Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 42 919
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
lilini, в такива случаи се обръщах винаги за съвет към педиатъра и тя знаеше кое преминава в кърмата и кое не, освен нея НАПК преди време имаха фармацевт-консултант, на който може да звъннеш по телефона и да се консултираш за конкретно лекарство

# 601
  • Варна
 Здравейте!
 Вчера правихме клизма на дъщеричката ми на 2 месеца. До скоро си акаше нормално по няколко пъти на ден,а сега се запече. Не беше акала 3 дни нормално и много я болеше коремчето.
 Бях писала по-напред ,но никой не ми отговори тогава,но възможно ли е да е от плодовото мляко което ям всяка сутрин? На мен ми действа много добре,но ако има повече нишесте си мисля дали се отразява на малката?
 Избягвам да ям плодове уж за да няма колики,но то е по-лошо когато е запечена. В момента имаме смокини и ябълки . Смокините дали ще й предизвикват болки? Какви други храни мога да хапвам за да не се запича,или не оказва особено влияние,а става въпрос за метаболизъм?
 Другото което си мисля е че Биогаята която и давах свърши преди два дни. Да не би да е акала редовно от нея?
 От вчера не съм й давала капки за колики,защото и с тях и без тях е все тая. Давам Коликинд, ще видя как ще е . Да не би пък от тях да се е запекла?
 Дано да е нещо временно,че хич не ми се иска да я караме на Мелилакс!

# 602
  • над кукувичето гнездо
За да разберете от какво е, трябва да изключите всички заподозрени и да ги включвате един по един. На различните бебета различните добавки действат различно. Тук и да кажем, че "моето бебе се запичаше от х" не би означавало, че всички бебета ще се запичат от х. Peace
Биогаята съдържа млечнокисели бактерии, които обикновено спомагат работата на стомаха и червата. Останлите добавки не са ми известни.
Относно храните, едва ли има чак такова значение, особено за консистенцията на акото. Хапвайте по малко от дадена храна, която смятате, че може да е дразнител, в един ден, без да смесвате с друга такава храна. Следете как ще е акото при бебечето на следващия ден. Водете си и дневник, за да се ориентирате по-лесно. Не се филмирайте твърде, излишно натоварване е. Забебчето правете масажчета, гимнастика...

# 603
Акото твърдо ли е? Нали при бебета само на кърма било нормално да пропускат по няколко дни.

# 604
  • Варна
Ако изобщо нямаше. Само леко зацапване на памперса по 1 на ден,което беше тъмно кафяво на цвят без гранулки. Много ревеше и се зачервяваше,коремчето пукаше и се беше надуло. Като пръцнеше се кротваше и след 5 минути пак.
 От клизмичката излизе много ако! Пак тъмно без гранулки и след това заспа като къпана.
 Ако беше спокойна нямаше да й направя клизма,защото и аз знам че е нормално при кърмачета, но тя просто се мъчеше.
 Два дни не съм яла мляко. Ще пробвам с по-лека храна .

# 605
  • Сф
Казват, че сините сливи и крушите спомагат за изхождането. И при нас беше сходна ситуацията, по 4 дена не е акала,притеснявах се, стимулирах веднъж с термометър, веднъж с индрише, но сега вече й свикнах. От вторник ака после чак събота. Направи 2 акания за уикенда и после пак чак петък. Свикнах й и не я тормозя.

# 606
Купих си помпа на авент и сега чакам да се стерилизира за да я нападна. (Ръчна)

Има ли мами, които не са могли нищо да изкарат с ръчна помпа?

# 607
Сините сливи помагат, да Peace Моята в последно време не ака всеки ден, а през 1-2. Обаче аз тези дни похапвам доста сини сливи и тя се разписва всеки ден, че даже някои дни и по 2 пъти Laughing Пробвай, сега са и в сезон Peace

# 608
  • град-държава
Може ли да се ползва Пародиум по време на кърмене няколко дни? Не откривам информация.

# 609
Бебето ми е почти на 2 месеца и получава колики 3-4 минути след началото на кърменето. Не се нахранва достатъчно. Проблемът е само през деня. Беше ми намаляла кърмата заради това и започнах да се цедя след всяко кърмене (с ръчна помпа на Авент) и мисля че увеличих количеството. От два дни започнах да дохранвам с изцедена кърма след кърменето около 17-18 часа. Шишето го налапва, но като предложа гърда се дърпа и реве. Притеснявам се че започва да се отбива и че с цедене няма да мога да поддържам достатъчно количество. Как да я накарам да суче от гърда?

# 610
  • Варна
elfy_985, вероятно е да е от коликите, или някакъв вид "кърмаческа стачка", спокойно, ще отмине. Опитай с кърмене права (аз кърмих така права полюшвайки я около месец точно на вашата възраст, но мисля че рядко продължава толкова дълго), смяна на позите, препоръчвам ти да не го объркваш с шише, може да помогне да се кърмите кожа до кожа, при нас много действаше, но дъщеричката ми е зимно бебе и беше по-сложно. Намери поза, в която на бебчето му е добре, моята дъщеричка, когато беше с колики й беше добре легнала по корем върху мен да суче. И запази спокойствие, и аз голям рев изревах в тия периоди Simple Smile, важното е да знаеш, че се случва много често и при всички отминава.  Hug
Zombie, цитирам свой пост до друго момиче със сходен проблем като вашия, опитай някое от изброените неща и виж кое ще работи при вас. Едва ли на тази възраст се отбива самичко, по-скоро коликите мъчат. Кърменето в сънено състояние (при заспиване или веднага след събуждане) през тези периоди е по-сполучливо, тогава действа по-силно сукателният инстинкт, затова и през нощта нямате проблеми. Успех!

# 611
  • Варна
 Момичета мога ли да събирам в един контейнер кърма цедена в рамките на 24 часа,съхраняван в хладилника?
 Успявам да изцедя около 30,40 мл. и ми се иска да събера по- голямо количество.

# 612
Момичета мога ли да събирам в един контейнер кърма цедена в рамките на 24 часа,съхраняван в хладилника?
 Успявам да изцедя около 30,40 мл. и ми се иска да събера по- голямо количество.

Можеш  bowuu До 48ч даже можеш.

ЯННА, със сигурност има, особено, ако кърмата вече се е регулирала. Ти как се справяш с помпата сега?

# 613
Ох, ми и да има такъв случай, аз слава Богу май не съм от него. С помпата успявам след кърмене (ама поне 15 мин, че ме болят зърната много) да изцедя от едната около 20-30мл. и от другата много малко 10 може би, може би няма и 10, тя ми е и по-малка гърдата и по-малко дава, съдя по времето за което бебе я изпразва.

Аз също си събирам в едно шишенце в хладилника, след всяко кърмене, добива го прибавям към вече събраното, нали може така? Знам, че прясно изцедена кърма може да стои до 8 дни в хладилника... И още нещо да попитам, как я стопляте после, аз вчера стоплих на чешмата - нямам нагревател.

# 614
Само не наливай топлата кърма в студената. Изчакай да се охлади и тогава ги смесвай.
Аз вадех от фризера или хладилника и след като се отпусне слагах пликчето или шишето в топла вода.

Общи условия

Активация на акаунт