Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 42 916
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Моята си лапаше юмручетата почти постоянно непосредствено преди да си открие ръчичките. Сега не си навира целите юмручета, а си лапа пръстите. Показалеца и средния или палеца, но не смуче, а си ги натиска по венците и небцето. И аз си мислех, че е гладна когато лапаше юмручетата, но го правеше прекалено на често, а няма как да е гладна постоянно.

# 586
Моята си лапаше юмручетата почти постоянно непосредствено преди да си открие ръчичките. Сега не си навира целите юмручета, а си лапа пръстите. Показалеца и средния или палеца, но не смуче, а си ги натиска по венците и небцето. И аз си мислех, че е гладна когато лапаше юмручетата, но го правеше прекалено на често, а няма как да е гладна постоянно.
Явно наистина е етап от развитието и е нещо нормално. Четох и на други места. Само мога да се надявам да не се превърне в навик и да се опитам да ме дразни по-малко Tired

# 587
Мисля, че всички деца си слагат юмручетата в устата, както и по-късно поднасят към устата си и всяка играчка. Инстинктивно им е. Важно е само да не намерят палеца и да смучат него. Синът ми го дебнех една седмица ежеминутно, защото беше започнал да го смуче, някъде около 4-5 месеца.

# 588
  • Варна
 И при нас има същото явление от няколко дни,въпреки че сме с биберон от родилното. Прави го независимо дали е гладна или не,или пък я боли коремчето.  Давам й биберона. Като го изплюе и лапа юмруче.
 Със сигурност е етап от развитието. Виждам и че ги лапа с голямо удоволствие,но и мен много ме дразни това.

# 589
Ние сме на 5 седмици почти и съм забелязала, че когато е гладен смуче ръцете, направо си прави смучки, на мен също. Веднъж откри палеца и така яростно го засмука, че заспа. При нас проблемът е, че когато му давам да засуче, като че ли инстинктивно си слага и двете ръце в устата и така ми пречи да му дам докато е отворена добре устата и се боря като с мечка всеки път... но това е положението, Евдокио.

Да попитам и тук да ми препоръчате читава ръчна помпа за цедене?

# 590
ЯННА, аз съм доволна от ръчната помпа на Медела.

# 591
МомичетА, нямам врреме да чета назад...може и да е коментиранп много пъти, но....
Помпата ми е медела електрическа, как да разбера дали накрайника ми е подходящ?

# 592
  • над кукувичето гнездо
Да попитам и тук да ми препоръчате читава ръчна помпа за цедене?
Ползвах на авент със силиконовата пристава на накрайника и ми пасваше идеално. Но, предполагам, удобството на дадена помпа зависи от големината, формата и твърдостта на гърдите.  newsm78

# 593
И моята е ръчна на Авент Peace Аз съм много доволна Peace

# 594
Аз пък не вярвам, че формата на гърдите има значение, тогава щяха да са с различни накрайници, а те не са. Гърдите са различни, да, но устите на бебетата да почти еднакви, затова мисля, че и помпите са еднакви. Механична на Авент с първото, ОК, ама оставах без ръце. На Медела електрическата сега- чудна е, само че е шумна.

# 595
bimbaaa, напиши в Гугъл "medela накрайник размер" например и ще ти излезне картинка с обяснение. Аз взех най-малкия размер и пак ми е леко голям накрайникът.
Иначе имам ръчна на Медела и впоследствие взехме и електрическата - Медела Суинг. И от двете съм доволна.
Относно лапането на ръцете - още не мога да реша кое е по-добре - да я науча на биба или сама да се научи на палец Tired

# 596
Мишолинка, и аз взех Суинг, но тегава работа...явно няма достатъчно кърма и затова цеди по малко...

# 597
Мишолинка, и аз взех Суинг, но тегава работа...явно няма достатъчно кърма и затова цеди по малко...
Не знам какъв е случаят, bimbaaa, но ние имахме трудно начало с кърменето, тъй като бебка не желаеше да засуче, съответно и количествата кърма по-късно се увеличиха. Затова стимулирах и с помпата, освен с поставяне на гърда. Работих с консултант и все още поддържаме връзка. Много съм благодарна на жената за помощта и подкрепата!
Ако не сте в началото, може просто кърмата вече да се е урегулирала или рефлексът на потичане да не може да се задейства с помпата. Тук също има много компетентни момичета и ако искаш, може да разкажеш за вашата ситуация Hug

# 598
  • Пловдив
Моля за съвет къде мога да се допитам какви медикаменти и билкови хапчета  мога да взимам при кърмене имам здравословни проблеми, лекарите викат ми то сега като кърмиш, а консултантите по кърмене не сме медицински лица, много ми е притеснено взимам едни билкови таблетки половин доза горе долу вършат някаква работа но все се притеснявам за бебо близките ме успокояват че са изцяло натурални и че природата се е погрижила при бебето да отива само това което му е нужно чрез кърмата. Мъника започна 9 месец има 3 хранения през деня, а когото си търси да цока все имам чувството че го тровя и сълзите са ми на очите не знам какво да правя  Cry

# 599
Зависи от билковите таблетките...някои могат, други не могат да се пият по време на кърмене.

Общи условия

Активация на акаунт