В момента чета...47

• 78 565
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
  • на североизток от Рая
Shimbite, кое от Ромен Гари ти е харесало най-много?

От Гари което и да прочетеш, няма да сбъркаш. Но си давай почивки между книгите му, не прекалявай и го поемай на малки порции. Струва си!

# 136
Благодаря на  shimbite  и Nely M.
Книгата замина в списъка за предстоящи.

# 137
Аз много харесвам Ромен Гари, но не всичко, което е сътворил ми харесва... Някак като човек го харесвам изключително много Mr. Green

# 138
  • София
Аз приключих с "Призраци в моята глава". Копирам си мнението от ГР:
3.5* от 5*. Странна книга, странна история.
Поднесена е и по интересен начин с помощта на  допълнителната разказвачка-блогърка и нейните анализи.
Историята от гледната точка на Мери определено ми беше по-интересна.
Напоследък се улавям, че религиозните моменти в книгите ме отегчават. Доскуча ми в средната част, но финалът определено раздвижи нещата.

Довечера мисля да започна "Алекс" на Пиер Льометр.

# 139

Здравейте! Някой    чете ли вече " След теб", Джоджо Мойс?
След като четох "Един + един" и  "Корабът с булките" повече не искам да  се разочаровам.

# 140
сега съм на Harlan Coben,  Live Wire
дадоха ми я на английски , не е лесна ан английски поне за мен . Много разговорна ре4 в диалозите. Но ми е интересна.

# 141
Здравейте,
прочетох "Наричайте ме Скарлет"  Heart Eyes Heart Eyes и сега се чудя какво да започна "Неграмотното момиче, което можеше да смята" или "Парижката книжарница" ?  newsm78

# 142
Човек на име Уве Simple Smile

# 143
Здравейте,
прочетох "Наричайте ме Скарлет"  Heart Eyes Heart Eyes и сега се чудя какво да започна "Неграмотното момиче, което можеше да смята" или "Парижката книжарница" ?  newsm78
Четох "Неграмотно момиче" миналото лято и смятам, че е много подходяща за сезона Wink Подхващай я смело, приятно четиво е Simple Smile

# 144
"Единадесетата чума" чета https://assets.chitanka.info/thumb/book-cover/1d/7501.120.jpg, на моменти ме дразни главния герой, но много добри описания на смъртните случаи има, много реалистични.

# 145
  • Belgium
Най-после написах две думи за "Библиотеката от Въглен връх", наистина странна книга, която обаче ми допадна: https://www.goodreads.com/review/show/1667241493?book_show_action=false

Междувременно прочетох и "Мъже без жени" на Мураками, която определено не ми хареса. Може би най-скучноватата му книга, която съм чела. Препоръчаха ми много горещо неговата 1Q84, така че все още няма да се отказвам от този автор.

В момента буквално се мъча с "Книга за Балтиморови" на Жоел Дикер. Толкова много я чаках, толкова много харесвам "Истината за случая Хари Куебърт", но тук Дикер сериозно се излага и то най-вече с ужасяващ стил. Просто ми е мъка да я чета  Tired

# 146
Ужасяващото на стила може да идва и от превода. Wink Не всеки път, естествено.

Аз почти приключих с "Невидимият пазител" на Долорес Редондо Мейра и съм много доволна. newsm10 Интересен, нетипичен криминален роман - не само защото инспекторката е жена (това вече не е рядкост), но заради преплитането на криминалния сюжет със история за ужасни семейни тайни, травми от детството, темата за безплодието, а също и митологични елементи. Решила съм да купя книгата на български - за подарък за близък човек, иначе аз я чета на испански в електронен вид, но ако имам възможност (ако не излиза прекалено скъпо Embarassed), бих купила цялата трилогия и на хартия.

# 147
Аууу,Лу,недей така!   Naughty
Ще спра да те чета вече!!!  Joy Joy Joy

# 148
  • Belgium
Cioccolata, несъмнено си права, но тук проблемът не е в превода. Давам само един пример, за да стане ясно. Главните герои са се провинили в училище, викат родителите им при директора и им обясняват случката. Предавам дословно реакцията на родителите:

" - Да не сте се побъркали? - смъмри ги треньорът Бендам.
  - Да не сте се побъркали? - повториха в един глас семейство Невил.
  - Да не сте се побъркали? - подхванаха и чичо Соул и леля Анита."

Мъка.... Tired

Ама, Нези, не мога да си кривя душата, честно.  Rolling Eyes hahaha

# 149
Просто ме разбиваш от всякъде!!! Точно бях заредила на четеца "Мъже без жени" ...
А за Балтиморови-без коментар!   Confused

Общи условия

Активация на акаунт