Майски мами 2016- Тема 1

• 34 764
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Сега имаме натрупан опит за малчо и в момента доста зеленчук му замразявам.
Сподели, моля те, как и какви зеленчуци замразяваш? Всмисъл обработваш ли ги преди това или сурови?
Замръзила съм тиквички,моркови /без да ги обработвам предварително/,сега слагам печени червени чушки,имам нарязан лук в пакети/пак собствено производство/.Замръзила съм и домати нарязани на половинки.Като извадя един пакет с домати и леко ги минавам под топла водичка люспата пада веднага и много лесно.Аз ги харесвам така,защото си миришат на пресен домат,а пък и няма  никаква игра със затваряне в буркани.Имам замръзен зелен фасул,също така суров,само измит и нарязан на по-дребно.Той пак е домашен но е от приятели.

# 571
Тези работи - домати, фасули откога се дават  newsm78

# 572
Тези работи - домати, фасули откога се дават  newsm78
След 6 месец.

# 573
Сега като се замисля имам малко бланширан във фризера.
А маслото като подправка кога се въвежда, въобще я ми препоръчайте читаво четиво по въпроса  Mr. Green

# 574
Аз с баткото бях намерила тук във форума систематизирана информация. Може да потърсиш с търсачката - съвети за захранване от Косе Босе. Имаше и блог или сайт, но вече не е активен. Скоро търсих и излезна тема, в която някой беше качил съветите в докс. Сега не мога да дам линк от телефона. На мен ми бяха много полезни тогава.
Не помня маслото от кога беше, но е рано за него. Ако говорим за краве масло.

# 575
  • На остров
При нас маслото се препоръчва по малко в пюрета домашно правени, за купени не.

# 576
Благодаря, ще потърся табличката.
Две в едно от началото ли се слага или по-нататък.
Още не съм се разбързала, само проучвам.
А кое е по-добре, да замразявам готовото пюре или суровия продукт newsm78

# 577
Доматът се дава доста късно, около годинката някъде, далеч не е след шестия месец!
Масло и сирене съм си записала 7-8ми месец, но идея си нямам  къде съм го чела newsm78

# 578
Сега като се замисля имам малко бланширан във фризера.
А маслото като подправка кога се въвежда, въобще я ми препоръчайте читаво четиво по въпроса  Mr. Green

Мога да ти препоръчам "по-здрави бебета" на Магдалена Пашова. Даже ми отговори много бързо като и писах да я питам за моите бебовци-като са цял месец по рано родени кога може да започнем захранване.

# 579
Благодаря, а какво ти каза, измества ли се времето на захранване?

# 580
  • На остров
Според мен е по добре да се замразява направо готово пюре.
За масло и различни видове мазнина при нас препоръват първите 2 г по една кафена лъжичка в храната, ако не е използвано мазнина при готвенето на храната. Не в плодовите пюрета  разбира се.

# 581
Здравейте,от скоро започнах да се ровя из форумите и открих вашата група и така.Моето бебче се роди на 24 май и тежеше 3 720.За сега е изцяло на кърма и е тежко 5 800.

# 582
Забравила съм да влизам в този форум, след малко се връщам да чета.
 Хриси, добре дошла!

# 583
Хриси добре дошла. Аз също съм чела че боб, чушка ,домат се дава след годинкa.

# 584
Да ви попитам вие на какво мнение сте за ваксината срещу ротавирус?

Общи условия

Активация на акаунт