Майски мами 2016- Тема 1

• 34 765
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • На остров
Надя не мога да кажа силно доволна или не. Имам 2 модела едната даже е бг марка някаква подарък ни е. Лежи там по около 10 минути. Там го слагам и по корем да се упражнява.

# 556
В началото едното ми дете много се заиграваше-около половин час, но после престана да иска да стои там. Другото не го слагам, че е със силен рефлукс и на такива равни повърхности не е добре.

# 557
Ние имаме и шезлонг с дрифт с играчки и Йордан повече се заиграва с тях, отколкото с тези на активната гимнастика. В момента е при баба му, когато ходим там да не се налага да мъкнем и „покъщнината” Grinning мисля, че едното от двете е напълно достатъчно.

# 558
  • На остров
Ние още не се заиграваме супер активно, но поне ги отбелязва играчките. Удобството на различните неща около бебето е, че като му омръзне на едно място минаваме на друго и т.н. всичко малко или много си е за наше улеснение и удобство.

# 559
Шезлонга го ползвам много, не толкова за игра колкото да се застопори детето за да се  свърши някаква работа, след хранене задължително да му се слегне храната, понякога и храня там, там се ходи по нужда и т.н.

# 560
На моите пък основното им занимание е активната гимнастика,много им е кеф,седят с часове и е викане ритане пипане.така и мама може да свърши нещо докато те се занимават. При нас се оказа най ефективната инвестиция тая активна гимнасткка

# 561
Здравейте! Извинявайте, че така нахлувам в темата, но да ви напомня,
че е време да пуснете тема на майските мами 2017. Hug

# 562
Моята госпожица много харесва антивната гимнастика. Като я сложих за първи път беше много забавна, чудеше се коя играчка да гледа първо.  Mr. Green Забавлява се доста и рита с крачета, а от скоро като я сложа и започва да си "говори". 

# 563
Офелия, по колко пъти яде, че искаш да разреждаш?
Не знам точно, никога не съм засичала, но предлагам често, а то милото не отказва. Напоследък нощните хранения зачестиха много, боли я корема явно, присвива се и ме търси за успокоение, обаче то си потича и мляко. Взех един каучуков биберон, със силиконовите нямахме успех, и само през нощта ще го използвам.
Няма да мъча детето, разбира се, не бих я оставила гладна. Просто аз предалагам на всяко мрън, използвам сученето като универсално успокоително и затова така...
Пащърнак не съм опитвала никога и вкъщи съответно не купувам, затова мисля да не го въвеждам изобщо. Иска ми се след годинката да мине на що годе обща храна, затова ще въведа неща, които обикновено си консумираме. Или поне здравословната част от тези храни.
Моята също хапва доста често. Има 8-9 хранения за денонощие. Случва се и повече. И аз давам при всяко неспокойство. Но пък качва по по-малко. Според мен после тези, които качват много в началото, ще забавят темпове и след годинката вече няма да има чак такива разлики в теглото. Поне такива са наблюденията ми покрай сина ми и връстниците му.

# 564
Офелия, и ние се успокоявахме така, докато не си намери палеца. Ако и при вас не се получи с каучуковата, мооже да пробваш с philips avent(ако вече не си опитала). Аз пробвах какви ли не биби. Задържа в устата си (малко повече от останалите Grinning) само на philips avent. След цял ден замяна на палец с биба, свикна с нея. Използвам я само преди сън.
За захранването мисля, освен пюрета, да пробвам и захранване, водено от бебето. Чак нямам търпение, да стане време  Laughing Много ми е интересно какво ще прави малкият, как ще се случват нещата Crazy  Heart Eyes
Интерес към палеца има само през деня, но в повечето случаи е цяло юмруче, играчка, дреха.. каквото докопа. Вечер явно е сънена и няма интерес към тези неща, просто зяпва и си върти главата яростно, докато засуче, и се унася след 5 секунди. Да, ама млякото тръгнало, и ще не ще го изяжда, дори скоро да се е нахранила. И това може да се повтори няколко пъти, преяжда, после я боли корем през нощта и същата история се повтаря, има нужда да се успокои, и така в един затворен кръг. С каучуковата на нук има ефект някакъв, благодаря за идеята, ще погледна и на авент  Simple Smile
За активната гимнастика и аз се чудя, не съм купила още. Мислех и да не купувам, макар че доста се зиграва с играчките на шезлонга.
цветна палитра, ти как си, запушванията повтарят ли се още?

# 565
След мастита само едно леко запушване съм имала, което доста бързо овладях. Но и след спирането на кърмата тогава и възобновяването й, вече количеството е регулирано и нямам чак такива излишъци.
За залъгалките май всяко бебче си има предпочитанията. Синът ми авентските хич не ги харесваше, обаче Нук я одобри. Сега малката с малко убеждаване, засмуква на Авент. Но по принцип гърдата си е с предимство Laughing Обаче тя понякога когато иска само да се успокоява или приспива без да е гладна, усети ли, че млякото е тръгнало, се дърпа с рев. Тогава я разбирам, че иска залъгалката просто Peace Вече е усетила разликата, че едното пуска, а другото не Laughing

# 566
Ох как ви завиждам че толкова се заиграват бебетата ви на активната гимнастика. Моите сладури изкарват по половин час и то трябва да стоя при тях-да им дрънкам...ако са сами много бързо им омръзва. Дано да им стане по интересно за в бъдеще Simple Smile

# 567
Моята бебка си хареса бибата на Avent, другите не ги искаше и ги плюеше Simple Smile не, че и тази толкова я смуче, ама преди сън се  успокоява с нея и заспива..
Активна гимнастика имаме защото ни е подарък, не си играе чак толкова много - постои 10-15 мин и почва да мрънка да я вдигна..
Малката стана на 4 месеца преди няколко дена, но още не съм почнала със захранването. Мисля поне към средата на септември. Зеленчуци...Пъщърнака е много вървежен, но както беше писала една мама тук - ние вкъщи никога не сме го взимали, смятам и на детето да не давам. Имаме домашни моркови, картофи, тиквички, чушки смятам с тях да започна..

# 568
Пащърнака моного дечица си го хапват с голямо удоволствие и много мами започват да захранват с него.Аз съм правила салата с пащърнак и ми прилича досущ като морков.Няма по хубаво от домашните зеленчуци и плодове.Като се роди дъщеря ми преди 5 години,моя мъж на шега,на майтап купи едно пакетче със семенца от моркови и пося от страни на къщата.Те пък взеха,че станаха.На другата година моя самоук градинар опита и с тиквички и 2 корена домати.Оле момичета разкош е  домашения домат.И така та само заради каката започнахме да си отглеждаме  домати,краставички,чушки,тиквички,моркови,лук,патладжан,ягоди,магданоз,копър и други зелени подправки.А на пролет имахме марулки.Понеже каката много обича лютеница от 3 години се научихме и варим страхотна апетитка. Сега имаме натрупан опит за малчо и в момента доста зеленчук му замразявам.

# 569
Сега имаме натрупан опит за малчо и в момента доста зеленчук му замразявам.
Сподели, моля те, как и какви зеленчуци замразяваш? Всмисъл обработваш ли ги преди това или сурови?

Общи условия

Активация на акаунт