Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 42 919
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • град-държава
цветна палитра, колко време издържа да цедиш?

# 346
Ами малко - само 3м. Както и сега, имах чести запушвания, мастит. Разликата беше, че нямах сучещо бебе, което да помага в такива случаи. Накрая вдигнах ръце и се предадох, честно казано Confused

# 347
  • град-държава
Пети месец държа фронта, но съм отвъд силите си. Карам ден за ден и ще видим колко ще устискам. Добре, че поне се отказа от нащното хранене. Tired

# 348
Много е изморително. Сега с второто разбрах колко по-лесно е да суче. Ама тогава не ни се получиха нещата.
Колкото издържиш, все е от полза. Хубаво е да е на кърма бебчето, ама в крайна сметка с напредване на месеците си иска и внимание. А за това има нужда от отпочинала и спокойна майка.  
Поздравявам те за положените усилия Hug

# 349
  • Сф
Vermillion, още малко и ще го захраниш. Peace  И аз с голям зор карам ден за ден. Кърмата така се регулира, че почти изчезна. Много искам да устискам до 6мес. и да я захраня, ама имам още 3 месеца до тогава.
Защо бебетата на АМ се захранват по-рано?

Последна редакция: пт, 12 авг 2016, 12:20 от Miraj*

# 350
  • над кукувичето гнездо
Vermillion, още малко и ще го захраниш. Peace  И аз с голям зор карам ден за ден. Кърмата така се регулира, че почти изчезна. Много искам да устискам до 6мес. и да я захраня, ама имам още 3 месеца до тогава.
Защо бебетата на АМ се захранват по-рано?
Защото АМ е кофти и бебетата бухват от него, ако им е в повечко, пък кърмата си е ок. Peace

Анелия, справяш се чудесно. Забрани под ултиматум разговорите за кърменето, или рязко сменяй темата с въпрос за времето към "тормозителя" и нещата ще си дойдат на място!
Ако това ще те успокои, моят дребник само първия месец наддаде кило. Следващите качваше по 200-300-400, дори 0 г, докато не стана на годинка и започна с по 500 г месечно. Сега е на 1 г и 4 м и тежи  "едва" 10 кг има-няма, но не се пира. С нарастване на активностите се хаби повече енергия и е нормално да наддава по-малко. Ако е бодро и спокойно бебето и пълни гащите редовно, знчи е ок. Не се отказвай! bouquet

# 351
  • град-държава
Цветна палитра  Hug
Miraj*, чакам го това захранване и все пак докато намаля цеденето ще минат още няколко месеца.
За регулирането, аз затова цедях бясно в началото и през час дори.

# 352
Момичета, бебчето ми е на почти 4 месеца. От известно време суче по не повече от 2мин  . Суче често, но това е така откакто се е родил. Възможно ли е да се наяжда за това време??? Пишка обилно,;наакани памперси поне един на ден... за три седмици е качил 400гр

# 353
Започнах да го храня през нощта без да го будя.

защо бебетата се отбиват от мляко, на каква възраст може да продължи сученето и ако може малко подробности по тая тема  Rolling Eyes
Защо ли? Ами според мен, както при всички бозайници, идва момент в който организма може да приема и да се храни с друга храна. За мен кърмата е един вид преходна храна към същинската, която използваме всички. Ако биологично ни бе заложено да сучем по дълго  (4-5-6 години), вероятно зъбите нямаше да излизат около 6тия месец (приблизително тогава започва и захранването на бебетета). Относно отбиването от страна на майката. Аз се наслаждавам на кърменето.
1. Първо защото не съм имала проблеми с това (колкото и егоистично да звучи) Имам отлично сучещо от първите си дни бебе, дори от утробата още, защото всеки път си смучеше пръстите, като го гледахме на видеозона  Simple Smile
2. Защото знам, че това е най-доброто, което мога да му дам (и като храна и като емоция) в момента.
3. Защото бебето е спокойно през голямата част от времето и аз съм спокойна и не съм изморена.

Въпреки всичко, (за сега) не мисля да кърмя дълго. Задължително се надявам да мога изцяло да го кърмя до 6ти месец, когато мисля да започна захранване, а след това мисля да кърмя максимум до първата му годинка, докато започнем да заместваме хранения. Това е планът, но не знам дали след толкова много време кърмене (ако издържим и двамата и ако всичко е наред) няма да искам да продължа и след едната годинка. Просто не знам как ще разсъждавам тогава и дали планът няма да се измени  Peace

П.С. Горе написаното е изцяло плод на моментното ми хормонално-зависимо мислене. Мнението ми не е меродавно и не ангажирам никого с него.  Peace

# 354
Момичета, бебчето ми е на почти 4 месеца. От известно време суче по не повече от 2мин  . Суче често, но това е така откакто се е родил. Възможно ли е да се наяжда за това време??? Пишка обилно,;наакани памперси поне един на ден... за три седмици е качил 400гр
Най-добре ще е да имаш къде да го теглиш поне веднъж седмично, за да се ориентираш по наддаването и да си спокойна. Моя в началото, когато гърдите преливаха, се хранеше за по 2-3 мин от гърда и това му беше достатъчно, но сега след като омекнаха му трябва повече време да изсуче дори по-малко количество от преди. Само сутрин след голяма пауза се храни много бързо - за около 2-3 мин общо изсуква 80-90-100 мл от едната гърда и заспива. Другата я изцеждам  Peace

Пети месец държа фронта, но съм отвъд силите си. Карам ден за ден и ще видим колко ще устискам. Добре, че поне се отказа от нащното хранене. Tired
Поздравявам те за упоритостта! Praynig

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 21:05 от anelia_888

# 355
[
Анелия, справяш се чудесно. Забрани под ултиматум разговорите за кърменето, или рязко сменяй темата с въпрос за времето към "тормозителя" и нещата ще си дойдат на място!
Ако това ще те успокои, моят дребник само първия месец наддаде кило. Следващите качваше по 200-300-400, дори 0 г, докато не стана на годинка и започна с по 500 г месечно. Сега е на 1 г и 4 м и тежи  "едва" 10 кг има-няма, но не се пира. С нарастване на активностите се хаби повече енергия и е нормално да наддава по-малко. Ако е бодро и спокойно бебето и пълни гащите редовно, знчи е ок. Не се отказвай! bouquet

Благодаря bouquet За сега се справя малко по-добре от миналия месец (за 11 дни е качил около 300 гр), Но както ти каза, важно е да е здрав, спокоен, усмихнат и да пълни памперсите. Ака около 2-3-4 пъти на ден + още 2-3 мокри памперса, което мисля, че е повече от добре. Не, че не искам да качи повечко този месец (за мое успокоение), но и да са пак 600 гр поне знам, че е нормално и няма да се тревожа така, както се тревожих миналия месец, че едва ли не детето ми гладува  baby_neutral

# 356
  • Нейде из лудите гори...
Привет!
Малкият бозайник е на 4 месеца и половина, изключително кърмена и добре наддаваща.
 До скоро си заспиваше без проблеми сама, без гърда, без биберон. Тук от седмица може би , заспива само на гърда или в количката, рядко и в раницата, но дори там си търси зърното. Това мен ме побърква, защото с кака й голям зор видях да я отбия, а именно със заспиването на гърда. До преди седмица си мислех, че с номер 2 това няма да се случи, но гледам че нещо ситуацията излиза от контрол. Дръпна ли гърдата започва да я търси, да нервничи, докато спи. Снощи сме били като скачени съдове и не ме кефи така. Дайте идеи как да процедирам докато е време.
Благодаря предварително.

# 357
Сукането ги успокоява и това е идеята на бибероните залъгалки. Много бебета не могат да заспят без биба. Моето бебе също заспива на гърда. Вечер ми отнема повече време. Ме иска и да помирише биберон и почти винаги е заспивала на всяко хранене ( за кратко, но се унася ).

# 358
Ами според мен, както при всички бозайници, идва момент в който организма може да приема и да се храни с друга храна.

Разбирам това, но дори растежа на зъбките не обяснява какъв е мотива да се смени храната. Хората имат крака от първия си ден на раждане, но това не означава, че не трябва да им помагаме да се предвижват. Освен това, в еволюционен план, останалите бозайници губят способността си да усвояват млякото, докато при хората има генна мутация, която позволява възрастните също да умеят да го разграждат. Не помня процентите, но по-голяма част от човечеството.
Предвид това, че в млякото има буквално всичко, дори може да се извлече от тялото на майката и тялото на майката да страда от това (примерно калций), каква е мотивацията да се търси заместител на млякото? Възможно ли е на бебетата да им хареса първата хапка от каквото и да било друго различно от млякото?

# 359
Ами според мен, както при всички бозайници, идва момент в който организма може да приема и да се храни с друга храна.

Разбирам това, но дори растежа на зъбките не обяснява какъв е мотива да се смени храната. Хората имат крака от първия си ден на раждане, но това не означава, че не трябва да им помагаме да се предвижват. Освен това, в еволюционен план, останалите бозайници губят способността си да усвояват млякото, докато при хората има генна мутация, която позволява възрастните също да умеят да го разграждат. Не помня процентите, но по-голяма част от човечеството.
Предвид това, че в млякото има буквално всичко, дори може да се извлече от тялото на майката и тялото на майката да страда от това (примерно калций), каква е мотивацията да се търси заместител на млякото? Възможно ли е на бебетата да им хареса първата хапка от каквото и да било друго различно от млякото?
Ами интересни въпроси задаваш, но едва ли тук можеш да получиш отговор, който да задоволи нуждата ти от знания и познания по тази тема. Едва ли и някоя майка тук се замисля защо кърми и си задава такива екзистенциални въпроси на тази тема.
Според мен растежа на зъбките не случайно съвпада с периода на захранване и всъщност ако не обяснява, то подсказва какво би трябвало да следва. В противен случай тези зъби няма изобщо да излизат и в процеса на еволюция те щяха да отпаднат.
Отново в еволюционен план човешките бебета се раждат най-слабо развити от всички останали видове бозайници (инстинкти, слух, зрение, храносмилателна система, дихателна система и т.н.). Именно заради това много автори наричат първите три месеца от раждането на детето "Липсващият четвърти триместъртър" в който човешкото бебе всъщност продължава своето развитие.

В крайна сметка според мен отбиването на дете е свързано по-скоро с психически промени, от колкото физически. Едно 5 или 10 годишно дете трябва да бъде стимулирано да бъде самостоятелно (от страна на майката) и самото то би изисквало тази самостоятелност, ако всичко в неговото развитие е нормално. А едно такова продължително кърмене според мен толерира всичко останало, но не и самостоятелност у детето. Да не намесвам едиповия комплекс, който би могъл да се прояви в една такава възраст. Брех.. много дълго стана  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт