Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 41 386
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Ами не е само регулиране при мен, защото той суче много продължително вечер и почти не преглъща.Иначе го има и този момент.
Вчера изцеждах няколко пъти след кърмене, слагах го на гърда на всеки час и хапвах здравословно, на два часа. Вечерта изядох един мазен дюнер за калории  Grinning Взех си чай заа кърмачки на биопрограма.
Днес са малко по-добре нещата. Памперси обикновено пълни, днес ще видим как е.
Etaniel, и ние сме далеч от режим. На 2 месеца и половинаа е. Но аз се водя по детето и гледам той да е спокоен. Другото... когато-тогава. Слагай го сънен на гърда. Веднага след като се събуди. Пробвай да кърмиш легнала, или разхождайки го му я пробутай Grinning последното много помага при мен.

# 91
Може ли да приемам нурофен. Парацетамолът сваля.само временно от 40 на 39, а и ми е доста зле #Crazy

# 92
Доколкото знам-можеш! Аз пих за зъбобол.

# 93
Може ли да приемам нурофен. Парацетамолът сваля.само временно от 40 на 39, а и ми е доста зле #Crazy

Можеш, но не ги смесвай с парацетамола, 4 часа  разлика трябва май да имат (независимо дали кърмиш или не).
Аз ставам досадна, но да си те питам пак Grinning - за колко време ти се разнесоха бучките от запушените каналчета? Температурата и аз си я свалих за 2 дни, точно с нурофен. А на теб какво ти е, някакъв вирус ли?

# 94
Запушване отново Crazy Ама този път вдигал 40гр. Засега изчакваме, ноако не се повлияя от.хомеопатията и достинекса, трябва да минавам на АБ. За около седмица се разнесоха тогава буците.
Сега обаче се чувствам много по-зле. Баткото го засилих при свеки, а майка ми се занимава с малката. Не мога да ям, защото ми е зле от температурата, а така птк хапчетата ми дразнят стомахаи почва да ми се гади Tired

# 95
Аз не искам режим на всяка цена, искам да е спокойно бебето, ама не е...
Пробвам да го кърмя сънен, тогава суче малко и пак заспива, съответно след час макс е гладен отново...легнала не иска, гъне се...ако го разнасям сигурно пак ще се гъне, щото ще гледа всичко наоколо...ще пробвам...
Най интересното е, че и от шише не иска...днес го оставих на свекървата с изцедена кърма и едва му е пробутала шишето..,гладен, а не пие...
Бих го слагала на гърда често, ама той се гъне и не иска...само нощем суче добре

# 96
На мен педиатърката ми каза, че мога да взимам нурофен и парацетамол...те така или иначе се дават на бебета над два месеца...не може аналгини и техните производни доколкото знам

# 97
Благодаря, момичета Hug Вече пих един нурофен. Половин час след това обаче, взе да ми се гади и повърнах. Дано е било достатъчно, за да подейства.

# 98
Достатъчно е половин час да се усвои от стомаха...а поне по една обикновена бисквита не можеш ли да хапнеш...

# 99
Сутринта, за да не пия на гладно, хапнах парченце хляб, но пак имах големи ядове след Парацетамола Confused

# 100
Ужас... е как толкова често запушвания, от какво се получават? Аз в началото с постоянно препълнените гърди не направих, без да съм докосвала помпа, пък сега... Нали и лецитин пиеш по една капсула??
На мен май ми се регулира кърмата, но имам усещането, че намаля и не й стига, въпреки честото сукане. Вече не яде по 5 мин, седи си доста време. То май и коликите минават и не се извива от тях, та съвсем на спокойствие си стои на гърдата, смуче уж, ама не винаги чувам да преглъща  Tired
Отделно ми се струва, че от запушената много много не й харесва вкуса, а вчера като доизцеждах беше по-жълта на цвят.

# 101
Запушването доколкото знам е заради мазнината в млякото, в смисъл по-големи са мазните частички и ако де натрупат запушват (много непрофесионално се изразявам). Та ако се отпуши е нормално да е по-жълта кърмата, жълтото е мазнина, прозрачната бяла кърма е предимно вода.

# 102
Пробвам да го кърмя сънен, тогава суче малко и пак заспива, съответно след час макс е гладен отново...легнала не иска, гъне се...ако го разнасям сигурно пак ще се гъне, щото ще гледа всичко наоколо...ще пробвам...
Най интересното е, че и от шише не иска...днес го оставих на свекървата с изцедена кърма и едва му е пробутала шишето..,гладен, а не пие...
Бих го слагала на гърда често, ама той се гъне и не иска...само нощем суче добре
Приемам още съвети Simple Smile
После ще споделя какво е помогнало Simple Smile

# 103
Приемам още съвети Simple Smile
После ще споделя какво е помогнало Simple Smile
Откога е така? Проверявали ли сте го за скрит рефлукс? На английски е silent reflux (babies). Иначе това с кърменето разхождайки го помага.. потупвай го по дупето докато захапе. И пусни бял шум за фон, сешоар върши чудна работа. Пробвай и кажи как е минало!

# 104
Etaniel, сигурна ли си че детето си поспива добре през деня. При нас  този проблем беше сигурно 2 месеца с дърпането, но после спря и до голяма част проблема беше в това, че не уцелвах времето за сън. Получаваше се ядене, след час рев, слагам на гърда, суче, колкото да заспи, спи час, после реве от глад...омагьосан кръг.

Общи условия

Активация на акаунт