Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 41 377
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Elfy,;аз бих изчакала. Щом не ти е спокойно, отложи малко.

Момичета,моля за мнение. На 4 месеца и една седмица момчето ни е 6кг, 64,5см.
Роди се 2900, първите два месеца  ками по около килограм, третия около 600гр и последно 500гр. На кърма е, храним се на поискване, вкл. е нащем. Храни се на час и половина-два. Има обилно мокри памперси и наакани по 1-2
Редактирам, явно не става ясно. Моля за мнение относно наддаването и дали то е ок. Ще се радвам на коментар и от косултантите по кърмене

Последна редакция: чт, 01 сеп 2016, 20:17 от Jane.happy

# 571
Нервността, коликите или други неразположения, които не са свързани със заболяване не пречат на ваксините. Само детето е болно или контактно на болен може да се пропускат (както и варианта да няма ваксини). Моето дете беше супер спокойно след ваксини и спеше по необичайно дълго време.

# 572
Jane, за какво мнение молиш? Моята дъщеря е същия случай, само че последно е качила 400 гр. Предприех изцеждане след хранене и по някое време и го давам. Ще засека как ще е качването така.
 Коликите не са причина за отлагане на ваксина.

# 573
  • Варна
elfy, сто процента бих изчакала с ваксината, но това си е мое лично мнение и така процедирах с моята дъщеричка, за мен поставянето на ваксината си е сериозно изпитание за имунната система и с поставяне в такова положение, когато на детенцето не му е съвсем добре, според мен бих рискувала по-тежки реакции от ваксината. Иначе относно дърпането при сукане, при нас положението беше като при вас, не се успокояваше ако я оставех да не суче, напротив търсеше пак и плачеше постоянно, ако заспеше, се будеше след 10-15 мин максимум пак с плач.
Jane, ако въпросът ти е дали наддаването е достатъчно, според мен можеш да се водиш по памперсите, ако са пълни, не бих се притеснявала  Peace

# 574
Добре де, има деца с тежки колики по няколко месеца, колко мислите ги отлагат тези ваксини? Да не започвам темата, че е спорна, но бебетата не са толкова крехки, щом им се поставят петвалентни, че и повече.
 Ако вдигне Т или е криво бебето след това, попитайте лекаря как да процедирате. Не съм фен на лекарствата в тази възраст, но мисля може да се даде Нурофен или друго обезболяващо и Антипиретично.

# 575
  • Варна
Zoi, мисля, че elfy видя мнения "за" и "против", аз казах, че това е лично мое мнение за моето дете така съм преценила, изказах си аргументите и не ангажирам никого с мнението си.  Peace

# 576
Благодаря ви много момичета за мненията!
Донякъде прецених за себе си, утре ще се консултирам и с педиатърката.

# 577
  • над кукувичето гнездо
При първата ваксина педиатърката ни изписа хомеопатия, туя някаква. Аз не вярвам много, но я дадох. Проблеми нямаше. Оттам, насетне не пропускам да му дам хомеопатията при ваксиниране, винаги го къпя след ваксина и се старая да съм спокойна, така и той е по-спокоен. Когато беше мъничък и таткото идваше с нас на ваксина, и гушкаше малчо след обождането. Действаше успокоително. Simple Smile

Jane happy, на мен ми изглеждат екстра мерките и теглилките. Peace До колкото знам, на книга минимумът е 70 г наддаване седмично, а максимумът - 210. Има месеци, в които растат повече на дължина, отколкото на грамажи.

# 578
Благодаря на всички за отговорите  bouquet

# 579
Isa_pisa, на нас педиатърката винаги ни казваше да не къпем детето 24 часа, т.е. да не мокрим мястото на ваксината.

# 580
  • над кукувичето гнездо
Isa_pisa, на нас педиатърката винаги ни казваше да не къпем детето 24 часа, т.е. да не мокрим мястото на ваксината.
    Първият път го спазих. Вторият път забравих. Проблеми не сме имали и сме си го къпали човека. Обикновено след баня налагам мястото с риванол за малко, както и последващите дни, периодично обтривах с риванол. Не твърдя, че е правилно, просто споделям опит, всеки си решава сам. Peace

# 581
Синът ми винаги вдигаше Т, което не е страшно, показва, че организма реагира на ваксината. До 38 не съм давала нищо. Пробвах лепенките, Куул пач никакъв ефект не видях. Мястото ставаше твърдо като бобче, червено и топло. Слагах един вид сребърна вода, по препоръка на лекаря и за два дни отминаваше.
При бебето сега няма никакви реакции, къпя след ваксина. Първото й ваксиниране беше на втория месец петвалентна плюс една през устата. Голяма борба водих с педиатъра да не са на куп, но ме убеди, че това си е практика и е поносимо от децата.

# 582
Не знам дали въпросът ми е точно за тук, но да си питам все пак Hug, тъй като не съм сигурна, че правилно разчитам поведението и сигналите на бебка.
Бях приела, че лапането на юмручета и пръстчета е знак за глад и заради това винаги когато го правеше я слагах на гърда. От няколко дена обаче тя почти не спи през деня.
Първо - не знам това нормално ли е за нейната възраст или трябва да търся някакво друго обяснение?
Второ - само на глад ли е знак лапането на ръцете? Вчера се опитах да й пробутам биба, за да хапна и аз, въпреки че си имам притеснения да не й се отрази на сукането, но то пък се оказа, че тя не я иска.

# 583
  • над кукувичето гнездо
Може сега да си е открило ръцете бебчето и да проверява кое какво е. От коликите също лапат ръчички...

# 584
Може сега да си е открило ръцете бебчето и да проверява кое какво е. От коликите също лапат ръчички...
Тя ръцете си лапа от началото, но тогава бях сигурна, че го прави когато е гладна.
Днес я хванах на 2 пъти когато се пробужда да слага ръце в уста, като обръща специално внимание на палеца ooooh! Явно го прави за успокоение, но все пак не ми харесва идеята да си смуче палеца Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт