Сполучливи имитации на маркови парфюми - 15

• 122 248
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
Има и такива с целоживотни ooooh! Откакто е излязъл Anais Anais Cacharel до ден днешен, а това са 38 години... Shocked

Ами, raznejena*, оригиналът издържа 3 часа и то накрая само фантазията ми и това, че го харесах, твърдяха че го усещам още Laughing Убедена съм, че имитацията ще издържи поне толкова, което оправдава избора ѝ срещу 22, а не същата трайност срещу 130 лв.

# 256
Дами, как е като прилика и трайност Le Jardin de Monsieur Li Hermes на Парфен? Много харесах оригинала, но е толкова нетраен, че просто не мога да дам 130 лв за него! ooooh! Tired
Заг Зодиак също го имат, но не го намирам в сайта им, за да го поръчам. На Парфен е малко по-скъп, но пък, ако е приличен, предпочитам нетрайната имитация за 35 лв, пред нетрайният оригинал за 130. Simple Smile
Mr. Green Бижу, разсмя ме с логиката си, абсолютно си права!!!  Hug
Имам имитацията на Парфен. При мене ей сега в жегите изкарва около 3 часа на кожата ми и една идея повече върху дрехите и косата ми.
Не съм пробвала варианта на Заг, но като го свърша този на Парфен, непременно ще пробвам и Заг, защото по принцип техните са по - трайни от Парфен.
 Peace

П.П. Със закъснение прочетох и префърцунения коментар за имитациите и липсата на вкус
Части на тази тема често ми изплуват в полезрението и като ги видя все се питам едно и също - българката, като цяло  е жена с вкус и изисквания, защо за Бога, ще тръгне да акцентира, че и да купува измислени имитации на парфюми?
Преди 15-тина години правилото беше "По-добре един-два оригинални парфюма, отколкото редица от зле парфюмирани води"

....Пфффффф....Изобщо не си в час! /Само това ще кажа на дамата!/ Peace

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 21:45 от solar_fields

# 257
  • София
Solar, личното ми мнение е, че имитацията на Парфен е по-хубава, отколкото тази на Заг. Но ти можеш да си ги сравниш и прецениш.  Peace

# 258
  • Бургас
На Заг "Мосюто" е далечно,иначе при мен и Заг и Парфен са трайни, долу-горе имат еднаква трайност.Разнежена,и аз търся хубава имитация на Ботега,но засега греда Laughing .На Заг не ми хареса.Коментарът на "дамата" ще го подмина,достатъчно сте я "нахранили".

# 259
  • Бургас
Solar, личното ми мнение е, че имитацията на Парфен е по-хубава, отколкото тази на Заг. Но ти можеш да си ги сравниш и прецениш.  Peace
И моето мнение е такова, Солар. Определено Парфен са се справили много по-добре. При мен вариантът на Заг не е и по-траен от този на Парфен. Най-добре пробвай и ще споделиш.  Peace
Бижу, мисля, че разликата между цените он-лайн и във физическите магазини е достатъчно голяма, освен това може да пробваш още нещо.  Wink В магазина има и по-малки разфасовки. До миналата година цените на Парфен он-лайн бяха много поносими /докато нямаха никъде магазини, а продаваха само така/. После обаче толкова скочиха, че чак ми стана смешно като ги видях първия път.  Rolling Eyes
Океан от мечти, капките не винаги са гаранция, че ще е по-силен аромата. Предложенията на повечето турски фирми като Ди енд Пи, Сан Сиро, Джодекс и Баргело обикновено са по-трайни и плътни. Пробвай  Violet Blonde от Джодекс. По-силен и траен е от оригинала. За мен това не е плюс, но на теб може да ти хареса. Версията е по-добра от тази на Парфен.  Peace
В стандартния спор за оригинали и имитации няма да се включвам и да споменавам бройки, защото моята диагноза е още по-страшна  Laughing Освен това съм писала и друг път тук и в парфюмната тема. На дамата мога да кажа обобщено с едно изречение:
Нито оригиналите, нито имитациите са това, което бяха преди години.  Peace

# 260
Бижу, мисля, че разликата между цените он-лайн и във физическите магазини е достатъчно голяма, освен това може да пробваш още нещоWink В магазина има и по-малки разфасовки.
Laughing Е точно от това се плаша! Накрая ще излезе, че онлайн поръчката, макар и една, ще ми излезе по-евтино. Но, не, обещавам, че ще взема само Мосю Ли. fingerscrossed Turn-l
Ако пък реша да е малка разфасовка, моооже евентуаааално още една малка Crazy , но повече НЕ! Naughty
Утре като ида до там, ще докладвам. Grinning
Благодаря на всички за насоките и съветите! bouquet

# 261
  • Down south
Някой попита защо съм писала в темата, ами, защото в други теми чета разни неща и съответно тази, неминуемо се набива на очи Simple Smile освен това е активна, което говори само по себе си Simple Smile

Оригинален парфюм с трайност 3 часа и реплика, и той 3?

И за да съм по темата, ще споделя случка.  Преди време имахме гости и ги водихме на разходка в прочут град (Маями), влизаме в непознат за мен магазин за парфюмерия, гостенката ми се захласва по известен парфюм, резервирано и го купувам.
 Впоследствие се оказа не точно това, което мислех, че купувам. Трайност изключително кратка, но пък на опаковка го докарваше идеално.
Направих си труда да бия път обратно и да го върна, заедно със завидна доза чумерене, за ужас на гостенката.
Купихме същият, на подобна цена от Sephora. Разлика в опаковката нямаше, но за сметка на това, качеството беше различно.

# 262
  • Бургас
Daylily, в тази тема не става въпрос за фалшификати на дизайнерски парфюми, с издокарани опаковки и съмнителна течност. Говорим за няколко фирми, които произвеждат и продават аромати близки до дизайнерските. Производството им отговаря на определени стандарти, както и състава на течността. Повечето от тях изнасят за чужбина и отговарят на множество наложени критерии.
А относно тричасовата трайност мога да ти гарантирам, че на множество оригинални парфюми е точно такава. Имам огромна колекция, част от която е от официални магазини, доста са подаръци от безмитните магазини по чуждите летища, както и от чужди магазини, най-много са купувани он-лайн. Изводът, до който съм достигнала е, че за съжаление от ден на ден положението с качеството става все по-зле. Естествено, че зависи и от самият аромат. Винаги е имало парфюми, чийто аромат е осезаем след множество часове. Въпросът е, че този вид е на изчезване.  Rolling Eyes

Брайт, забравих да те питам за First на Ван Клийф - къде го пробва във физически магазин? Аз си бях поръчала пробичка преди много време и помня, че ми хареса, но нищо повече.... Sad Освен това не мога да се сетя дали беше парфюмната вода или тоалетната вода, май имат разлика. Преди няколко дни поръчах и чакам тоалетната вода за майка ми и се чудя дали съм избрала добър вариант. Ако знаех, че го има по магазините за проба, щях да се възползвам, а не да действам на сляпо, както обикновено.... Rolling Eyes

# 263
Оригинален парфюм с трайност 3 часа и реплика, и той 3?
Явно малко оригинални парфюми познаваш... Нима си представяш, че всичко, що не е реплика е с трайност до къпане?! Не е за тук този разговор, друга е темата за целта, ако искаш ела там, да ти обяснят хората някои неща за оригинали, съставки и трайности... http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=930954.msg33369508#msg33369508

Колкото до разказа ти за покупка на парфюм, връщане и друга покупка, не схванах по какъв повод беше разказано, освен, че гостенката ти е мрънкало някакво. Laughing Пък аз си мислех, че в Маями всичко е супер оригинал! Flutter Crazy

А и KDS съвсем разбираемо обясни - говорим за наливна, имитационна официална парфюмерия, а не за парфюми, които по шише и опаковка изглеждат като оригинали, но тук по улиците циганите ги продават за 20 лв, а ако им обърнеш внимание с малко пазарлък може да го вземеш и за 10 лв, и на кутия, и бутилка почтиии е идентичен с оригинал, но вътре има чай, примерно.

# 264
  • Бургас
Daylily,ти говориш за откровени ментаци бе момиче,темата е за имитационна парфюмерия.KDS,в Бюти Зоната го пробвах,мисля че беше ЕДП. bouquet

# 265
  • Down south
Оттеглям се Simple Smile
 За мен имитация и дизайнерски парфюм означават две напълно различни неща, ако има нюанси, то съм незапозната и предпочитам да си остана такава.
Относно привърженичките, очевидно на тази земя има за всекиго по нещо Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 23:58 от Daylily

# 266
Явно има и такива, на които, както и да обясняваш няма начин да разберат... Crazy Чао! bouquet

# 267
  • София
Привет отново и от мен,
две думи  от мен за версията на Парфен - Dior Ambre Nuit - много мек, много уютен аромат, който започва меко и уютно и завършва така  Simple Smile
В началото усещам прекрасна комбинация от свежест и мека цветна кремавост със съвсем лека подправъчност. В последствие амбъра набира скорост и парфюма става наистина неустоим - амбър, лека свежа роза плюс меки подържащи подправки. Интересното за мен идва в развитието - тогава се появават от нищото меки черешово/вишневни акорди, които го правят още по неустоим. Към края, топлия амбър доминира основно - мек, гушлив, уютен.
Трайност - много добра - поне 6 часа, а шлейф - приличен. Доколко си прилича с оригинала не знам, но като самостоятелен аромат - много ми харесва, защото ми създава позитивно и уютно усещане. Бих го определил по-скоро за женски парфюм, като дори не го намирам близо до унисекс, но това е мое мнение.  Simple Smile

Отново за Парфен - този път за тяхната версия на Амуаж Епик мен - при първия тест не му отдадох достатъчно внимание, но всъщност той се оказа фантастичен парфюм  Heart Eyes Започва със зелени нотки, като постепенно дървесено-балсамовите акорди набират скорост, както и тези на ууд, но хубавото е, че през цялото време подправъчните нотки излъчват топлина и допълват чудесно цялостната композиция.
В развитието си, този парфен става все по-дървесен, по-опушен, но усещането за зелен аромат не ме напуска и накрая се развива до уникален микс от затоплящи подправи, опушени нотки, съвсем мек ууд, тамян и кожа, но не ретро тежка кожа, а по-скоро мек велур, който гали сетивата. Много хубав парфюм.

Поръчах допълнително 10 проби от парфен, защото нещо ме ядосаха леко с откриването си на щанда им в Средика мол и предпочитам да си ги тествам спокойно у дома, като става въпрос за:

Tom Ford Grey Vetiver
Hermes Le Jardin de Monsieur Li
Tom Ford Neroli Portofino
Clive Christian X for Women
Hermes Un Jardin En Mediterranee
Hermes  Eau des Merveilles
Hermes Un Jardin Sur Le Nil
Clive Christian X for Men
Amouage Interlude Woman
Tom Ford Tobacco Vanille

Та ще се включвам отново с мнения - някои от изброените помня в оригинал, някои не познавам, но това няма значение така или иначе.

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 00:47 от Deetron

# 268
Океан от мечти, капките не винаги са гаранция, че ще е по-силен аромата. Предложенията на повечето турски фирми като Ди енд Пи, Сан Сиро, Джодекс и Баргело обикновено са по-трайни и плътни. Пробвай  Violet Blonde от Джодекс. По-силен и траен е от оригинала. За мен това не е плюс, но на теб може да ти хареса. Версията е по-добра от тази на Парфен.  Peace
Определено ще пробвам на Джодекс.  Peace
Знам, че не е гаранция.При мен за Si и тройно не ми стига.  Crazy . Но пък един Hypnotic poison с двойни е бетон. Simple Smile

# 269
  • Бургас
Благодаря за чудесните описания, Deetronbouquet
Ще чакам с нетърпение отзиви за пробичките.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт