Майски мами 2016- Тема 1

• 34 772
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Може да прозвуча малко рязко, но Маги Пашова  Stop мисля да я пропусна. Прочетете малко за нейното образование и в качеството на каква дава съвети. Освен това, крастави4ка, как ще ограничите месото при бебе? То има нужда от всякакви витамини и минерали, много от които не могат да се добият от растителни източници. Вегетарианството трябва да е напълно осъзнат избор и всеки да си носи последиците за здравето от него, но да се налага насилствено на малко дете... не ми звучи правилно.
За захранването - аз мисля да почна от пет навършени месеца и една-две седмици, първо с тиквичка, ако още се намира по пазарите, ако не - тиква. Мнооого бавно като въведа 4-5 зеленчука, мисля да въведа месо и жълтък, защото и аз, и таткото сме с ниски хемоглобини и леки анемии, предполагам и малката ще е така. Също съм за ранното въвеждане на глутен  Peace Ще видим, не го мисля чак толкова, знам само че няма да давам сокове, сол и захар колкото се може по-дълго. И нащрек за бабите, че като знам как научиха племенника ми да яде захар, направо от пакетчето си го сипва в устата Sick Аз налазвам сладкото веднага, ще видим как ще се опазваме у дома, ще се крия сигурно Grinning
Чета от дъжд на вятър групата на априлките и там доста народ ми се видя, че дават сокове  newsm78 не разбирам защо.

# 511
Ох, вие от бабите се притеснявате, а аз се притеснявам, че може баткото рано-рано да я захрани с някои от неговите храни. Не че купуваме често, ама нали е по-голям и от време на време грабва по някой пакет бисквити или солети от магазина Crazy А и като го знам как обикаля и яде в движение, ту зареже бисквита на дивана, ту при играчките...Тя малката като тръгне да щъка, като нищо и да се самозахрани Crazy

# 512
Уф моето момче полудя. Като го сложа по гръб за секунди се е обърнал по корем и после рев  ooooh! Няма сън, няма нищо и е кисел разбира се  Confused

Аз от бабата не се притеснявам, прави само това, което кажа  Peace

# 513
  • На остров
Коя е тази Пашова не съм я чувала, но си признавам, че не български не съм чела почти и може да е светило пък аз да не знам.
Амини явно ще е спортист младежа и аз мисля, че скоро ще почне да се обръща от гръб по корем моя юнак.
Whowho с какви мерки сте?

# 514
Ние вчера бяхме на ваксина, понеже заради боледуването ми пропуснахме нормалната дата. Младежът е 7,340 кг. Качил е 320 гр за 13 дни, което, надявам се, значи, че четвъртия месец вече няма да е с цяло кило напред. Не, че ми пречи, просто все си мисля, че и на него ще му е по-добре да не е шишо. За момента върви така:
1 месец + 1,6 кг
2 месец + 1,5 кг
3 месец + 1,02 кг

А сантиметрите бяха + 16,5 за първите три месеца.

Иначе и при нас всичко е като при вас. Сложа ли го по гръб веднага се килва на една страна и се обръща по корем. Дори и при смяна на памперса се опитва да се обръща милият Grinning Ръцете са постоянно в устата. Опитвам да замествам с биберон, но бързо го изплюва. Точи лиги много активно. Не му се стои на едно място като цяло, ако го държа в скута си постоянно се напъва напред. Много смешно си гледа краката, явно сега осъзнава, че ги има, че мърдат, че може да прави неща с тях Simple Smile))

Лекарката надникна в устата вчера и каза, че това, което смятах за зъб, не е такова. Аз все пак си мисля, че е зъб Grinning (Но по-вероятно тя е права. Grinning)

# 515
Аз бях на една лекция на Маги Пашова, много добро впечатление ми направи.

# 516
 Офелия, единственото, което не може да се набави от растителната храна, е В12. Аз няма да спирам детето си от това да яде месо, просто ще го огранича до минимум в менюто му. Всеки носи отговорност за детето си и преценява кое е най-добре за него  Peace
С мъжа ми смятаме да си гледаме детето сами и да не го оставяме на никого поне до 2-годишна възраст точно, защото сме сигурни, че бабите няма да спазват инструкциите за храненето му. Дори вече ме подпитват кога ще почвам да му давам сокчета  Confused
Моето момче веднъж в просъница се объна по корем вечерта и спа 5 часа  Grinning явно му хареса, но от тогава нищо.
Днес бяхме на консултация +4см и +900гр отгоре, т.е. 60см и 7200гр  Heart Eyes  Поставиха и ваксините. Миналия път плака много, въпреки панадола. Този път, още преди да му сложат ваксините, пуснах бял шум и след това сложих от лепенките куул пач. Не знам на кое се дължи, но проплака при самото им поставяне и буквално за минута се успокои. В момента продължава да е спокоен и дано така и да продължи  Praynig  Преди две седмици забелязах, че се виждат очертанията на долните две зъбчета и лекарката потвърди  Laughing
Whoowhoo колко е висок вашият младеж? Побира ли се в количката?  Laughing
Някой да ми препоръча някаква литература за отглеждане на бебоците?
Весел ден на всички!  bouquet

# 517
Момичета, някой храни ли с Аптамил пронутра плюс 0-6месеца

# 518
Аз съм на аптaмил пронутрa само ,че ХА защо? whoowhoo много ти е голям бебокa да ти е жив и здрав и много да те радва. Той беше с моето бебче на 03.05 нали?. Моятa госпожичкa е малка 5,600г, но се родилa 2,500г, твоят господин колко се е родил?  

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 17:36 от genkova1111@abv.bg

# 519
Ние днес минахме консултация и ваксина. 62 см и 5770 г, 4.5 см и 800 г повече от предния път. С ваксинацията засега няма драма.
 Девойката се върти от гръб на корем когато се мъчи да хване хипопотамите по обиколника, иначе само подскача в шезлонга и пътува с него из стаята. Играчките над него ги лови с 2 крачета, вместо с ръцете.
Ще слагате ли ротавирусната ваксина?

# 520
Genkova, синчето ми се роди скромните 2,800 и 48 сантиметра. Забавното е, че през цялата бременност ми казваха, че върви едър и до последно се чудех дали ще мога да го родя нормално, а той такъв мъник се пръкна Simple Smile) Преди 2 седмици беше 65 см, количката скоро ще му омалее. Момичета, още ли си карате с кошовете за новородени? Те се водят до 6-ти месец, но не знам дали габаритите ще позволяват до тогава.

# 521
  • Сф
И аз се чудих как ще избутам до 6тия месец, вече бая ни окъся и отесня. Мисля да сложа летния кош и да видя малката как стои в него.

# 522
  • На остров
Краставичка зависи коя част от отглежданео те вълнува точно. Аз съм много доволна от wonder weeks за началното развитие. Иначе вероятно във всяка книга ще се намери нещо за всеки.

За размерите на децата, не се тревожете в крайан сметка всички са еднакви малко или много. Някои надват повече един месец други друг. Важното е да са здрави и да се развиват добре  Simple Smile

Ние сме с коша за новородени поне още няколко месеца, ако може цяла зима  Simple Smile.

Арина ние сме сложили първата доза на ротавирус ваксината, втората ще я сложим на 5 септември.
Ако не сте сложили нищо до сега мисля е късно вече.

# 523
Мен не ме притеснява, че е тясно, а да не се изхвърлят с плонж  Laughing

# 524

Две в едно Wink, нашата педиатърка каза, че трябва до 6-ти месец да се приемат двете дози. Тук ги бяха изтеглили и не се намираха заради изтичащ срок на годност на партидата, но от днес вече има по складовете.

Аз не съм купувала кош за новородено. "Летният" кош има пълно легнало и така си се транспортираме от самото начало. Гюрукът е доста голям и отдолу стъпалото за крачетата затапва.

Общи условия

Активация на акаунт