Майски мами 2016- Тема 1

• 34 771
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
  • На остров
Арнина в този случай не знам, щом педиатърката ви така казва. Коя точно ваксина за рота мислите да сложите, знам че има на поне 2 фирми. При нас пък много държаха първата доза да е между 6 до 8 седмици. Ние сложихме Ротарикс на Глаксо с 2 приема.

# 526
Точно Ротарикс. Според листовката (БГ) трябва да се завършат двата курса до 24 седмица, за предпочитане до навършване на 16 седмици.

# 527
  • На остров
Виж какви разлики при нас точно според листовката 1 та доза задължително се слага в периода, който казах и 2 та доза минимум 4 седмици след първата, но не по късно от 8 след 1 та доза.

# 528
Здравейте, как мога и аз да влезна във facebook групата?

# 529
Пиши на лични на rosit@, тя ще ти обясни Simple Smile

# 530
Здравейте мами, от доста време чета форума и реших и аз да се включа. Мерт се роди на 25.06.2016г., 49 см и 2900 кг. Расте с всеки изминал ден. Сега е на етап смучене на ръчичките, което според педиатърката ни е индикация за сърбене на венците Simple Smile

# 531
Здравейте мами,аз да ви кажа започнах с плодовите пюрета.Ние живеем в къща и в двора имам круша,нектарини,праскови.Грехота да зреят и падат и да не му направя на малчо.Въпреки всичко ги бланширам за 1 минута да не са сурови все пак.За сега си ги хапва с уникален кеф,пълни памперса Laughing по 3 пъти на ден.Няма проблем с коремчето. Замразявам му и за зимата във фризера.Ние от 4 Септември сме на море и след като се върнем ще започна зеленчуковите пюрета.С каката не съм копувала готови, така мисля да правя и с малкия.Ще започна с картофче и постепенно ще добавям.
Ние сложихме ваксин Ротарикс на 2 приема.Не е имал никакъв проблем,за разлика от другите ваксини,като с последните държа 2 дни температура.

# 532
  • Сф
Праскови, нектарини, кайсии ги дават чак към 8-9 месец, алергени са. Но ти си знаеш.

# 533
Аз смятам да започнна от зеленчука. А плодовете принципно трябва ли да минават през топлинна обработка, мислех че се дават сурови.
Чудя се и защо тиквата от Хип се води зеленчуково пюре  newsm78
Снабдила съмм се с няколко бурканчета плодове и зеленчуци и мисля да почна с морковче. Картофи имам домашни и ще правя, мисля и тиквички, само чакам да излезе втората партида от градината, че попреминаха, от магазина не смея да купя на този етап.

Последна редакция: пн, 29 авг 2016, 08:35 от amini

# 534
Аз също ще започна със зеленчуковите пюрета, мисля си и аз за морков. Simple Smile Погрешно е да се започва със сокове и плодови пюрета, поне до колкото съм запозната. В крайна сметка всеки си преценява сам за своето дете.
Моята сладурана си откри палеца и явно много й харесва. :/ Ще видим как ще се справя с това.

# 535
Плодовете съм запомнила че се обработват поне малко задължително заради киселинността, която не е подходяща за малките стомахчета. Само банан и авокадо може необработени от самото начало, мисля след 9-10-ти месец останалите.
Nadya, грехота е да захранваш бебе на  3 месеца. Плодовете могат да се съхранят и в буркани, и във фризер..

# 536
По същия начин съм захранила  и каката, по същия начин и мен така са ме захранили, и всички мои набори даже и със сок от 2 месец.Да чукна на дърво сме здрави хора, без алергии, проблеми със стомах,черва и така.По наше време не е имало глутен ли?От 4 месец баба  ни е правила брашнени каши и попари.

# 537
Едно време и в сеното са раждали. Медицината се развива и за да сме адекватни в отглеждането на децата си, според мен най-малкото не би трябвало да се връщаме назад. Бабите ни са осолявали, повивали, кисело мляко още от първия месец... на доста хора сигурно нищо им няма, но струва ли се да поемаме този риск, следвайки сляпо практики от миналия век. Това е модел от руската школа на едновремешното захранване, което дори в Русия отдавна не следват, просто защото е отречено и се знае, че носи негативи. Алергия може да се отключи във всеки един момент, стомашните проблеми също се  проявяват доста по-късно. Съвсем малко последствия от прекалено ранното захранване могат да се видят веднага.
След години начинът, по който процедираме сега, сигурно също ще се отрече - и това си е в нормалния ход на нещата. Щом далеч по-умни глави от моята са доказали, че нещо носи по-малко вреди за детето ми, как бих могла съвсем умишлено да му дам плод на 3 месеца...
Nadya, не споря конкретно с теб - ти си захранила вече и няма какво да направиш, всички ще си носим последствията от решенията си, но по-лошо е, че същите тези последствия ги носят и малките човечета.
Затова се дразня на майки, които в наши дни не си правят труда поне малко да прочетат за захранването и да си актуализират информацията, наследена от бабите.

Ние днес бяхме на консултация, само на кърма за последния месец моята шишка е наддала 1,100кг и е 8кг вече. Ще се мъча да разредя малко храненията, купих каучуков биберон и вечер ще пробвам да й го давам, вместо да ползва мен за залъгалка. Може би и по-настоятелно ще предлагам водичка, че то гънка до гънка, не си е работа вече.  Embarassed Crazy

# 538
Oфeлия аааа я остави чавето на мира.  Crazy Много си е добре. Ние утре правим 4 месеца и сме горе-долу 8 кила. Ама няма ни една гънка човека. Идея си нямам къде ги е сложил.
Относно захранването съм напълно съгласна с теб. bouquet

# 539
  • На остров
Офелия не мъчи детето явно си има апетит  Simple Smile , не и се тревожи . Ние в понеделник ще сме на мерки, мисля вече ще сме минали 6 кг .

Общи условия

Активация на акаунт