Сполучливи имитации на маркови парфюми - 15

• 122 141
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
Брайт, благодаря мило  Hug, щях да забравя да отбележа, че чак сега в големия пек  Simple Smile разбрах защо ти харесва See by Chloe, е сега му е времето, свежо, елегантно и нежно усещане (без сапунената нотка, която ми избиваше яко преди) ако някой търси летен аромат без цитрусов привкус но свеж и с доста добра трайност нека да го пробва  Simple Smile

Меnerva, на Зиг Заг или на Парфен си го пробвала или оригинал?

И аз много го харесвам.

# 136
  • BG-DE
Сравнявах оригинала (но не съм го ползвала) с Парфен и Заг зодиак, разлика между двата и оригинала моя нос не установи т.е. еднакво близки ми бяха Simple Smile и купих на Заг но през зимата, когато го взех не ми допадна, заради сапунената нотка, която ми избиваше, а тези дни е просто чудесен  Heart Eyes

# 137
  • Бургас
Сладко,много готино си описала See by Chloe Heart Eyes  Hugмного,много любим ми е.Зимните месеци изпръсках една 30-ка,но явно щом казваш сега му е времето.Ще си взема пак от него тези дни,и аз не намирам разлика с оригинала, имах този на Парфен.Харесвам много и това Клое във версията на Заг-http://www.fragrantica.com/perfume/Chloe/L-Eau-de-Chloe-14000.html Също много нежен и женствен аромат. Heart EyesРадвам се,че намерих своите любимци и при Клое. Heart Eyes

# 138
  • Варна
Благодаря ви за мненията.По препоръка на Ники  поръчах мостри на Парфен на
Tobacco Vanille    и Tuscan Leather .Трайността им е забележителна -около 8-10 часа.Ще пробвам и другите им имитации bouquet

# 139
Cafe Rose - не съм пробвал оригинала и не мога да кажа колко е близък. Парфенската версия обаче много ми допада е трайна, поне при мен. В началото мирише доста на рози, но не на добре познатата "Българска роза", а по-различно, някак по-дарк. С времето се развива и става още по-дарк. По някое време се появява и нотката на кафе, но тя е толкова деликатна, че е по-вероятно въобще да не се забележи - просто допринася за цялостния характер на парфюма, без да изпъква.

# 140
Cafe Rose - не съм пробвал оригинала и не мога да кажа колко е близък. Парфенската версия обаче много ми допада е трайна, поне при мен. В началото мирише доста на рози, но не на добре познатата "Българска роза", а по-различно, някак по-дарк. С времето се развива и става още по-дарк. По някое време се появява и нотката на кафе, но тя е толкова деликатна, че е по-вероятно въобще да не се забележи - просто допринася за цялостния характер на парфюма, без да изпъква.
МНОГО добро описание на аромата!  Peace

# 141
  • София
Здравейте,
нов съм в темата, а и като цяло относно наливната парфюмерия, но се надявам бързо да напредна и се извинявам, ако тук там задам някой по-тъп въпрос  Simple Smile

Поръчах от парфен 3 проби, които все още очаквам с интерес:

Amouage Еpic man
Amouage Interlude man
Christian Dior Ambre Nuit

Не познавам оригиналите, така че когато пристигнат ще мога да споделя мнение само за парфюмите като композиция и трайност.

В мол Парадайз в София тествах няколко парфюма с марка Родригез, която си мисля, че всъщност е Парфен. Признавам, приятно изненадан съм. Много добра трайност, липсваше каквото и да е спиртно или грубо, неприятно начало, а като аромати - поне върху мен, отлично се развиха. По спомени, май тези пръснах на кожа и блотери:

Amouage Reflection man   
Mandorlo di Sicilia Acqua di Parma
Paco Rabanne Olympea 

Мисля, че пробвах и Armani Privé Oud Royal, но не съм 100% сигурен.

Може би имаше и още, но не ги помня всичките  Simple Smile

Благодаря на всички, които споделят мнения, особено на тези, които тестват и пишат за не толкова популярни варианти.

# 142
Забърсах Миракъл в имитация на Роксан. Преди съм го ползвала и вчера случайно си го припомних. Стана ми много мило и носталгино за този аромат и отидох да го търся. Не знам дали се доближава до оригинала, но толкова го харесвам.

На половинката вчера заредиx на Рефан -Nikos SCULPTURE, е няма такъв аромат. Даже вчера се напръсках и аз по китките, цяла вечер ми се върти идеята в главата да го разнося и аз за една вечер. Много, много ми допадна. Порових в сайтовете, цената на оригинала му е много добра и ще взимаме оригинал.

Вчера пак в Рефан помирисах 190 CK In2Her , имам оригинала, ама ...за мен нямат нищо общо.

Видях, че сте коментирали Хипнотичната отрова и преди няколко дни, подреждайки си шишенцата с парфюми , отворих капачката да си го помириша. Давате ми идея и аз да го нося в жегите.  Heart Eyes

# 143
  • Бургас
Миракъл ми е сред най-големите парфюмни любови.Виж го и във версията на Баргело,много добре са го направили.Момичета,на мен ми се носи Поем,но никоя имитация не ме радва,минах след плажа през Заг,но техния Поем не ми хареса никак.Ако Вие сте открили хубава имитация,споделете. bouquet

# 144
Здравейте, някой знае ли на кой парфюм е имитация Galeria Valencia?

# 145
  • BG-DE
Миракъл ми е сред най-големите парфюмни любови.Виж го и във версията на Баргело,много добре са го направили.Момичета,на мен ми се носи Поем,но никоя имитация не ме радва,минах след плажа през Заг,но техния Поем не ми хареса никак.Ако Вие сте открили хубава имитация,споделете. bouquet

Ползвала съм Поем доста време (даже и сега си имам една почти пълна 100-ца) и за мен добра имитация на този парфюм няма но що-годе по-приемлива е тази на Рефан  Peace
Скрит текст:
Обаче е много гадно да дразниш така хората топящи се в собствен сос  с "МИНАХ СЛЕД ПЛАЖА" : Grinning

# 146
Една от най-сполучливите имитации на Заг е Клое. Установих го още, когато излезе парфюмът.
Разликата между оригинала и имитацията е толкова нищожна, че дори да сте носили оригинала едва ли ще разберете дали него или имитацията носи човекът срещу вас.
Оригиналът е малко по-пудрен, докато имитацията е по-ярка роза. Това може да се установи обаче само в сравнителен тест на едната и другата ръка. В момента отново ги сравнявам и смея да твърдя, че е много лесно да се объркат. Освен това имитацията си остава чист и хубав аромат до края, няма остатъчен гаден аромат, носи се шлейфово и с две думи, струва си. Навремето се отървах от оригинала, не ми беше необходим. В момента сравнявам от мостра.

# 147
  • BG-DE
Да-а, много е добро Клоето на Заг, а при теб трайно ли е, защото имам чувството, че при мен бързо изчезва  Thinking

# 148
Адски траен. От момента, в който съм написала вчера този пост до сега го усещам на ръката си.

# 149
А имитацията на Eden Cacharel на Рефан дали е добра? Не си спомням аромата много добре, ще отида да го тествам, че се заговорихме с приятелка за оригинала. А и в съседната тема се обсъждаше  Simple Smile Едва ли ще го нося , но ми стана любопитен.

Общи условия

Активация на акаунт