Майски мами 2016- Тема 1

• 34 767
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Офелия, по колко пъти яде, че искаш да разреждаш?

# 541
Аз пък мисля с пащърнак или тиква да захраня.моркова запича,а едното бебе ни е със запек.но предполагам че чак към 5 месец ще почна захранването,нека се научат малко да седят

# 542
Крики, как си, колко пораснаха шушулките  Hug

Аз съм купила и пащърнак, но с оглед на това, че аз самата не ям такова нещо, ми е странно да започна с него.

# 543
Ми и аз не съм яла пащърнак никога,но пише че сладни! Иначе шушулките са 59,60см 5500 и 5300 кг.Добре са,макар и злояди

# 544
Фини мадами  Heart Eyes Моята мома нищо, че е 6 кила си има бая гривнички  Laughing
Този пащърнак стана много вървежен  Laughing виждам, че има и някакво пюре от бял морков, дори не го бях чувала.

# 545
То пащърнака прилича на бял морков,иначе в магазините има и бяли и лилави моркови,а сега де?....кой е най добър

# 546
Ние се разбрахме да предприемаме захранването след третата ваксина. Което означава, че ще е на 4 месеца и половина някъде. За пъщърнака и аз се чудих, харесвам го. Като цяло ще е или той или морков май. Simple Smile

# 547
  • На остров
Аз много обичам пъщарнак на фурна !
А сладкият картоф не е ли вървежен за захранване Simple Smile?
Крирки много хубави мерки си имате !

# 548
Аз синът го захраних първо с тиква, че беше запечен. После картоф,пащърнак, морков, тиквичка... Картоф така и не хареса. Даже и сега ме кара да му правя супи без картофи  Laughing

# 549
Пюре от сладък картоф не съм срещала, а от магазина в началото не ми се купуват плодове и зеленчуци, кой знае откъде са и с какви нитрати.
На нашия пазар има още пюрета от броколи и от карфиол.

# 550
Ето това ми е чуденката на мен...дали да направя домашно пюре, като знам от къде идва зеленчукът (ако успея, разбира се) или да купя готово. Доста съм раздвоена по този въпрос. Сладкия картоф ще го оставя за някое от следващите хранения. А какво мислите за смесването на пюре с кърма в началото? Аз май предпочитам първо да й предложа само пюре и вече ако не одобри вкуса тогава евентуално да й добавя кърма.

# 551
Офелия, по колко пъти яде, че искаш да разреждаш?
Не знам точно, никога не съм засичала, но предлагам често, а то милото не отказва. Напоследък нощните хранения зачестиха много, боли я корема явно, присвива се и ме търси за успокоение, обаче то си потича и мляко. Взех един каучуков биберон, със силиконовите нямахме успех, и само през нощта ще го използвам.
Няма да мъча детето, разбира се, не бих я оставила гладна. Просто аз предалагам на всяко мрън, използвам сученето като универсално успокоително и затова така...
Пащърнак не съм опитвала никога и вкъщи съответно не купувам, затова мисля да не го въвеждам изобщо. Иска ми се след годинката да мине на що годе обща храна, затова ще въведа неща, които обикновено си консумираме. Или поне здравословната част от тези храни.

# 552
Сестра ми ми е казвала, че децата не харесвали нейните пюрета, само купените  Wink

# 553
Офелия, и ние се успокоявахме така, докато не си намери палеца. Ако и при вас не се получи с каучуковата, мооже да пробваш с philips avent(ако вече не си опитала). Аз пробвах какви ли не биби. Задържа в устата си (малко повече от останалите Grinning) само на philips avent. След цял ден замяна на палец с биба, свикна с нея. Използвам я само преди сън.
За захранването мисля, освен пюрета, да пробвам и захранване, водено от бебето. Чак нямам търпение, да стане време  Laughing Много ми е интересно какво ще прави малкият, как ще се случват нещата Crazy  Heart Eyes

# 554
Момичета,вие доволни ли сте от "Активна гимнастика",имали смисъл да е взимам, и по колко време на ден децата се заиграват с нея?

Общи условия

Активация на акаунт