В момента чета...47

• 78 527
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
"Една и съща нощ" на Христо Карастоянов е прекрасна книга. Тежка, защото описва смутните времена на фашисткия терор. Не може да е друго, но за мен е правдива.
Започнах "Господи помилуй" на Деян Енев. Разказчета. Хубави са.

# 91
От темата си бях направила кратък списък на книги за морето. Свалила съм следните и се чудя коя да започна. Искам  да ме завладее и заедно с нея да  правя тен. Всички ще си минат по реда, но моля, ударете едно рамо коя е подходяща за начало на летния сезон:

Слугиня
С дъх на канела
Шоколад
Шантарам
Да чуеш ритъма на сърцето
Замъкът на шапкаря
Пазителките на гълъбиците
Бог пътува винаги инкогнито

# 92
Приключих със "Стръв" на Сомоса.  Много ми хареса .

И един въпрос " Всички книги на Сомоса ли са толкова странни и заплетени ? "
Винаги едно радостно чувство трепва в мен, когато прочета положителен отзив за "Стръв". Това е единствената книга в последните поне 3 години, която буквално ме зашемети и ме остави безмълвна с неповторимостта си. С нея се "запознах" с автора, а после прочетох и "Ключът към бездната". И да ти отговоря на въпроса - явно си е такъв Сомоса, странен и заплетен, но великолепен.
"Ключът към бездната" не се наемам да я препоръчвам с лека ръка. Ако си, обаче, почитател на творчеството на Лъвкрафт, книгата тогава се превръща в задължителна. С две думи - за да я оцениш, трябва да си чел Лъвкрафт преди нея.

След две не толкова трогващи книги реших да си вдигна малко адреналина с Крис Картър и започнах "Хамелеонът се завръща".
Най-любимата ми на Картър. Четох я миналото лято и я приключих точно за два дни. Книга, която не те пуска до края.
Аз съм чела само "Ключът към бездната" от Сомоса, но не ме грабна особено.
Много тийнейджърска ми се стори (като жанр - приключенски/фантастика).
Другите така ли са или има съществени разлики, заради които да си струват?

# 93
  • Пловдив
Мери за темата  bouquet

Започнах тази и ако имам свободно време с кеф бих я изгълтала наведнъж, към стотната страница съм

# 94
  • София
Другите така ли са или има съществени разлики, заради които да си струват?
"Стръв" е трилър - сериен убиец, разследване, полицаи под прикритие, малко бруталия и психо.
Но поднесена по уникален начин. Малко е объркваща в началото, заради конкретна терминология, но се свиква.

gerka, аз бих започнала със "Замъкът на шапкаря".

# 95
Аз пък точно "Замъка на шапкаря" бих оставила за последно - изобщо не ми се вписва в представите за "лятно" четиво  Laughing От другите съм чела "Шантарам" и "Да чуеш ритъма на сърцето", последната тъкмо я приключих - и двете са според мен подходящи. Никълъс Спарк го хейтя, та за него нищо няма да кажа  Laughing

# 96
  • Belgium
"Шантарам" е чудесна, но не ми е особено лятна. "С дъх на канела" е ужасна боза  Sick

Ако първата е "Слугинята" на Катрин Стокет, аз бих започнала с нея или с "Шоколад". Другите не съм ги чела.

# 97
Привет,
На "Слугинята" се падна честа да открие сезона.Simple Smile

# 98
едно крими на Åke Smedberg  Tod im Sommerhaus 

# 99
Аз тъкмо идвам с пресни отзиви за "Шантарам". Изключително странна книга, защото не ми допадна изцяло, в същото време не ме накара и да я оставя. Твърде обемна, според мен се разтягаше някакво действие, на което съвсем не му бяха необходими 1100 стр. (електронна версия). Книгата е изключително егоистично написана, всичко се върти около аз-а, въпреки претенциите за съпричастност към съдбата и живота на другите, но това беше само номер да се завърти вниманието пак към личността на автора, в същото време трябва да кажа, че въпреки че претендира да е почти изцяло автобиографична по действителен случай, за мен е почти изцяло плод на авторско въображение, чути истории, представени като преживени от първо лице и пр. Не му повярвах Wink Имаше места, в които напълно успяваше да ме потопи в атмосферата на Индия, да ме направи съпричастна към героите, съдбата им и в следващия момент да ме накара да пожелая да захвърля книгатам заради някакви протяжни "бла-бла" писания, които нито ме водеха към нещо, нито значеха нещо и за героите  Rolling Eyes И моментът, в който най-много, според мен, си пролича липсата на авторско въображение, беше така наречената "тайна на Карла". Абсурд някакъв, няма да се впускам в обяснения, за да не дам без да искам спойлер. А "тайната на Карла" е от онези елементи, на които не повярвах, че са реални, а не художествена измислица, затова останах разочарована, ако ме беше накарал да повярвам, нямаше да е така. И въпреки по-негативния ми отзив, това не е от книгите, за които бих отсякла "Не посягай към нея, загуба на време е!". Има какво да се прочете и съм сигурна, че е докоснала много хора, за да стане бестселър, аз я слагам в графа "средно"  Peace

Сега започнах "Книжарничката на острова" на Габриел Зевин и от снощи паралелно "Красив негодник" на Кристина Лаурен. За контраст  Mr. Green Понеже не чета подобни книги и понеже дълго се смях на "50 нюанса сиво", която "прочетох" в една обедна почивка и ми стигаше, за да съм категорична, че никога няма да я изчета от корица до корица, защото предизвика само бурен смях у мен, снощи на едно женско събиране ми дадоха тази на Лаурен, да я прочета и да си дам мнението. Ще я прочета, бързо върви, то на всяка втора страница е секс, ама хванах се на хорото (между другото мога да кажа, че е много по-добре от нюансите, поне не се хиля на сцените). За книжарничката още нямам отзиви.

# 100
  • Mostly in my mind
В някои ревюта, които съм чела, сравняват "Шантарам" с "Щиглецът". Има ли база за сравнение, за тези, които са чели и двете?  newsm78 Или само дебелината е общото между тях. Laughing

# 101
Прочетох Щиглецът с много зор. Малко в повече ми дойде пристрастеността. Не е моята книга. Разтоварих с някакво лековато романче от Леърдите, което забравих, щом затворих.
Снощи завърших Слугинята, четох на един дъх, смях се, хареса ми.

# 102
След всички изчетени суперлативи, най-после и аз имам (надявам се) удоволствието да се запозная с Исабел Алиенде  Blush Започнах "Ева Луна". Историята е увлекателна, но пряката реч почти отсъства, а и шрифтът е доста ситен, затова не напредвам особено бързо.

# 103
Прочетох "Самодива" на Краси Зуркова. Не е нещо кой знае какво. Става за разтоварване след някоя сила и тежка книга.
Моля който я е чел да ми разясни

Скрит текст:
В крйна сметка какъв избор направи Теа? Края на книгата нещо вобще не ми хареса...

# 104
Прочетох "Чичо Томовата колиба" на Хариет Бичер Стоу. Чудесна книга - много тъжна и вълнуваща. Накрая хубаво си поплаках.  Sob

Продължавам да чета"Хари Потър и философския камък" на Джоан Роулинг.
По препоръка на две съфорумки мислех да започна "То" на Стивън Кинг, но реших да я оставя за почивката, за да мога да и се насладя на спокойствие.
Затова започнах .

Общи условия

Активация на акаунт