В момента чета...47

• 78 516
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
На мен Сомоса не ми се видя чак толкова заплетен (всъщност не знам с кого го сравняваме) нито толкова странен. Увлекателен е, особено при първа среща, но после става ясно и какво търсим и как го търсим.
Идеите за книгите му са много добри и чудесно изпълнени.
Крими нишката е захарната обвивка на иначе трудните за преглъщане философски, психологически и научни хапчета.

# 76
  • Mediterraneo

Сега съм почти на финала на "22 ноември 1963" на Кинг, но и нея я чета по-скоро на инат. Така и не успя да ме впечатли и развълнува тази книга. Все се надявах на нещо повече, имайки предвид, че толкова много хора са я харесали.

И аз съм с нея от известно време. В началото ме грабна твърде бързо. Неподражаемият стил на Кинг си личи, но нещо май взе да ми доскучава. Не съм стигнала и до средата. Ще я дочета, разбира се, само се страхувам да не се разочаровам.

# 77
Завърших "Петата жена". Накрая направо ми доскуча. Много праволинеен, всички в полицията са готови безропотно да работят извънредно. Валандер не може да се сравнява с шеметите Хуле и Мьорк, а и с колегите им - странни и забавни образи.

# 78
Всички книги на Сомоса са откачени, любимец ми е той  Heart Eyes
Започнах "Червеноризци" на Джон Скалзи. С първата Малазанска книга се преборих успешно, но не мога да кажа, че съм във възторг. Ще дерзая нататък обаче!

# 79
Хах, зарибихте ме да прочета нещо на Сомоса. По неизвестни причини досега все го отбягвах...

# 80
  • Ямбол
"Часът на чудовището" на Патрик Нес започнах тази вечер.
Чета си и "Други песни" на Дукай.
Хареса ми Сомоса и на мен. Личният ми фаворит е "Клара и сянката", но то е просто защото когато някой ми заговори за картини, сюжети, бои, мазки и светлина, в стомаха ми заподхвърчат пеперуди  Heart Eyes

# 81
"Зигзаг" съм чела само от Сомоса, но не ми се стори откачена.  Thinking
Още две негови отлежават на четеца, да видим кога ще им дойде редът...

# 82
  • Belgium
Аз изобщо не съм фен на Сомоса, въпреки добрите мнения тук. Четох само "Пещерата на идеите", умрях от скука и насилен снобизъм и повече няма да посегна към него  Peace

И като съм го подкарала на хейт, с голямо разочарование споделям мнението си за "Чародеите" на моя любим Ромен Гари (Нези, ти не чети  Wink ): https://www.goodreads.com/review/show/1653138889?type=review#rating_79706514

Продължавам с "Библиотеката на Въглен връх" - ето това е наистина откачена книга. На средата съм и все още си задавам въпроса "Кво става тука, бе?!"  Laughing

# 83
Зарибихте ме със Сомоса, нищо не съм чела (че не бях и чувала за него допреди да ви прочета Blush). А и ще ме разнообрази след Джоан Харис. Още съм на " Четвъртинките портокал" докъм средата. Интересна ми е.

# 84
Аз идвам с пространен отзив за "Дивашка жътва" на Карл Хофман. Малко ще е да кажа, че съм възхитена от тази книга. Не е за всеки, така е, но ако имате поне малко интерес към различни култури, то това четиво ще ви подари незабравими часове.  Peace
https://www.goodreads.com/review/show/1671985985?book_show_action=false   Peace

Продължавам с "Книга за Балтиморови" на Жоел Дикер, в очакване на представянето!  Crazy Heart Eyes Mr. Green

# 85
С две думи - за да я оцениш, трябва да си чел Лъвкрафт преди нея.
Такааа.  Grinning Какво ще ми препоръчаш на Лъвкрафт? Нищо негово не съм чела.  newsm78

# 86
Мери, не съм Кали, но аз започнах с "Отвъд стената на съня", разказите на Лъвкрафт от последния излязъл на български сборник. Мнооого ме грабна с тях и се сдобих и с "Планините на безумието"  Crazy

# 87
И двата сборника на Лъвкрафт "Отвъд стената на съня" и "Планините на безумието" са много добри. Бих препоръчала и "Зовът на Ктухулу", доста добри разкази има събрани. Харесвам много този автор, допада ми въображението му, старомодният му стил на писане...

Чета "Стъклената килия" на Патриша Хайсмит.

# 88
Продължавам с "Книга за Балтиморови" на Жоел Дикер, в очакване на представянето!  Crazy Heart Eyes Mr. Green

Bubbly, аз ще я чета чааак юли  Mr. Green, така че с нетърпение ще очаквам отзивите ти. Ще ми е приятно и да споделите после с Лу атмосферата и впечатленията си от представянето.  bouquet

# 89
  • София
С две думи - за да я оцениш, трябва да си чел Лъвкрафт преди нея.
Такааа.  Grinning Какво ще ми препоръчаш на Лъвкрафт? Нищо негово не съм чела.  newsm78
Мери, вече си получила отговори, но да напиша и аз. Препоръчвам да започнеш с "Митът за Ктхулу" - в Читанка ги има, плюс "Зовът на Ктхулу". Лично аз не съм ги чела, но в други произведения съм срещала множество препратки. После "Некрономикон". Едва след това "Планините на безумието", "Възкресителят" и разбира се най-новата /която също не съм чела, но ще го направя много скоро/ - "Отвъд стената на съня". Беше споменато, че стилът на автора е старинен - така е; за мен това е плюс, но за друг може да не е, само предупреждавам.
Лъвкрафт е основоположник на "ужасния" жанр и е учител на Кинг, т.е. за хора като мен - задължителен автор  Wink

Общи условия

Активация на акаунт