Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-10

• 106 030
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Колко ти е голям апартамента? Аз обяви за по 24к евра не съм виждала. Извадила си късмет.  Grinning

# 451
Колко ти е голям апартамента? Аз обяви за по 24к евра не съм виждала. Извадила си късмет.  Grinning

48 кв., като ние си го преустроихме, когато го взехме си беше стандартна гарсионера. Цената съответно беше свалена, първоначално обявената беше 27 к.
Но дори и така, разликата е огромна. Да, всичко се покачва, но много бързи са темповете при цените на апартаментите и ми направи огромно впечатление.

Последна редакция: ср, 29 юни 2016, 18:21 от jeniqa

# 452
  • София, Bulgaria
Колко ти е голям апартамента? Аз обяви за по 24к евра не съм виждала. Извадила си късмет.  Grinning

48 кв., като ние си го преустроихме, когатого взехме сибеше стандартна гарсионера. Цената съответно беше свалена, първоначално обявената беше 27 к.
Но дори и така, разликата е огромна. Да, всичко се покачва, но много бързи са темповете при цените на апартаментите и ми направи огромно впечатление.

И аз си мислих,че е гарсониера...преди 3-4 години толкова бяха...сега са 40 000Е. Тогава беше дъното на цените.

# 453
Съгласна съм с  bachkator/ като никога  Wink/ пазарната цена е важната, реалната цена си е за информация на собственика, за да оцени загуби или печалби. А какво ще стане с цените, ако някои знаеше щеше да е милиардер. Има хора, които от 2011г. чакат цените да ударят дъното и така изпуснаха момента на истинското дъно 2012-2013..., след което почнаха лека по лека да се катерят нагоре. В момента пазарът е такъв, че имам много повече купувачи от колкото продавачи. Много често, за един имот има повече от 1 купувач, които е готов да плати цента, ако е пазарна.
Та в тона на Freyda, ако нещо може да се продаде за 50 лв. , никои няма да го даде за 5 лв., дори и тя.
Истината е, че не зависимо какъв е периодът/ криза, не криза/ пазарна ли е цента на имота той се продава. Разликата е само във времето, в което се случва. Днес е доста по-кратко.

Томева хората не са наясно с елементарни неща, като например, що е пазарна икономика. Търсенето определя предлагането. Има търсене, няма предлагане, цените вървят нагоре. И не на последно място, едно нещо се продава за толкова за колкото някой иска да го купи, рядко за повече.

Ох, да ви кажа забелязах трайна тенденция в пазарната икономика.
Когато продавам имот, цената винаги ми се вижда ниска. Продавам чудни имоти, обаче продавачите все много стиснати.
Когато купувам е точно обратното - все правя компромис и плащам повече.  Mr. Green
И така вече 27 години (от 89-та де).

Тонка, честито и успех.

# 454
  • Sofia
Логиката е,че вече ( точно от 1-2 години ) няма лихви за депозити в банките. И който има някакви пари досега " умножавали " се в банка,сега трябва да ги вложи в нещо-затова и това търсене  и съответно качване на цените.

# 455
Съгласна съм с  bachkator/ като никога  Wink/ пазарната цена е важната, реалната цена си е за информация на собственика, за да оцени загуби или печалби. А какво ще стане с цените, ако някои знаеше щеше да е милиардер. Има хора, които от 2011г. чакат цените да ударят дъното и така изпуснаха момента на истинското дъно 2012-2013..., след което почнаха лека по лека да се катерят нагоре. В момента пазарът е такъв, че имам много повече купувачи от колкото продавачи. Много често, за един имот има повече от 1 купувач, които е готов да плати цента, ако е пазарна.
Та в тона на Freyda, ако нещо може да се продаде за 50 лв. , никои няма да го даде за 5 лв., дори и тя.
Истината е, че не зависимо какъв е периодът/ криза, не криза/ пазарна ли е цента на имота той се продава. Разликата е само във времето, в което се случва. Днес е доста по-кратко.

Томева хората не са наясно с елементарни неща, като например, що е пазарна икономика. Търсенето определя предлагането. Има търсене, няма предлагане, цените вървят нагоре. И не на последно място, едно нещо се продава за толкова за колкото някой иска да го купи, рядко за повече.

Като магистър по икономика и с 15 години опит в продажбите знам много добре какво е пазарна икономика. Това, че някой е участник в пазара на недвижими имоти сега си е негов избор. "Търсенето определя предлагането" точно там е разковничето, пазарна ниша която скоро ще се запълни. Хората мислят различно, тези, които са готови да купуват сега на тези цени и да продават в бъдеще на очаквано по-високи цени правят пазара такъв, но дали не правят грешен избор, но всеки има правото и да греши. В момента е времето да се продава. Аз избирам да не купувам на тези цени и ще продължавам да търся на цена, която смятам за разумна сега или в бъдеще. Както казах пазара се саморегулира и това ще се случи в един момент.

# 456
Всеки си има приоритет.
Ако не си на зор и трябва да теглиш кредит, ще чакаш по-изгодни цени.
Но ако имаш спестени пари, ще се стремиш да ги спасиш от обезценяване.
Лихви вече няма.

# 457
А каква е логиката преди 3-4 години да си купя апартамент за 24 к евро, а сега обявите за същия район и квадратура, да почват от 40 к. И то за панел. Моят апартамент е ЕПК с тухла.
Такъв процент за толкова кратко време направо ме изумява.
Логиката е, предимно несигурност в банките. Несигурност в икономиката на Европа като цяло. Ниски клонящи към отрицателни лихви по депозитите. Историята е доказала, че имота си остава дори и след разтърсваща криза, та от там голямо търсене, никакво предлагане, и съответно цените в посока космоса.

# 458
  • София
Имам един въпрос, извинявам се, ако е обсъждано преди това. Колко време след сделката се появява информацията в агенция по вписванията за София? Вече мина една седмица и още няма нищо, това събужда известни притеснения...

# 459
  • In the shadows of my mind
За кой град?
В София нас ни вписаха за 12 работни дни (преди 5 дни си взехме документите).

# 460
От година и половина следя 3 конкретни жилища в квартал Х. Панелни гарсониери по БДС. Коптори. Цените им варираха между 25 000 и 27 000 евро. До преди 3-4 месеца. Сега са 30 000 - 32 000. Жилища, които стоят в обявите поне година и половина.

# 461
  • София
Аз нещо не разбирам - какво значение има колко е струвало преди  и сега?
Собственика е решил да продава за определена сума. В правото си е, нали? 
Сега, че вие не сте се решили и сега ви е скъпо - ваше решение.
То рев и чудо за собствените неправилни решения.
Нали не мислите, че продавача ще се трогне?
Или пък, че той е представител на Социални грижи?
То и EUR/USD преди време беше 1.50, сега е 1.10.
Който продал продал и спечелил. Другите - другия път.

# 462
От година и половина следя 3 конкретни жилища в квартал Х. Панелни гарсониери по БДС. Коптори. Цените им варираха между 25 000 и 27 000 евро. До преди 3-4 месеца. Сега са 30 000 - 32 000. Жилища, които стоят в обявите поне година и половина.

Това искам да кажа, пазарът ни е такъв, пълен е с глупави продавачи и купувачи. Сега ще видиш феномена "като овцете", така както са стояли година  половина, току виж са се продали за по 35000евро. Сещам се за един случай, моя позната влиза в магазин за чанти и харесва една чанта за 100лв, вижда и се малко скъпа, но в същия момент друга клиентка заглежда чантата, виждайки, че чантата е последна и желанието на другата клиентка да я купи, позната ми грабва чантата и доволно отива да плаща. През това време на рафта се изкарва друга такава чанта, интересът на втората клиентка намалява, отказва се от покупката, а моята позната се оказва с чанта която всъщност не е искала чак толкова, но заплатила за нея прилична цена.  Joy

# 463
Аз нещо не разбирам - какво значение има колко е струвало преди  и сега?
Собственика е решил да продава за определена сума. В правото си е, нали? 
Сега, че вие не сте се решили и сега ви е скъпо - ваше решение.
То рев и чудо за собствените неправилни решения.
Нали не мислите, че продавача ще се трогне?
Или пък, че той е представител на Социални грижи?
То и EUR/USD преди време беше 1.50, сега е 1.10.
Който продал продал и спечелил. Другите - другия път.

Ами нали темата е  "Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално", разсъждаваме си, какъв е проблемът.

# 464
Проблема е, че е несравнимо купуването на жилище и чанта в магазин.

Общи условия

Активация на акаунт