Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви въпроси, свързани с отглеждането на нашите деца бихте задали на министъра на труда и социалната политика при евентуална среща?
Какво най-много ви интересува и къде мислите, че настоящата система се проваля?
Имате ли предложения за подобряване на работата им?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви въпроси, свързани с отглеждането на нашите деца бихте задали на министъра на труда и социалната политика при евентуална среща?
Въпросите могат да включват: 1. Кога ще бъде въведено интегрирано обучение за децата ни във всички училища? 2. Кога тротоарите ще бъдат достъпни за колички? 3. Кога конкуренцията между специалистите ще бъде здравословна и балансирана? 4. Кога подкрепата за нашите деца ще бъде реална и няма да се налага да търсим различни видове помощ? 5. Кога ще можем да задаваме въпроси и наистина да получаваме адекватни отговори? 6. Кога учителите ще получават справедливо заплащане и ще имат достатъчно свобода, за да подхождат творчески към децата? 7. Кога логопедите и психолозите ще имат възможност да работят и творят свободно?
-
Какво най-много ви интересува и къде мислите, че настоящата система се проваля?
Най-заинтересовани са от разбирането на термини като „социализация“, „интеграция“, „равнопоставеност“ и „условия за равноправно участие“. Смятат, че системата се проваля в осигуряването на равно третиране на децата с увреждания, липсата на сътрудничество между здравните и социалните грижи системи и недостатъчното зачитане на човешките права.
-
Имате ли предложения за подобряване на работата им?
Да -на светлинни години са от нас- живеят основно от международни помощи и периодично избухва гражданска война. Просто не можем да се сравняваме с която и да е държава- ние сме България с нашия ресурс от хора- възпитани или не, географски опособености. Не оправдавам никого- просто давам обяснение- на мен системата ми е безкрайно неприятно устроена, но съм реалист по отношение на възможните промени и исках до сега само да подчертая, че много от въпросите не са точно за социалния министър, да не кажа изобщо.
делата са много повече от думите
За това ли става дума или за нещо наистина ценностно ?!?! Имам пряк опит и то горчив с така наречените РЕСУРСНИ учители . Много шум за нищо накрая.Подадени документи както си е реда,тичане от страна на директор и родител и накрая .......годината свърши.Пак се разчита на учителя ,който гледа още 25-30 деца.Нали пише ,че групите с такива деца трябва да са най-много 16 ... и какво като го пише!?!? Къде е изпълнено!?!?