Майски мами 2016- Тема 1

• 34 761
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Да, синът ми и той с АР мляко повръщаше. Сега поне лесно се пере. После с пюретата,повръщането е цветно Laughing Малката пък нали е на кърма, първите месеци явно и попреяждаше, та страшни фонтани правеше. На няколко пъти се налагаше да пера количката след разходка Mr. Green

# 601
Дадох по една малка лъжичка тиквичка, младежът си я изяде с удоволствие, а девойката бая се мръщи, поръмжа и поизплю доста, ама и тя яде  Mr. Green

# 602
  • На остров
Амини супер, как я приготви?

# 603
  • София
Здравеите мамита покрай бебка забравих за вас  ooooh! Но се връщам веднага с едно питане.. предстои ни захранване,педиатърката ни ми нахвърля цялата информация много бързо и аз всичко забравих..  Laughing та питането ми е как да я захраня смисъл как да знам колко пюре изяжда и колко да дохранвам и всичките други детайли кога да въвеждам как и по колко..  #Crazy

# 604
Ами долу-горе по бурканчето се ориентирах аз. Пак си му правех пюретата, но винаги отсипвах в бурканче за ориентир. И после си му давах да пие АМ, колкото му се пие.
Сега пак мисля така да процедирам. Ама май ще трябва да си купя някое друго бурканче, че май не съм запазила от баткото.

# 605
Здравеите мамита покрай бебка забравих за вас  ooooh! Но се връщам веднага с едно питане.. предстои ни захранване,педиатърката ни ми нахвърля цялата информация много бързо и аз всичко забравих..  Laughing та питането ми е как да я захраня смисъл как да знам колко пюре изяжда и колко да дохранвам и всичките други детайли кога да въвеждам как и по колко..  #Crazy

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2015/04/08/zdrav … ne-karmacheta.pdf

Това е от сайта на министерството ни за захранването, но се припокрива с мнението на СЗО и редица други педиатрични школи.
Иначе - ако имаш кухненска везна, може на нея да мериш купичката с пюре преди и след хранене, става и с мерителна каничка, особено в началото като са по-течни и гладки пюретата. Или по брой лъжички, първия ден една, втория - 2 и т.н, докато му се хапва, мисля че за шестия месец количеството е около 150мл, но колкото си изяде - толкоз, не насилваш детето и предлагаш след хранене кърмене или АМ, ако още е гладно. Нещо такова си го предтсвям.
Започваш с един зеленчук - картоф, морков, тиквичка, тиква... или с безмлечна оризова каша, даваш 3 дни като увеличаваш постепенно количеството и следиш за алергични реакции - пъпки, болки в корема, диария и т.н.  После вкарваш още един зеленчук пак постепенно, може да го смесваш с вече въведения, за да запазиш количеството, и така. Без сокове, захар, сол.
Аз нямам търпение да видя как ще реагира на твърда храна моята лакомийка, но има време.  Simple Smile

# 606
Две в едно, сварих тиквичката на пара и пасирах   Grinning Прибрах остатъка в контейнер за кърма в хладилника и ще го давам утре.

# 607
3дни е минимумът, но с първата храна е по-добре да са поне 5-7дни за въвеждането. Все пак до сега коремчетата са обработвали само мляко и вероятността да се запече бебчо е голяма  Tired

# 608
Да ви попитам на вас педиатарът даде ли ви направление за ортопед,защоти чух че било хубаво около 3 месец да се посети ,но моята педиатарка нищо не споменава за направление

# 609
На нас ни даде,но прегледа не беше кой знае какво: на ехограф му гледаха ставата.

# 610
Когато ходихме на детски ортопед след първия месец, той ми обясни, че е хубаво да отидем пак около 8-9 месец, когато дечицата започват да се изправят. Нищо не е споменал за третия месец. Вече ако преди това е имало някакви опасения, предполагам е друго.

# 611
На нас ни дадоха направление около 2 месец, но мисля, че и в третия не е късно. Ще ходим пак около 6-7 месец също с направление, но самото изследване се заплаща. Има вариант и да е безплатно но се чака около месец още.
Не знам защо педиатрите си правят оглушки...

# 612
И ние ходихме във втори месец и после пак към 6-7. Ехографа го платихме, защото вече били свършили пътеките за безплатен. Каза, че за безплатен трябва в началото на месеца. Ние ходихме на 8-ми, явно трябва на 1-ви да се наредиш, за да минеш по каса.

# 613
Още нямаше месец, като я заведохме ние. Поискай си направление, не вярвам да ти откажат. Иначе ехографа и ние си го заплатихме.
Я пак за замразяването  Mr. Green Чушки ще замразява ли някой и как? За нас замразявам направо суров за пълнене и нарязан на парченца за разни супи, яхнии... Ама се чудя за малката как да замразя. Пак ли цели пиперки сурови newsm78 Давайте идеи, че баба ми днес е изпратила една торба от село.

# 614
  • На остров
При нас в родилното го преглеждат за ставите и после не се ходи на ортопед.
Аз купих още един нов модел биберон да видим Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт