Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви въпроси, свързани с отглеждането на нашите деца бихте задали на министъра на труда и социалната политика при евентуална среща?
Какво най-много ви интересува и къде мислите, че настоящата система се проваля?
Имате ли предложения за подобряване на работата им?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви въпроси, свързани с отглеждането на нашите деца бихте задали на министъра на труда и социалната политика при евентуална среща?
Въпросите могат да включват: 1. Кога ще бъде въведено интегрирано обучение за децата ни във всички училища? 2. Кога тротоарите ще бъдат достъпни за колички? 3. Кога конкуренцията между специалистите ще бъде здравословна и балансирана? 4. Кога подкрепата за нашите деца ще бъде реална и няма да се налага да търсим различни видове помощ? 5. Кога ще можем да задаваме въпроси и наистина да получаваме адекватни отговори? 6. Кога учителите ще получават справедливо заплащане и ще имат достатъчно свобода, за да подхождат творчески към децата? 7. Кога логопедите и психолозите ще имат възможност да работят и творят свободно?
-
Какво най-много ви интересува и къде мислите, че настоящата система се проваля?
Най-заинтересовани са от разбирането на термини като „социализация“, „интеграция“, „равнопоставеност“ и „условия за равноправно участие“. Смятат, че системата се проваля в осигуряването на равно третиране на децата с увреждания, липсата на сътрудничество между здравните и социалните грижи системи и недостатъчното зачитане на човешките права.
-
Имате ли предложения за подобряване на работата им?
Изборът е огромен-помощни училища или интегрирано обучение, ако някой директор има доброто желание да помогне. Та въпроса ми е къде да си запиша детето да учи? В помощно няма да е. И ако уважаемата ни соц. министърка ми каже, че това е единствената ми алтернатива няма проблеми, ако и тя прати свое дете там!
: