В момента чета...47

• 78 156
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
Мерси много на всички Hug Hug Hug
Смъкнах си на четеца  каквото намерих от тези които ми препоръчахте
Също си смъкнах Жътварят на сърца на Ридли Пиърсън
Клиниката на Джеймс Кър и Окончателна диагноза на Хейли.

Имам си доста смъкнати вече на четеца книжки , а снощи започнах Джойленд на Стивън Кинг Hugно съм съвсем в началото.

# 676
Чета "Защитна стена на Хенинг Манкел. Увлекателна е, допада ми засега.

# 677
Завърших "Една година в Прованс" на Питър Мейл - 3* й давам. Не лоша, лека книга, без особени претенции, има приятен хумор в нея. Хареса ми, ще прочета и другите две части.

Сега започнах "Преди да заспя" на Стивън Лотсън, в началото съм, стилът на писане ми напомни на Мюсо "Защото те обичам", която не успях да харесам, обаче, а тази към момента ме заинтригува. Търсех обаче и на коя история ми напомня и се сетих - "Виж, Джейн бяга".

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 14:25 от Мъ℘♥Мяɣ

# 678
  • Чукарландия
Завърших "Шоколад" на Джоан Харис - любим автор. Heart Eyes
Започвам "Дръж се здраво" - Харлан Коубън, първа среща с автора. Дано се харесаме. Hug

# 679
Чета " Книга на тайните". Допада ми- интересна, завладяваща, но и мрачна и пропита с тъга.

П.С. Нали мога да се включа в темата ви?

# 680
Чета " Книга на тайните". Допада ми- интересна, завладяваща, но и мрачна и пропита с тъга.

Hug Hug Hug Hug добре дошла

# 681
Прочетох Джо Холдеман - Камуфлаж.
Интересна идея, но не добре развита според мен. Лека фантастика, малко трилър, любов. Накрая за 5стр. се разви цялото действие.

Чудя се с какво да продължа.

# 682
  • Варна
Скрит текст:
А мога ли да помоля тогава , ако сте чели други книги на медицинска тема , да ми препоръчате Blush Blush
Благодаря предварително Heart Eyes Blush Blush Hug
"Пътят на д-р Шенън", Кронин
Добавям Лекари на Сийгъл и Болница на края на града
"Галактическа болница" - https://chitanka.info/text/424-galakticheska-bolnitsa , ама е фантастика  Peace .

Хехе, никога не ми е хрумвало да слагам "Галактическа болница" в медицинската тематика. Но където и да са - разказите са чудесни и увлекателни.
Аз се отчитам с един приключен "Театър" на Моъм - поредното удоволствие от този автор. Как с прости и ясни изречения изнася вселенски мъдрости и от обичайна на първо четене ситуация извлича краските на героя си - ясно и категорично, но без да осъжда и без да налага етикети.

# 683
  • Mediterraneo

Сега започнах "Преди да заспя" на Стивън Лотсън, в началото съм, стилът на писане ми напомни на Мюсо "Защото те обичам", която не успях да харесам, обаче, а тази към момента ме заинтригува. Търсех обаче и на коя история ми напомня и се сетих - "Виж, Джейн бяга".

Уотсън  Peace Много ми хареса на мен.

# 684
Неволна грешка, мерси, Уотсън имах предвид  Grinning Почти наполовина съм и действието се завърза, интересна е, само тази прилика с "Виж Джейн бяга" (поне лично аз намирам такава) ме дразни, на моменти съм с усещането, че това вече съм го чела, в началото си помислих, че съм хванала вече прочетена книга и се замислих колко съм зле, да с мисля, че е нова за мен. Прегледах си книгите в GR и установих от къде ми идва приликата. Иначе във всяко друго отношение е много интересна до този момент. Видях, че има и филм по нея.

# 685
  • Mediterraneo
Филмът не ми хареса. Гледах го след книгата.

# 686
Филмът не ми хареса. Гледах го след книгата.
И аз винаги чета книгите, преди филмите, обикновено се разочаровам от последните, но да откриеш финала с книгата е доста по-добро, отколкото с филм, поне за мен важи.

# 687
  • Русе, България
Защо никога не съм се включвала в тази тема? С радост ще пиша! В момента чета "Ана Каренина" - абсолютна класика, имах нужда от нещо такова. Близо 1000-та страници не ме плашат, само ми тежи в скута като си прилегна. Wink Преди нея прочетох "Къщата на духовете" на Исабел Алиенде, като междувременно се сдобих и с другите две от поредицата. Тях ги пазя за след "Ана Каренина".
Дано дам на някого идея какво да чете, на Алиенде книгите са много добри!

# 688

Hug Hug Hug Hug добре дошла

Благодаря!

Дочетох я и започнах " Цигуларят от Венеция".

# 689
  • София
Здравейте, ако не възразявате, да се включа и аз в темата, не знам защо досега не съм ви открила.
Набелязах си някои заглавия, дано ми допаднат.
Аз мога да ви предложа някои автори,  изчела съм ги по препоръка на един много приятен служител от Столична библиотека, някои от авторите имат по над 10 романа, затова не давам заглавия:
Крис Картър, Бари Айслър, Нелсън Демил, Даниел Силва, Винс Флинт, поредицата Японски загадки на Лора Джо Роуланд, Джефри Дивър.
Предполагам Лий Чайлд, Балдачи, Гришам, Мери Хигинс Кларк, Агата Кристи, Патерсън са коментирани.
Някой споменаваше Харлан Коубън - последните му две книги прочетох, харесаха ми, но с две от първите - Гората и другата не я помня, нещо не се спогодихме и ги оставих.
Сега завърших Фантомна болка на Томас Енгер, за пръв път чета норвежки автор, в началото много ме дразнеше глаголното време, което се използва,напр: той се обръща, влиза и се оглежда, както и имената - те направо не могат да се прочетат, но учудващо книгата ми хареса, ще търся и другите, имало още 4 или 5.
Всичко, споменато по-горе, е лесно "смилаемо", разни супер агенти, тук-там някой наемен убиец ( но не е е нещо брутално), поредното супер-ченге и пр. Само при Крис Картър има малко повече натурализъм при описване на престъпленията (това, между другото, е сценаристът на Спешно отделение).

Общи условия

Активация на акаунт