За правото на лично пространство

• 26 082
  • 419
  •   1
Отговори
# 135
Ако много крия нещо, внимавам много как го крия. Сменям често пароли и т.н., т.е. правя всичко необходимо.
А караниците на тема свекърва са българска /а и не само/ класика. Добре дошла в отбора!

# 136
Постави се ти на негово място,ако ти прочетеш нещо за майка си дали ще ти стане приятно???

Как да се постави на негово място, при положение че не му рови по нещата? Аз например няма да разбера ако мм си е писал с майка си по адрес на моя роднина, защото не му чета личните разговори и смятам, че така е правилно. Може да сме двойка, но това не означава, че трябва да си разказваме всичко, просто има теми, които се обсъждат с трети лица, защото така е по-интересно.
И в крайна сметка какво се оказва - лековата клюка, че свекървата е мърла, чудо голямо! Само надникнете в свекървенската тема и вижте за какви по-тежки обвинения става дума  Peace Нали не мислите, че вечер мамите отварят лаптопа пред мъжете си и казват "виж, мило, днес със съфорумките как подредихме майка ти - всички са съгласни, че е дърта кукумявка, освен това готви гадно, глупава е и е използвачка".

# 137
Едва ли ще разберем.
Но пък ако открия, че най-близкият ми човек ги реди зад гърба ми такива, последното нещо, което ще ме интересува е как съм го разбрала. Да си взима личното пространство и да си го носи у тях.

Аз мисля, че ако авторката изясни това, ще хвърли много светлина върху ситуацията.
Ако мъжът е видял профила случайно оставен логнат и спонтанно е взел тъпо решение, воден от любопитство, ги чака разговор за граници на личното пространство.
Но ако мъжът търси в разговорите потвърждение или отхвърляне на някакви съмнения, то си имат допълнителен, немалък проблем за разрешаване, дори да става въпрос за неоснователни съмнения.

Вкъщи сме постоянно логнати на всякакви устройства и паролите за пощи, профили итн са запаметени за удобство. Това не значи, че си четем съобщенията. Не си проверяваме и вещите, били те по джобове или по чанти, макар че след последното ни местене всяко копче и всеки лист хартия ми е минал през ръцете, така че вече не съм толкова силно резервирана по този въпрос, колкото бях преди.

Свекърва ми е от този тип жени, които обичат да си поспиват ,а като са будни навън по разходки  домакинската работа при нея не се ползва с предимство.Да не се впускам в подробности.Седем годишният ми син и беше на гости и решил да пусне прахосмукачка.Та се похвалил на майка ми колко много боклук събрал. И в дадената ситуация обсъждахме тази случка. Съпругът ми се обидил за това че я обсъждаме, че не си чистела и т. н. Това не е тайна, вижда се от далече, но щом става въпрос за мама- егото ни е накърнено. Трябвало е да я защитя пред майка ми,  ... Общо взето за това става въпрос...

Ами и това махленско разнасяне също е навлизане в личното пространство.
Разбира се има значение как точно е било обсъждано- ама какво значение има за теб/вас , колко чисти свекървати и какво обича да прави?

А възможно ли е съпругът ти да се е засегнал от говореното от теб
 , защото му е дошло изненадващо , че си чешеш езика с такива клюкини?
За женските ни души изглеждат съвсем безобидни , ама съм забелязала , че на мъжете не им се нравят подобни обсъждания....

# 138
Свекърва ми е от този тип жени, които обичат да си поспиват ,а като са будни навън по разходки  домакинската работа при нея не се ползва с предимство.Да не се впускам в подробности.Седем годишният ми син и беше на гости и решил да пусне прахосмукачка.Та се похвалил на майка ми колко много боклук събрал. И в дадената ситуация обсъждахме тази случка. Съпругът ми се обидил за това че я обсъждаме, че не си чистела и т. н. Това не е тайна, вижда се от далече, но щом става въпрос за мама- егото ни е накърнено. Трябвало е да я защитя пред майка ми,  ... Общо взето за това става въпрос...

Ами, авторке, защо не започна от началото с това. Peace Мъжът ти трябва тепърва да научи доста неща - къде не му е работа да пипа, както и да не се прави на щраус по отношение на очевидни неща, били те и не особено ласкави за близките му. Ситуацията се е получила неудобна с принос от всички страни, но неговата реакция е просто неадекватна на случката, багаж щял да събира.  ooooh!

Между другото, мисля си, че има вероятност да не си остане с едното четене в профила ти и съвсем скоро да бъдеш "проверена" пак. Ако считаш за необходимо - вземи мерки.

# 139
Мдаааа, свеката е мърла, обаче споделено с мама е безобидна клюка. Ако обаче мъжът сподели с майка си че тъщата е мърла ще е мамин муню врящ се дето не му е работа.

# 140
  • Варна
Парола имам на лаптопите, от съображения за сигурност, разнасям ги насам-натам, може да се случи кражба, загубване, какво ли не. Мъжът ми я знае. На телефона нямам. Реално нямам какво да крия от него, и телефона и лаптопите седят из къщи, не следя дали той ги ползва или не. Неговият телефон има парола, която аз не знам, но и не ме интересува. И да нямаше, не бих ровила из него. Всичко си има граници все пак. Не може всичко да е напълно общо, има си и някакво лично пространство, без да се стига до крайности.

Един приятел има любим лаф - хайде да не се следим, че ще вземем да се хванем Simple Smile))  Абсолютно споделям. От следене полза няма, само човек се тормози. Казвам го от позицията на човек, хващал отсрещната страна в изневяра. Ако другият не е читав, това и без следене си проличава.

Авторке, директно кажи на мъжа си какво мислиш за майка му, вместо зад гърба му да обсъждаш. Мисля, че е съвсем нормално да е наясно с отношението ти. Иначе реакцията му ми се струва малко прекалена - чак да се изнася. Толкова обидни неща ли си написала? Ако ти е толкоз накипяло - има си цяла тема във форума, в която можеш да плюеш свекървата колкото искаш. С малко повече внимаване какво и как пишеш, анонимността ти е гарантирана.

Дописвам, че прочетох за какво била цялата трагедия. Той много обидчив бил твоя мъж по отношение на маминка. Че и за нещо, казано от детето. Искрено се смях. Ако моят мъж ги натвори такива, директно ще му се изсмея в лицето и ще му помогна със събирането на багажа. Що за детински изпълнения?!

Последна редакция: ср, 15 юни 2016, 11:29 от HighSpeed

# 141
  • Варна
Как да се постави на негово място, при положение че не му рови по нещата? Аз например няма да разбера ако мм си е писал с майка си по адрес на моя роднина, защото не му чета личните разговори и смятам, че така е правилно. Може да сме двойка, но това не означава, че трябва да си разказваме всичко, просто има теми, които се обсъждат с трети лица, защото така е по-интересно.
Абсолютно! Да не говорим, че в пристъп на яд мога да кажа много неща, които не държа мъжът ми да научава. Що за глупост, нито искам да научава всяка моя мисъл, нито държа да науча всяка негова. Това няма общо с доверието и уважението. В случая даже не става дума за някаква тайна. Коментирала жената с майка си. И кво, няма право ли? Вие не коментирате ли семейни неща с приятелки, близки? Или всичко се пази в дълбока тайна? Айде бе! Никога няма да повярвам, ако някой го твърди!

# 142
  • София
Даже разговорът не е започнал от авторката, а детето се е похвалило на едната си баба колко било чистило при другата баба.

# 143
  • Варна

Абсолютно! Да не говорим, че в пристъп на яд мога да кажа много неща, които не държа мъжът ми да научава. Що за глупост, нито искам да научава всяка моя мисъл, нито държа да науча всяка негова. Това няма общо с доверието и уважението. В случая даже не става дума за някаква тайна. Коментирала жената с майка си. И кво, няма право ли? Вие не коментирате ли семейни неща с приятелки, близки? Или всичко се пази в дълбока тайна? Айде бе! Никога няма да повярвам, ако някой го твърди!

Съгласна съм напълно. Коментирам, определено. Имам си две близки приятелки, на които си изплаквам подобни неща, макар че рядко ми се случва. Човещинка си е.

# 144
Скрит текст:
Парола имам на лаптопите, от съображения за сигурност, разнасям ги насам-натам, може да се случи кражба, загубване, какво ли не. Мъжът ми я знае. На телефона нямам. Реално нямам какво да крия от него, и телефона и лаптопите седят из къщи, не следя дали той ги ползва или не. Неговият телефон има парола, която аз не знам, но и не ме интересува. И да нямаше, не бих ровила из него. Всичко си има граници все пак. Не може всичко да е напълно общо, има си и някакво лично пространство, без да се стига до крайности.

Един приятел има любим лаф - хайде да не се следим, че ще вземем да се хванем Simple Smile))  Абсолютно споделям. От следене полза няма, само човек се тормози. Казвам го от позицията на човек, хващал отсрещната страна в изневяра. Ако другият не е читав, това и без следене си проличава.
Авторке, директно кажи на мъжа си какво мислиш за майка му, вместо зад гърба му да обсъждаш.
Скрит текст:
Мисля, че е съвсем нормално да е наясно с отношението ти. Иначе реакцията му ми се струва малко прекалена - чак да се изнася. Толкова обидни неща ли си написала? Ако ти е толкоз накипяло - има си цяла тема във форума, в която можеш да плюеш свекървата колкото искаш. С малко повече внимаване какво и как пишеш, анномността ти е гарантирана.
А защо е нужно и да осведомява мъжа си какво мисли за майка му, и да обсъжда свекървата с майка си?Особено на тема "поддръжка на дома"?
Как се поддържа един дом е работа само и единствено на хората, живеещи в него.И дали всичко ще е като в аптека, или ще си отглеждат прасета в хола, си е тяхна работа.
Обсъждането  и клюкаренето по такива теми говори само за манталитета на клюкарещите.

Да, прав е мъжът да се сърди, че изобщо се обсъжда майка му, без значение повода.
А защо е счел за нужно да "проверява" жена си, само тя си знае.Явно е имал поводи за съмнения някакви и е решил да види има ли почва за съмнение или не.

Ама, да ви имам проблемите....!    Laughing

# 145
На мен ми е любопитно как е оправдал посягането към чуждия телефон, моментално бих поискала подробно обяснение, като "от любопитство" и подобни глупости не се признават. Явно авторката е пропуснала момента, в който е трябвало да го притисне, че това е недопустимо и затова няма право да иска да обсъждат тема, която не е предназначена за него и да поиска извинение. Стреснала се е и сега ще е трудно да върне лентата назад, но все пак може да опита.

# 146
  • София
На мен ми е любопитно как е оправдал посягането към чуждия телефон, моментално бих поискала подробно обяснение, като "от любопитство" и подобни глупости не се признават. Явно авторката е пропуснала момента, в който е трябвало да го притисне, че това е недопустимо и затова няма право да иска да обсъждат тема, която не е предназначена за него и да поиска извинение. Стреснала се е и сега ще е трудно да върне лентата назад, но все пак може да опита.

Абсолютно. И аз бих поискала обяснение и извинение за това, че е ровил в "разговора" ми.

# 147
Скрит текст:
Вкъщи само моят лаптоп е отворен непрекъснато. Всеки си има браузър и на него си е запаметил настройки, които му харесват, + паролите. Примерно при този  на мъжа и са запаметени и разни неща за сметките вкъщи, като вляза често не си е затворил Фейс, мейли и т.н. Ако се случи мъжът и да го ползва за нещо, отивам и отварям неговия или на дъщеря ми, който е свободен. Драми няма, условно са мой, твой, а реално - обикновени неща, с които да си свършиш работа.
Отделно, че поддръжката изцяло ми е осигурява той, така че знае кътните зъби на всеки от трите.
Всичко идва от това как възприемате въпросния предмет.

Янeчeк, и като го правят в онази тема, значи е правилно? Колкото пъти съм влизала, толкова съм излизала отвратена  Sick предпочитам някой да ми бръкне в телефона, отколкото да ми разнася семейството по цяла България.

За телефона лесно ще се измисли обяснение - търсех еди какъв си номер или нещо от сорта, стана случайно. Но за нейното поведение оправдание няма.

# 148
  • Sofia
За женските ни души изглеждат съвсем безобидни , ама съм забелязала , че на мъжете не им се нравят подобни обсъждания....

Хич не за всички жени, моля, моля! Naughty Ще ме обсъжда зад гърба ми някоя си случайна простакеса колко често съм омитала трохите от килима, как ли пък не. Whistling

# 149
  • Варна
Ау, голяма драма, че обсъдила колко се чисти у свекървата! Да, поддръжката на един дом е работа на живеещите в него, но на посещаващите го е позволено да имат мнение по въпроса, нали? Или греша? И ако имат мнение не е забранено да го изкажат! Особено пък с майката, която при това е била запозната със ситуацията. Това не е разнасяне из цяла България, айде моля!
Как се поддържа един дом е работа само и единствено на хората, живеещи в него.И дали всичко ще е като в аптека, или ще си отглеждат прасета в хола, си е тяхна работа.
Обсъждането  и клюкаренето по такива теми говори само за манталитета на клюкарещите.

Да, прав е мъжът да се сърди, че изобщо се обсъжда майка му, без значение повода.
А защо е счел за нужно да "проверява" жена си, само тя си знае.Явно е имал поводи за съмнения някакви и е решил да види има ли почва за съмнение или не.

Общи условия

Активация на акаунт