Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 42 919
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • град-държава
Благодаря ви момичета.
Не можах да я родя естествено, айде това го преживях, но не успях да я науча да суче, въпреки че нямаше и няма никакви реални причини за това, та... както и да е.
Ще цедя, когато мога през деня и това е. Няма да си поставям рамки и да изпадам в паника, че закъснявам и не мога да се изцедя. Отразява ми се вече тотално и физически и психичиски - особено. Оттам състоянието ми пък е излишно да споменавам как започна да се отразява на отношенията вкъщи. И това, че не съм човек, нямам адекватно ежедневие и всяко нещо е потенциална драма... За сега на около 4 часа успявам без много драми. Ще карам така докато мога и има и така.
Още веднъж благодаря за подкрепата.  Hug

# 451
  • Варна
Моят син (почти 2 м.) ака зелено с гранулки, и прочетох, че това означава, че не поема задно мляко. Бавно наддава, а за последните 3 дни си стои все на 4700. Поставям го на гърдата, от която последно е сукал, но той обикновено много бързо започва да нервничи и да драска и рита, затова сменям гърдата. Как да му помогна да поема повече задно мляко?

# 452
  • град-държава
fireg, пинг-понг кърмене може би, и дълго задържане на гърда? Може да е порастнал на височина?
Дъщеря ми ака 2,5 седмици зелено със слуз след последната ваксина, сещам се и за поне още три причини за зелено ако.

# 453
  • Варна
Висок е, да, към 60 см е вече. Това ми добавя притесненията, за този ръст не трябва ли да е по-тежък?

ПС: А на теб шапка ти свалям. Ние все пак сучем, а аз се вкарвам в някакви филми. Не мога да си представя каква сила на волята имаш толкова време вече да се цедиш за здравето на бебето си. Ще си ми светъл пример.

# 454
Моят син (почти 2 м.) ака зелено с гранулки, и прочетох, че това означава, че не поема задно мляко. Бавно наддава, а за последните 3 дни си стои все на 4700. Поставям го на гърдата, от която последно е сукал, но той обикновено много бързо започва да нервничи и да драска и рита, затова сменям гърдата. Как да му помогна да поема повече задно мляко?
Аз доколкото знам, бебетата наддават скокообразно, затова мисля, че ще имаш повод за притеснения, ако няма наддаване чак след 4-5 дни. Наблюдавай го още малко. Колкото до зеленото акане, може и от лека настинчица да е или от нещо, което си яла. Иначе, както те посъветваха по-горе, постоянна смяна на гърдите при кърмене върши работа. Също така, аз например, като давам на щерката да суче, масажирам с върховете на пръстите гърдите, за да се "размърда" млякото из жлезистата тъкан. Компресия също помага, обхващаш гърдата широко с длан и стискаш едновременно докато гълта бебето. Като спре за почивка, спираш и ти. Почне ли пак да дърпа, стискаш отново. Да не е болезнено за теб, а просто да нагнетиш стичането на млякото по каналите.

# 455
  • Варна
  Моето момиченце след 1 седмица ще стане на два месеца и почти един месец акаше зелено със слуз . Педиатърката ,тоест и двете ни педиатърки казаха ,че е от коликите. От около седмица започна да се връща нормалният цвят на акото.
 Аз дето се бях притеснила заради повръщането,не знам какво съм смятала,но бебка е наддала 400 грама за 2 седмици,а не 270  ooooh! .
 Искам да попитам 1300 грама как е като наддаване от изписването ? Сега сме 5020 гр. ,роди се 4050 гр. изписаха ни 3760? Педиатърката казва че наддава добре,но като чета другите бебчета,че наддават по кило първите месеци се чудя дали не е малко? Или пък се получава някакъв баланс заради голямото тегло при раждането?
 Другото което е ,скоро май някой беше писал ,че бебчето не иска да суче от едната гърда? Нямам време да чета назад и дори не знам дали наистина е писано тук,защото живота ми вече е като дежа вю и ми се губят моменти. Та ако някой се разпознава ще пише ли как е положението? Малката изобщо не ми харесва лявата гърда. От няколко дни обаче само я дъвче,или пък се изнервя на нея. Като я преместя на дясната всичко е ок. По принцип лявата гърда в началото си пускаше по-малко от дясната,но сега вече има мляко. Мисля че потока е добре. Понякога със силиконовото зърно яде от нея ,но не винаги.
 Искам да кажа ,че тя няма никакъв проблем дали ще яде от шише,силиконово зърно ,или гърда. Успява да си превключи и си предпочита маминото зърно. За това не мисля,че от там идва проблема.
 В родилното първите 3 дни беше на АМ от шише,защото нямах кърма и още на 3 ден бяхме с биберон. Като дойде кърмата си засука. Абе суче от всичко,не е проблем.Но започва да ме боли лявата гърда вече и се чудя къде е проблема.
 И още нещо което ме интересува е  че нали меките гърди не означават ,че няма кърма ,а че лактацията се е регулирала? Защо тогава на мен като ми омекнат гърдите бебка някак става нервна и яденето е малко като борба? Когато започна да пия чая на ХИП и когато започна да усещам втвърдяване на гърдите и бебето суче с удоволствие. Това ми говори, че когато са ми меки гърдите нямам достатъчно кърма или греша и пия напразно чай,защото пък след 2,3 дни гърдите преливат? Малко съм объркана,но правя това което ми подсказва детето . Не знам дали съм в грешка?
 Vermilion` , наистина поздравления! Аз без да се цедя съм като зомби и се възхищавам на майчините грижи които полагаш!  bouquet

# 456
Fireg, да има нещо друго сменено, освен цвета? Слуз, мирис, пяна?

Vermilion, най-добронамерено бих ти препоръчала да посетиш психолог. Две мои близки приятелки имат страхотни трамви заради това, че не можаха да родят естествено. А да не говорим, че като ги събрах на едно място се оказа, че и двете са били при една и съща докторка... За кърменето - дала си изключително много на детето си. Оптвай да цедиш по-разредено, пък ако се налага ще дохранваш с АМ. Ако нещо стане, казах ти, за няколко дни пак ще можеш да увеличиш кърмата.

# 457
  • Варна
Fireg, да има нещо друго сменено, освен цвета? Слуз, мирис, пяна?

Ами то не е било жълто, винаги е било зелено с гранулки. Смятах, че това е нормално, но сега като не наддава се зачетох, че не е. Слуз има малко тези дни, акаше с пяна мин. седмица - тази не сякаш. Мирис има слаб, но ми се струва нормален.

Ям по 1/2 кофичка кис. мляко с мюсли на ден. Дали да не го спра да видя какво ще стане?

# 458
Ходила ли си на гастроентереолог? Лактозна нетолерантност? Я виж както ще ти напише интернет като симптоми и ако се припознаеш отиди по-добре на добър специалист. Не е страшно и се израства, така че не се стряскай сега от това, което пиша Simple Smile

# 459
  • Варна
Той ака под налягане винаги. Това не е ли нормално? Колики не чувам, въпреки че вечер е неспокоен и често плаче преди сън. Успокоявам го на гърда, някога бързо, друг път не. Повръща мн. рядко - този месец да е върнал 3-4 пъти мляко. Лицето му е в ситни пъпки, които мисля са от жегата и се обляга на ръката ми като кърмя, а аз се потя. Не са червени.

# 460
  • град-държава
Кристалин, много, много благодаря. Аз знам, че съм за психотерапевт, само не знам кога ще ми е възможно абсолютно физически да успея. В момента е абсурдно. Това, че не успях да я кърмя ме шамароса повече от самото раждане, но ще се справя, колкото и докъдето мога. 
Още веднъж благодаря на всички ви момичета.   bouquet Hug

# 461
Fireg, не мисля, че е нормално. Я направи снимки на памперсите и отиди на гастро. Аз ходих при една докторка от Токуда, само че сега не мога да се сетя името й. Ако нямаш възможност или ти дадат час за след няколко седмици, междувременно може да пробваш да даваш капки БиоАмика (или други, които съдържат лактаза, напр. Колийф) преди всяко кърмене и да видиш какви промени ще настъпят след няколко дни.

# 462
  • Варна
Задействах се. Педиатърката ни каза да занесем проба и ще пусне изследвания. Благодаря много за помощта.

# 463
  • Варна
fireg, напомня ми на лактозна непоносимост, оттам атопичен дерматит, но като си пуснете изследавнията ще стане ясно, дори и да е това, към момента най-много да се наложи да минеш на безлактозна диета, свиква се и повечето дечица го израстват, успех!

# 464
Vermilion,  аз бях ти споменала, че така се цедях около 3м със сина си. Като те чета, направо се разпознавам в някои от постовете ти. И аз се чувствах като теб Hug Честно да си кажа, поуспокоих се доста след спирането на изцежданията. Ако усещаш, че вече ти тежи, разреждай си спокойно. Кърмата е хубаво нещо, но спокойната и уравновесена мама е по-важна Hug

Общи условия

Активация на акаунт