Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 42 920
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • Сф
Защо не искаш да ги ползваш? Аз от началото съм с тях и съм доволна. Понвкога се отлепят, но поне детето суче спокойно

# 286
Шише с нещо или залъгалка ползваш ли? Да не би от там да идва объркването? Иначе моята понякога и за 3-4мин се наяжда. Особено сутрин като млякото е повече и стуята и е силна...нагълтва се набързо и не иска повече. Рядко суче.от втората гърда. Тези дни в жегите суче от едната, заспива... и след час-час и половина се буди и суче от другата. Не съм го сметнала за проблем. С всичките проблеми, които минахме около хранрнето през последния месец и 2те седмици почти неядене от нейна страна, все пак си е качила 700гр.

# 287
  • София
Здравейте, предстои ми вадене на нерв на кътник и вадене на ретинирал мъдрец. Ако си направя процедурите сега, има вероятност да не се наложи вадене на нерва, но зъболекарят каза, че като е с упойка ще трябва да пропусна няколко кърмения. Сега пък чета тук https://xedra.wordpress.com/2008/07/27/dentist/ , че няма проблем да си кърмя след това и се чудя да чакам ли 6 месеца докато почна да я захранвам, или да действам сега?
Това ми напомня как един лекар ми казваше, че не трябва да кърмя докато съм с висока температура, защото в кърмата се отделяли някакви токсични работи, не помня какво каза, а в същото време къде ли не по кърмаческите сайтове пише, че няма никакъв проблем.
На кого да вярвам, да се "боря" ли за зъба си? Бебка е на 1 месец, не са ни най-цветущи нещата с кърменето и никак не ми се иска да я храня с шише, било то и за кратко.

# 288
Здравейте, предстои ми вадене на нерв на кътник и вадене на ретинирал мъдрец. Ако си направя процедурите сега, има вероятност да не се наложи вадене на нерва, но зъболекарят каза, че като е с упойка ще трябва да пропусна няколко кърмения. Сега пък чета тук https://xedra.wordpress.com/2008/07/27/dentist/ , че няма проблем да си кърмя след това и се чудя да чакам ли 6 месеца докато почна да я захранвам, или да действам сега?
Това ми напомня как един лекар ми казваше, че не трябва да кърмя докато съм с висока температура, защото в кърмата се отделяли някакви токсични работи, не помня какво каза, а в същото време къде ли не по кърмаческите сайтове пише, че няма никакъв проблем.
На кого да вярвам, да се "боря" ли за зъба си? Бебка е на 1 месец, не са ни най-цветущи нещата с кърменето и никак не ми се иска да я храня с шише, било то и за кратко.
Аз кърмих след упойка, кърмих и след рентгенова снимка на зъб. Един зъболекар ми беше казал, че трябва да пропусна едно две кърменея, та дори цял ден, след упойка. Този , при когото в крайна сметка си направих зъба, каза, че няма проблеми. Това го потвърдиха и консултанти по кърмене, изчела съм доста дискусии по темата. Аз бих кърмила! Според мен няма да има никакъв проблем. Не съм лекар, само мнение Simple Smile

# 289
След вадене на такъв зъб, вероятно с операция, може да ти дадат да пиеш антибиотик, което според мен е по-важното от упойката. Ако е така може да се подбере някакъв, с който може да се кърми.

# 290
Дами, дайте съвет как да накарам бебето да суче навън? Изобщо не иска да погледне гърда, дърпа се и плаче...имам шал, с който го покривам да не гледа наоколо да се разсейва...не, не желае да суче и това си е...а е гладен...на 4 месеца е...

# 291
Момичета, бебето отказва едната гърда от вчера. Не изглежда нещо да го боли, но знам ли, щом дори и през нощта едва засука от нея. Не мисля, че има някакъв проблем с гърдата. Някой с подобен опит? На 3 месеца и половина е.

# 292
Jane, често се случва на тази възраст бебетата да отказват дори и двете гърди...временно е и ще отмине скоро...ако не я иска изобщо, изцеждай я на всяко хранене, ако ти е възможно за да запазиш лактацията и да предотвратиш запушвания..пробвай да смениш позата на тази гурда...при мен действаше легналата поза и леко надвесена над детето ...

# 293
  • Варна
Здравейте отново момичета!
Момиченцето ми вече е на 37 дни. Преживях силен стрес изминалата седмица и резултата е,че почти нямам кърма. От два дни особено положението е много зле. Почти не иска да суче,направо е мъка . Суче по около 5 мин на гърда и то през 2,3 засуквания я пуска. После започвам с помпата,но ми отнема около половин час да изцедя 20,30 мл. Все още сме с жълтеница и от вчера сме на глюкоза. Педиатърката иска да пробваме с хомеопатичните гранулки и чая на Хип да увеличим кърмата. И аз и тя не искаме да бързаме с адаптираното мляко ,но вече започвам да се отчайвам. Плаче ми се,че не мога да нахраня детето си,а знам че така не си помагам. Глада го залъгваме с глюкозата. Много ми липсва кърменето и близостта която имаме.Когато я гушна и й давам шишето с изцедената кърма тя си търси гърдата. Има ли шанс да си подобря лактаията,или това са само митове и легенди? Чувствам се ужасно!

# 294
Аз ползвам чая на Хип от самото начало. Пия големи дози от него. Например две супени лъжици в 1 литър вода, добавям си и студен чай към него (смесвам ги) защото мразя вкуса на обикновен чай и така изпивам големи количества хем от чая, хем течности. Мисля, че няма как дан е може да се възстанови лактацията, но трябва на няколко фронта да се работи. По-често сукане (цедене)_ много течности и  силна храна и чай за лактация, и най-вече спокойствие. Всичко ще се нареди - ще видиш!

# 295
Дами, дайте съвет как да накарам бебето да суче навън? Изобщо не иска да погледне гърда, дърпа се и плаче...имам шал, с който го покривам да не гледа наоколо да се разсейва...не, не желае да суче и това си е...а е гладен...на 4 месеца е...
? Simple Smile, 10х

# 296
  • Варна
Аз ползвам чая на Хип от самото начало. Пия големи дози от него. Например две супени лъжици в 1 литър вода, добавям си и студен чай към него (смесвам ги) защото мразя вкуса на обикновен чай и така изпивам големи количества хем от чая, хем течности. Мисля, че няма как дан е може да се възстанови лактацията, но трябва на няколко фронта да се работи. По-често сукане (цедене)_ много течности и  силна храна и чай за лактация, и най-вече спокойствие. Всичко ще се нареди - ще видиш!
Благодаря! Сега и аз направих така с чая на Хип. Аз бях спряла и да се храня добре. Почти я карах на фотосинтеза от тичане по доктори. Сега гледам да ям редовно.
 Всъщност не мога да разбера какво става. Слагам бебка на гърдите,суче съвсем малко. След това започвам с помпата и изцеждам минимално количество. Когато обаче я сложа на гърдата и не суче ефективно,започва да тече мляко от зърното. Като взема помпата пак нищо. От доста време гърдите ми са по-меки, но сега откакто пия хомеопатията и се цедя ги усещам болезнени. Когато стисна леко зърното,веднага изтича мляко,но от два дни не си слагам подплънки и сутиена ми е сух. Не знам какво става! Имам ли мляко,нямам ли? Възможно ли е помпата да не цеди така ефективно,а всъщност да имам малко повече мляко и бебка да си суче долу-горе добре?
Много искам да продължа да си я кърмя!

# 297
  • Варна
etaniel, пробвай с цветно герданче, което да слагаш навън, за да задържа вниманието. Ако детенцето не иска да суче покрито с шал, опитай да го махнеш, в комбинация с нещо цветничко на врата ти за задържане на вниманието, може да подейства.
Jane, имали сме такива моменти, обикновено приемаше от "необичаната" страна, когато е сънена - на заспиване или събуждане, също и правех трик като сменях страната без да въртя детенцето с помощта на възглавница просто докато е засукала от едната страна я приплъзвам от другата, не винаги действаше, но отминава, само не спирай да предлагаш, пробвай и "футболна топка" ако ти е удобна (на мен не ми беше особено), легнали, така че да не се усеща много много от коя страна е Wink

# 298
Ами той не иска изобщо да се закачи за гърдата навън...извръща глава и се гъне като червей...не е да речеш да се закачи и да пусне, щото се е разсеял...ще пробвам с гердана и без шал...дайте и други идеи моля

# 299
Pipppa, ако бебето суче ефективно, със сигурност може да изсуче повече от помпата. Самото бебе предизвиква по-лесното потичане на млякото. Ослушвай се да чуеш дали се чува преглъщане.
Иначе понеже при мен също беше спряла почти кърмата( и то след намеса на медикаменти), от опит ще кажа, че е възможно да се увеличи с малко повече упоритост. Аз лично давах на бебето да суче при всяко примрънкване. Нищо, че не пускаше мляко. Тя си сучеше и на сухо за приспиване, успокоение...Каквото изсуче, изсуче, давах добавка от шише и после цедях двете гърди за 20-30мин общо. В началото излизаха капки, които за няколко дни станаха милилитри. Постепенно си минахме отново изцяло на гърда. Но цеденето ми беше по около 8пъти(някои дни повече) за денонощие, вкл. през нощта. Цедиш дори и на сухо. Междувременно ядох разни ядки, жито, много диня, пих доста вода и лактогонен чай. Чайът, който пих аз е български - на пакетчета. По-евтин е от на Хип и уж има повече ефект от него. Но като цяло най-много помага стимулацията на гърдите - сучене и цедене Peace

Обаче тази глюкоза може и да обърка малко кърменето, защото ще пълни коремчето на бебето.  newsm78 Добра идея е да се свържеш с консултант по кърмене, за да обсъдите по-подробно цялата организация Peace

Общи условия

Активация на акаунт