Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 42 919
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Е, радея, ти всичко си знаеш, какво се притесняваш тогава  Hug През телефона като не виждам подписи и не бях разбрала, че имаш и по-голямо дете.

ТМ да се изследва за инсулинова резистентност. Да се изследва щитовидна железа и някои "женски" хормони. Не е нормално да е пълен, а такъв ИТМ е направо страшен. Щом всички в родата са така, значи има нещо предавано, но зад понятието "гени" се крият много, различни и понякога опасни болести.

# 481
  • над кукувичето гнездо
Момичетата с притеснение относно теглото на бебчетата на по 2 месеца, с порастването се увеличава и активността им, както и периодите на будуване. Това пък върви с изгаряне на повече калории, следователно качват по-малко на тегло. Ще има месеци, в които по-скоро ще се издължават, отколкото да пухкавеят. А ищом са на кърма, страшно няма.
И не забравяйте като започне и захранване, пък и по-нататък, че освен начина на хранене, вторият ключов компонент за поддържане на тип стройна фигура е движението. Peace

# 482
Систематично си чета старите теми докато кърмя бебка, защото откривам много отговори на мои въпроси, които си задавам, както и на такива, които още не съм Mr. Green
Благодаря на всички, които помагат на желаещите да кърмят bouquet
Сега обаче съм с питане на какво може да се дължи следното поведение - желание да е постоянно на гърда, суче, заспива, стряска се в съня си с проплакване, вдигам я, връща малко пресечено мляко, започва да хапе юмручета, пак я слагам на гърда и всичко се повтаря. Така сме от няколко часа #Crazy.
Имали сме доста дни, в които иска да е на гърда нон стоп, но точно в такава ситуация не сме били досега newsm78. Мисля си, че не са колики точно в момента, защото тогава поведението й е различно.
От вчера имаме слинг и бих я сложила в него, но пък е изпран и мокър.
Редактирам - детето връща и прясна кърма. Имам чувството, че е препълнена #Crazy

Последна редакция: сб, 27 авг 2016, 21:03 от мишолинка

# 483
  • над кукувичето гнездо
Пробвайте да оригвате по-настойчиво. Завъртане от право положение или полегнало на дясната страна на бебчето до полягване на лявата страна на бебчето понякога върши чудеса. Вероятно слингът ще помогне доста. Като цяло, на мен описаното ми звучи като дискомфорт от погълнат въздух, колики. Вероятно е да има и друга причина, като рефлукс, така че, ако продължи още време това, по-добре се консултирайте и с лекаря. Следете памперсите дали се мокрят и цапат редовно. bouquet

# 484
Благодаря, isa_pisa bouquet
Старая се да оригвам детето всеки път, а в този метод, за който пишете, ММ е много добър Simple Smile
Надявам се да беше някакъв временен дискомфорт. Точно преди 20тина минути бебка заспа дълбоко пу пу Praynig
Пелените ги следя, защото имахме трудно начално и реално още се учим и двете.
С помощта на консултант и с подкрепата на ММ не се отказвам Peace

# 485
Мишолинка, често коликите ги карат да се чувстват гладни и искат да цокат постоянно.. Обикновено следва повръщане. В такива вечери спирам да кърмя на посоки, повивам и давам биберон 😏

# 486
Бях чела, че не е препоръчително да се ползва биберон за малки бебета. За колко седмични се отнася това?

# 487
Моята дула ми каза до 6 седмици, защото тогава вече кърмата се регулира и бебето се е научило да суче. Но според мен ако бебето знае да суче добре и няма проблеми със засукването може и по-рано. Аз дадох биберон още първите дни и не съм имала проблеми.

# 488
Моята дула ми каза до 6 седмици, защото тогава вече кърмата се регулира и бебето се е научило да суче. Но според мен ако бебето знае да суче добре и няма проблеми със засукването може и по-рано. Аз дадох биберон още първите дни и не съм имала проблеми.
Значи за момента продължавам да се въздържам от предлагането на биберон и по-добре аз да поема тази роля. Притеснявам се да не развалим хубавата работа Simple Smile

# 489
  • Варна
Нещо за менструални болки съвместимо с кърменето?  Confused

# 490
Nurofen, но не превишаваш допустимата дневна доза. Най-добре да се пие след кърмене, за да намалеят нивата до следващото кърмене.
Но шпа в никакъв случай, както и неща от типа на ацефеин.

# 491
Моля помогнете... На едната гърда имам 3 големи и бучки. Усещах една и след кърмене усетих и другите. Имала съм до сега, но са били малки и изчезваха след като я накърмя.
Има ли нещо което мога да направя за да ги разкарам, опъват ми и много кофти ги усещам...

# 492
Често кърмене като започваш от гърдата с бучки. Масаж и топъл компрес преди кърмене, и по време на кърмене масаж и изтласкване на бучките към зърното. По време на кърмене детето да е така разположено, че брадичката да е на бучките, ама като са три не виждам как, пък и при мен това никога не е действало. Топъл душ и цедене на ръка и масаж по време на душа. Може и помпа да вкараш ако детето не иска да яде често. Ако яде твърда храна я пропусни или първо предложи да суче, за да помогне да се махнат бучките. Лецитин ако имаш може да пиеш.

# 493
Благодаря.
Пробвах топъл душ и помпа, слагах я пак да суче в какви ли не пози. ЛЛ каза да сложа зелево листо, но не разбрах сурово ли да е. Помпата нищо не изцеди защото гърдата вече беше омекнала...аз бучките ги напипах когато мо омекна гърдата след хранене. Пих шуслерови соли номер 7 за намаляване на напрежението и ше видим.

# 494
До колкото знам листото се слага сурово без да обхваща ареолата, но аз не виждам как зеле може да помогне. Доста жени са пробвали и казват че върши работа.

Общи условия

Активация на акаунт