Майски мами 2016- Тема 1

• 34 775
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
И аз вчера купих  Laughing

# 496
Привет на всички!  bouquet Отдавна ви чета и мисля, че е време да се включа, че темичката запустя.. Йордан се роди на 19.05(точно на термина си  Grinning) в 20.50ч, 3500гр., 50см, естествено раждане. Сряда сме на консутация и ще мога да кажа точните му мерки, но знам, че е над 7 кила и 60см. На кърма сме и от скоро започна да ака през няколко дни. Днес се събуди наакан, не до кръста, ами до врата Shocked буквално...  Laughing Никога не съм го оставяла да плаче, защото просто не издържам като го чуя и леко го посвикнах на ръце... Не ме питайте как се носи такова тежко бебе. Любимото ми е, когато таткото ни се прибере от работа, вземе го и след 5 минути да ми каже „Подръж го за малко, че ми омаляха ръцете”  #Crazy Сега сме в период на свикване повече да стои легнал в коликчата, шезлонга или където и да е, но се появи друг проблем. Започна да си смуче палеца  ooooh!  Никога не е проявявал желание за биба, когато съм го пробвала. Прави гадна физиономия и я плюе или я бута с език. Вече имаме 7 биби и не желае никоя.. човекът си харесва палеца и това е. Някой би ли ми дал някакви идеи, защото наистина не знам какво да правя  newsm78

За косопада може да пробвате маска с тривитаминол и бадемово масло.  Peace

# 497
Добро утро и добре дошла крастави4ка! Разбирам те напълно за тежестта, моята е по-тежичка, снощи като я мерих беше 8300 Grinning А се роди на 9.05! Добре че започна да забавя, че наистина е много тежко да се носи, особено като я нося на ръце в хоризонтално положение, за да я приспивам. Хехех, таткото и той едно изказване направил обаче  Joy
Смученето го има все по-яростно и при нас от 2-3 седмици може би. Май става въпрос за зъбки. Биберони имах 3 вида, два ортодонтски силиконови на Avent, един обикновен силиконов на Mam и един ортодонтски от извитите на Nuk - от каучук. Преди 2 седмици пробвах този на Nuk и успях да й го набутам в устата за известно време, взех и втори да ги сменям и като че ли с тези става. Но от доста време не съм се занимавала с биберони. Тя като не иска, няма насила да я карам и после насила да я отучвам... Мия й ръцете и муцунката по няколко пъти на ден с вода и попивам с лигавник лигите и това е.

# 498
  • На остров
Дрийм направо ме срази с тези 8 300 Simple Smile.
И аз започнах да се отказвам да се мъча с биберон като не иска и не иска нищо не мога да направя.
От вчера пробвахме и едно гелче за зъби да видим дали има ефект.
В последно време доста чета на тема захранване и като че ли почва лека полека да ми се избистря моята концепция.
Днес за пръв път оставих малчо и ще съм без него няколко часа. Доста особено усещане, но като че ли ще ми е по леко от първата раздяла навремето с баткото.
Хубав ден пожелавам на всички !

# 499
Тежички са вашите бебенца  Grinning
Две в едно кажи моля те твоята схема. Аз май ще започна с пюрета, но се чудя плодови или зеленчукови.

# 500
Нека да са здрави, пък колкото и да тежат все ще си ги носим Simple Smile
И аз вече се заглеждам в разни схеми за захранване, ама още не ми е много ясно какво ще се случва...почти спрях да кърмя и може би скоро ще почна със захранването  newsm78 Плюс това сега имам възможност да направя някакви бурканчета с домашни продукти....
крастави4ка, изобщо да не те притеснява - нашата госпожица ако има как цялата ръка ще си намушка в устата...и аз пробвах биберон, ама не й е вкусен...явно всички минавам през този период..гледам племенника (той е на 7м.) спрял да си мушка  цялата ръка, ама едното пръстче вътре и чеши венците  passifier

# 501
  • На остров
Аз вероятно ще започна също с пюре зеленчуково. Това, което обмислям е, че не е нужно да въвеждам едно по едно и в определен ред. Ще давам и парченца когато започне да може да хваща добре. Понеже сме изцяло на Ам ще започна по рано от предварителният ми план и съобразявайки се с последните насоки и проучвания при нас.
Ще въведа глутена рано. Ще се водя по малчо без да бързам да замествам цяло ядене веднага, но ще се стремя да опита максимално много неща е рамките на 1 та година. Като напитка ще предлагам само вода. Домашните пюрета ще омазнявам с чаена лъжичка масло или рапичено олио, ще овкусявам с различни подправки при възможност. Вероятно ще комбинирам купени и домашни, като купените ще ползвам различни марки нарочно да не забивам само в една.
Това, което няма да давам до навършване на годинка е зелени листни зеленчуци-салати, спанак и т.н. мед, сол, захар, прясно мляко, фъстъци и цели ядки. В общи линии до тези заключения съм стигнала до сега. Може да пропускам нещо разбира се Simple Smile

# 502
Добре си го  измислила Simple Smile А спанака не е ли полезен  newsm78

# 503
  • На остров
Зелените листни зеленчуци съдържат доста нитрати, които при малчовците се превръщат нитрути или нитрити и пречат на транспортирането на кислород в кръвта.

# 504
Аз смятам повече купени пюрета да давам, че домашни рядко ще имам възможност. А нитратите доколкото знам са водоразтворими и като се киснат във вода се премахват, но това за нас де, за бебенцата по-добре да не се рискува  Grinning

# 505
Дрийм направо ме срази с тези 8 300 Simple Smile.
Явно съм изтървала положението и съм я кърмила малко по-дълго, отколкото й е било нужно. И тя самата явно доста дърпа в началото. За щастие вече забави. Сега започна 4тия си месец и за 13-14 дни от започването му е наддала "само" 300 грама. Но я държа вече постоянно на гимнастиката, когато е будна, а вече все по-често и по корем, за да гори калории Wink

# 506
За нитратите и аз знам, че се киснат зеленчуците във вода...ама по-добре да не рискуваме. За захранването четох, че е хубаво да се почне със зеленчуково, защото плодовите са сладки и ако почнем с тях, после няма да искат зеленчуците ...
Аз също освен вода, друго за пиене не мисля да давам...както и съм забранила захар да се слага във водата, въпреки, че свекито много ме подканяше в началото, когато Ники не искаше да пие водичка - "Сложи й малко захар и ще пие", да ама не..сега като е жадна си пие без захар, без нищо...

# 507
И аз не смятам да давам захар и сол. То аз сол почти не ям, доста ястия не ги и соля, за ужас на ММ, ама на сладкото съм унищожител  Confused

# 508
О, това със захарта и на мен ми се спомена, но още в началото се разбрахме, че детето ще си пие чиста вода. Като чета колко тежат вашите бебчовци се чудя дали моята не е много слабичка. Педи каза, че си е идеална...ама знам ли и аз.  Blush

# 509
Малко се притеснявам относно палеца, да не вземе да свикне, защото имам две приятелки,  които си смучеха палеца до 4-5 клас. Майките им в чудо се видяха. Йордан в началото си ядеше ръцете, но откакто „откри” палеца си, е съсредоточен само към него.  ooooh!
Аз мисля да започна със захранването след 5-6 месец. Преди време си купих една книга, по която мисля да се водя.

http://ciela.bg/books/book/po-zdravi-bebeta-vsichko-za-hraneneto … -do-2-godini/2179

Описани са видовете захранване с плюсовете и минусите им + примерни рецепти. Аз лично я намирам за доста полезна.
Мисля да огранича прясното мляко и месото (вегетарианка съм от няколко години), а солта и захарта направо ще ги изключа в началото.
А за зеленолистните зеленчуци знам, че се кистнат във вода и малко лимонов сок или оцет.

Общи условия

Активация на акаунт