Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 42 919
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Палитричке, колко е голяма бебка? Сутрин след такава пауза доволно мокра ли е пеленката?
След седмица прави 4м. Пелената е доста мокра сутрин, да.

# 406
  • над кукувичето гнездо
След около седмица до десетина дни, ако не зачести с дневните кърмения, което би било знак, че тялото регулира производството на кърма, но не според ритъма на бебето, може да си я оставите така. Ако пък започне да не й стига, може би няма да зачести дневните, а да започне да се буди отново. Достатъчно голяма е, за да се остави гладна.  Peace
Според мен няма място за тревоги.

Моя се опитвах да го отучвам от нощно като беше малък  ooooh! и спеше по цели нощи, и след две сутрини със суха пелена и цял ден плач от глад, се светнах, че не е ок така. Беше на 2- 3 месеца #Crazy
Пробвайте така за сега, ако не се получава, бебето ще покаже. Или кантарът, но ми се струва, че сте по-добър детектор от него.Simple Smile

# 407
Здравейте! Моята беба отказва да суче от едната ми гърда, а когато реши, че идка да сучи от нея е сравнително малко време.От другата си сучи редовно но след около минута забелязвам,че не преглъща а ме ползва за биберон.. едновременно с това мрънка и вика и след няколко секунди отново преглъща.Сякаш кърмата спира за малко и пак потича.. така си го обеснявам аз.. Означава ли това, че ми спира кърмата? Как мислите?

# 408
  • над кукувичето гнездо
Здравейте! Моята беба отказва да суче от едната ми гърда, а когато реши, че идка да сучи от нея е сравнително малко време.От другата си сучи редовно но след около минута забелязвам,че не преглъща а ме ползва за биберон.. едновременно с това мрънка и вика и след няколко секунди отново преглъща.Сякаш кърмата спира за малко и пак потича.. така си го обеснявам аз.. Означава ли това, че ми спира кърмата? Как мислите?
Не, не означава. Често бебетата се случва да имат периоди с предпочотание към едната гърда заради поза, сила на струя, форма на зърно и кой знае още какво. Може да пробвате различни пози или да предлагате нежеланата гърда в моменти на просъница на бебето. Аз не съм имала подобен проблем, но тук други жени с имали, дано някоя от тях се включи с препоръки.

Потърсете блога на хедра за кърменето в интернет и разгледайте. Има интересни материали, които могат да ви помогнат. Peace

# 409
Аз имах подобен проблем, отказа от едната гърда не беше пълен, но все пак не беше предпочитана. Решението при мен беше да слагам детето отстрани върху възглавница и така позата имитираше позата на сукане на предпочитаната гърда.

# 410
  • Варна
xxlusivee, не означава че ти намалява кърмата, точно така е както предполагаш, стичането на кърмата не е непрекъснато, а бебенцето трябва да се потруди известно време за да тръгне силната струя, след това пак за следващата "порция", не знам дали го обясних добре  newsm78. По другия проблем с предпочитаните страни - при нас се случваше много често, предлагах докато е сънена от тази страна, която не предпочита, също така докато суче от предпочитаната я приплъзвах към другата страна без да я завъртам, когато кърмех легнала също не усещаше толкова и така я залъгвах понякога. Период е и отминава понякога и за ден, въпросът е да внимаваш да не се запушиш и ако се налага да поизцеждаш по малко, ако ти се препълва еднага гърда.

# 411
И на мен ми се е случвало. Плачеше и не искаше да засуче изобщо. Направи го няколко пъти. Явно е било период.

# 412
Благодаря, Ви много за отговорите! Дано да мине бързо този период Rolling Eyes когато се цедя не мога да извадя повече от 20мл.. А и беба сучи пред час и половина-два и мисля че няма смисъл от цедене, но когато усетя напрежение във въпросната гърда -цедя.

# 413
А на мен ми се случи нещо много странно с гърдите, т.е. по-скоро с едната-дасната. За период от два дена гърдите ми се пълнеха изключително много. Събуждах себсутрин с болка, дори през нощта усещах сякаш ще ми гръмнат гърдите. Помислих, че са се напълнили за по-дългия нощен период без кърмене, но и през деня имах голямо напрежение. Не съм се усещала така от началото на кърменето, когато все още не ми се беше регулирала кърмата. Дори имах и бучки, които бебето не успяваше да махне и с по-дълго кърмене.
Случвало ли се е на някого ? Странното е, че се случи за два дена, след което всичко по старо му.

# 414
А на мен ми се случи нещо много странно с гърдите, т.е. по-скоро с едната-дасната. За период от два дена гърдите ми се пълнеха изключително много. Събуждах себсутрин с болка, дори през нощта усещах сякаш ще ми гръмнат гърдите. Помислих, че са се напълнили за по-дългия нощен период без кърмене, но и през деня имах голямо напрежение. Не съм се усещала така от началото на кърменето, когато все още не ми се беше регулирала кърмата. Дори имах и бучки, които бебето не успяваше да махне и с по-дълго кърмене.
Случвало ли се е на някого ? Странното е, че се случи за два дена, след което всичко по старо му.

При мен се случва така, когато ям диня, пъпеш или повечко плодове. Явно определени храни действат лактогонно, като е възможно при всяка жена да са различни.  Peace

# 415
И при мен тази нощ и сутринта едната гърда е някак по-напрегната, ама си мисля, че през нощта нещо съм объркала с редуването и може би не съм я предложила(малката нощем и сутрин суче от едната само обикновено) Crazy

# 416
За тези два дена хапвах повечко, възможно е това да е причината, но щяха да гръмнат.
Сега се замислям дали не е някакъв процес от това, че бебето от няколко дена суче на около 3 часа ( а до скоро я кърмех на час инполовиня-два ).

# 417
  • Варна
 vivt , твърде вероятно е да е точно от това, че детенце е разредило кърменията, и при мен се е случвало, аз лично редовно се запушвах, явно съм предразположена, та много внимавах за такива промени в желанията  Wink, както и за по-дълги изненадващи паузи като поотрасна
xxclusivee, и аз успявах да изцеждам минимални количества, да не кажа, че 20мл за мен беше постижение Wink

# 418
Мамчета, колко е нормалноо наддаване за кърмено бебе.през четвъртия месец? Утре става на четири месеца и според нашия кантар е качил 500гр има-няма. Първи и втори месец качи по килограм, след това 600-700гр и последно половин кг. Не го тегля на везна, на обикновен кантар. 63см,6кг.
Vivt, при мен периодично ми се случва така. Напоследък нощем суче по n на брой пъти и може да влияе. Но кърмата ми варира постоянно.

# 419
  • Варна
 Момичета, ние пак сме в някаква драма.
От няколко дни бебка е много нервна . Постоянно реве, почти не спи ,освен вечер и е много неспокойна. Връща храна на всяко ядене,хълца или яде по много малко. Засуква няколко пъти и заспива в мен. Когато я преместя започва да реве и няма успокояване. Само като заспи в мен, спи спокойно. Понякога не иска да яде ,а е гладна. За 16 дни е наддала 270 гр.по нашия кантар,което май е малко. На месец и 20 дни сме вече.
 Това започна преди 3 дни. Преди това пък имаше няколко дни в които ядеше много и аз бях много доволна от факта. Не знам какво става.
 Малко се беше запекла и коремчето й беше много надуто. Възможно ли е от това да получава рефлукс и от там това поведение?
Малко ли са 270 гр. за 16 дни при бебе на месец и половина??? Педиатърката беше казала по около 0,25 гр. на ден, че трябва да качват. На консултация сме във вторник,но много се притеснявам с това повръщане и рев. Първо мислех, че е от коликите,но вече не съм сигурна с повръщането. Повръща като се заиграе след ядене, като се напъва да пръцка. Общо взето ако не заспи бързо- повръща.Иначе не ми прилича да е болна и отпаднала. Често раздава усмивки и изведнъж както се усмихва повръща или пък започва да се дере от рев.
 Иначе имам кърма, не е да няма!
 На вас на какво ви прилича? Дайте съвет? Вече започвам да си мисля лоши работи.
 Извинявам се за хаотичният пост, но използвам времето докато спи в мен и бързам!
 И 2,3 пъти забелязах, че като й пъхна биберона прави едни гримаси, все едно й се гади. Не е постоянно,но е странно.Иначе до преди няколко дни не го пускаше за нищо на света!

Последна редакция: нд, 21 авг 2016, 17:22 от Pipppa

Общи условия

Активация на акаунт