побърквам се. Но ще изчакам няколко дни и ще се водя по него. Ако видя зора, вадя помпата ( не че съм я прибирала де)
Etaniel, трябва значи да го успокоиш, за да засуче. Люшкай, кърми.права- и това съм правила навън! Пробвай да му даддеш биберон или пръстче, нещо което да засуче и неусетно го прехвърли на гърда.

# 302
  • Варна
 Анелиа,Цветна палитра , благодаря ви за отговорите!
 Два дни яко цедене на сухо ,течности,хомеопатия и храна ,тази сутрин преливам от кърма  Grinning  Много съм щастлива! Снощи бебка се буди през час и половина и се хранихме. Те гърдите текат и направо се излива в устата й! Предвид изминалите обстоятелства ми се иска да замразявам кърма ,но ме е страх да се цедя да не стане хиперлактация. Как мислите? Дайте съвет.
 Иначе предните дни не преглъщаше само дъвчеше зърното .Аз и от там се усъмних,че има нещо нередно. А глюкозата я намалям .След като си суче предпочитам да й давам кърма и с педиатърката се посъветвах за това,въпреки че пак трябва да я наливам с тая гадна глюкоза.

# 303
Pipppa, радвам се, че са се нормализирали нещата Hug
Аз лично не смея да цедя за запаси, защото с първото само цедях и бях стигнала до хиперлактация. От там запушвания, мастит...Явно съм предразположена към такива проблеми и си имам едно на ум. Цедя само при нужда Peace

# 304
Да ви питам, ама да не ми се смеете...може ли да давам по малко изцедена кърма и на голямото дете на 8 г? Все са антитела и ценни вещества си мисля....

# 305
Защо да не можеш? Ама друг е въпроса дали ще му хареса. Според мен само не му казвай какво е, защото ще вземе да се похвали някъде и ще е странно.

# 306
Да, това за хвалбата май е вярно...иначе му дадох малко и каза, че не е лошо Simple Smile ....трудно вече се лъже, а и ние сме на принципа да си казваме нещата...ще пробвам да добавям в супа или нещо друго...исках да знам дали други са го правили...

# 307
Анелиа,Цветна палитра , благодаря ви за отговорите!
 Два дни яко цедене на сухо ,течности,хомеопатия и храна ,тази сутрин преливам от кърма  Grinning  Много съм щастлива! Снощи бебка се буди през час и половина и се хранихме. Те гърдите текат и направо се излива в устата й! Предвид изминалите обстоятелства ми се иска да замразявам кърма ,но ме е страх да се цедя да не стане хиперлактация. Как мислите? Дайте съвет.
 Иначе предните дни не преглъщаше само дъвчеше зърното .Аз и от там се усъмних,че има нещо нередно. А глюкозата я намалям .След като си суче предпочитам да й давам кърма и с педиатърката се посъветвах за това,въпреки че пак трябва да я наливам с тая гадна глюкоза.
Значи от сърце се зарадвах като видях поста ти! Тооолкова съм щастлива, че си успяла и то толкова бързо  Hug
Относно замръзяването. Аз в началото започнах ударно да замръзявам по 200-300 мл на ден кърма, само че гърдите ми нон стоп бяха препълнени и не можех никъде да ида, защото на 30тата мин вече чувствах тежест. Сега като сметна, че на едно ядене той ще яде все повече и повече, значи аз за 5 дни ще цедя, толкова, че да го изхранвам 1 ден. На практика не си струва. Другото е, че фризера ми е пълен с кърма, която ако размраза ще има за едва седмица. Просто не си струва.
Другото е, че нали кърмата изменя състава си спрямо нуждите на детето, а тази която съм замръзила след 3-4 месеца съвсем няма да отговаря на нуждите му  Thinking
Все пак сутрин ако не иска да суче, а аз преливам си цедя и си я замръзявам, но изобщо дано не се налага да стигам до нея, пък и изобщо не се знае дали той ще иска да пие размръзена кърма, защото много бебета отказват.
С две думи не си струва да зъмразяваш  Peace

# 308
Да, това за хвалбата май е вярно...иначе му дадох малко и каза, че не е лошо Simple Smile ....трудно вече се лъже, а и ние сме на принципа да си казваме нещата...ще пробвам да добавям в супа или нещо друго...исках да знам дали други са го правили...
Защо не му го смесваш с обикновено мляко?  newsm78

# 309
И аз щях да дам идеята да се смеси с прясно мляко. Ако пие с какао особено, хич няма да разбере Wink

# 310
Аха! Ами мерси ще пробвам...само не знам дали ензимите в кърмата няма да пресекат кравето мляко Simple Smile иначе много ми харесва идеята..ще споделя...

# 311
Пробвай, пробвай. Аз синчето го почерпих 1-2 пъти, че имах изцедена и ме беше жал да я хвърлям Mr. Green Не се е оплакал от разлика във вкуса на млякото си с какао Naughty Сега като повдигна въпроса, се замислих дали би било полезно за имунопрофилактика преди градината newsm78

# 312
На баткото му давам кърма всеки божи ден.Уж за имунитета,пък да видим.На три години е и от седмица е на ясла.

# 313
Много ви моля някой да ми отговори-поставиха ми валсина срещу тетанус-може ли да продължа с кърменето(бебока е на месец и 6 дни)..Лекарите ,които питах меко казано не знаеха

# 314
И на децата слагат ваксина против тетанус, та не пречи. Виждала съм преди време отговор на консултант по кърмене, който казваше че не пречи, така че кърми си детето.

Общи условия

Активация на акаунт