Майски мами 2016- Тема 1

• 34 763
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • На остров
Добре дошли на новите момичета  bouquet !

Хриси обсъждахме преди 2 страници вакисната за ротавирис.

# 586
Понеже писахте за замразяване на зеленчуци...Плодове смятате ли да замразявате newsm78 Дадоха ми от село домашни сини сливи и ябълки. Понеже в началото се дават термично обработени, се чудя дали да не ги сваря направо и пасирам newsm78 Обаче се чудя дали ако ги замразя в суров вид, няма да издържат по-дълго време Thinking Все пак е още на 4м, а и сливите специално няма да са от първите плодове.

# 587
Аз замразявам сурови плодове и зеленчуци

# 588
В крайна сметка и аз сурови замразих.

# 589
  • На остров
Да се похвалим и ние с нови мерки на 3м и 20 дена 64 см, 6 580 кг. Имаме вече и 2 та доза на рота вирус ваксината.
Сестрата е презентирала на мм(аз не бях с него на консултацията) ползи в по ранното захранване според последни проучвания, става въпрос за проби на различни храни от навършване на 4, 5 месеца и около 6 месеца да се започне с малко повече количество. Но аз не съм сигурна още какво е най добре.

# 590
Чудесни мерки на малкия мъж  Hug
Аз реших от утре да започна с тиквичка. Не за друго, а вече преминават, а ми се иска пресни от градината на село. Ще бланширам и замразя също, така тиквичките се запазвали най-добре.
Две в едно, казали ли са му на мъжа ти от кое да започнете?

# 591
  • На остров
Амини подчертала е да е зеленчук,  по наш избор, без зелените. Протеините след 6 месец е казала.
Според последните изследвания е казaла тя, по този начин се намалявал риска от  хранителни алергии. Говорих с приятелка в Канада и там така процедират по същата схема.

# 592
Аз сина ми го захраних на 4м и половина, макар да исках по-късно. Тогава педиатърката ме убеди с това, че уж със захранването щял да намалее рефлуксът, който много ме притесняваше тогава. Не намаля де...
Сега много се чудя кога да я захраня. Може би ще се оглеждам за знаци на готовност. Хем не искам да избързвам, хем да не закъснея...Сестра ми племенникът го захрани на 7м. Пробва и по-рано, но просто детето отказваше отвсякъде. Ще видим при нас как ще е.

# 593
Баткото го захраних на 6 месеца и много добре ни се получи, на 18-ти сме на консултация и ще питам педито какво предлага, но предния път и тя говореше за ранно захранване.

# 594
Здравейте, имам въпрос към кърмещите мами с възстановен цикъл. Миналия месец се завърна изненадващо и без предшестващи симптоми. До тук добре, но вече 2-ри ден ми закъснява (бременност изключвам). Знам, че не е много, но преди ми беше като часовник. От друга страна четох, че след като продължава кърменето може да закъснява, да прескача и т.н. При вас как беше?

# 595
На мен последния месец ми закъсня с 2 седмици , нормално е докато се регулират хормоните , но все пак имай едно на ум Simple Smile

# 596
  • На остров
Когато бях на контролен преглед след раждането акушерката специално подчерта, че е нормално да минат месеци след 1 ят мц преди да се регулира. При нас също и препоръчват веднага превантивни мерки на двойки не желаещи бременост. Нас ни писаха в другата група Simple Smile но без успех за сега.

# 597
Цветна палитра, а кога изчезна рефлукса? Вече застудява а той е все мокър  Confused

# 598
amini, чак след годинката ooooh! Малката и тя ми е така. Все е мокра и тя, а докато я вдигна, и аз съответно ставам Crazy Този път обаче не се шашкам толкова. Когато навън е било студено и е нямало как да го преоблека веднага, носех памучни кърпички и пъхах под дрехите. Запасяваш се с повече дрехи и лигавници, и чакаш да отмине Peace

При мен имаше нещо като цикъл, когато кърмата ми беше намаляла драстично(да не кажа спряла направо). Това беше около 10юли. Две седмици прицапваше слабо, а от тогава нищо и при мен. Каня се да запазя час за преглед, но все не ми остава време.

# 599
Аз не преобличам веднага, защото при преобличането повръща повече. И това при антиреффлуксно мляко, с обикноветото ще е като вода вероятно... Подпъхвам салфетки постоянно, ама ги дебна да не погълнат нещо.

Общи условия

Активация на акаунт