За правото на лично пространство

• 25 969
  • 419
  •   1
Отговори
# 60
Едва ли ще разберем.
Но пък ако открия, че най-близкият ми човек ги реди зад гърба ми такива, последното нещо, което ще ме интересува е как съм го разбрала. Да си взима личното пространство и да си го носи у тях.

Аз мисля, че ако авторката изясни това, ще хвърли много светлина върху ситуацията.
Ако мъжът е видял профила случайно оставен логнат и спонтанно е взел тъпо решение, воден от любопитство, ги чака разговор за граници на личното пространство.
Но ако мъжът търси в разговорите потвърждение или отхвърляне на някакви съмнения, то си имат допълнителен, немалък проблем за разрешаване, дори да става въпрос за неоснователни съмнения.

Вкъщи сме постоянно логнати на всякакви устройства и паролите за пощи, профили итн са запаметени за удобство. Това не значи, че си четем съобщенията. Не си проверяваме и вещите, били те по джобове или по чанти, макар че след последното ни местене всяко копче и всеки лист хартия ми е минал през ръцете, така че вече не съм толкова силно резервирана по този въпрос, колкото бях преди.

# 61
  • София
Скрит текст:
Той пък чак ще се изнася заради едно съобщение против майка му!
Ами помогни му тогава за багажа, нека се прибере при мама,
Скрит текст:
да отдъхне, да помисли и ще се прибере. Едва ли има човек, който не е казал лоша дума срещу роднини на съпруга или съпругата си. Безсмислено е да се държи като ощипана госпожица, все пак ти не си говорила против него, нали така? И няма да е лошо да ти се извини за нахлуването в личното ти пространство.

Съгласна съм с това. Държа на личното си пространство и не позволявам да се нахлува в него. Добре че мъжът ми не би си позволил такова нещо. Нито аз, разбира се.

# 62
Въпроса е принципен - Имаме ли право на лично пространство
или ще се дебнем и ровим като в един голям Биг Брадър .
И според мен всеки човек има право на своето лично пространство .
Тук въобще не става дума за злословения зад гърба , за изневери ,
а до това, че всички сме  хора и не дължим на никой да ни контролира

# 63
Според мен авторката не е имала нищо за криене, защото ако имаше, щеше да сложи парола, нали гузен негонен бяга. А и не е очаквала, че мъжът ѝ може да постъпи толкова долно и сега ѝ идва като гръм от ясно небе.

# 64
  • София
Според мен авторката не е имала нищо за криене, защото ако имаше, щеше да сложи парола, нали гузен негонен бяга. А и не е очаквала, че мъжът ѝ може да постъпи толкова долно и сега ѝ идва като гръм от ясно небе.

Не е задължително. Пароли имам навсякъде, мъжът ми май не ги знае, но не се сещам да имам нещо за криене. Въпрос на навик, предпочитания, разбирания...

# 65
Така е, не е задължително наличието на парола да означава, че криеш, но ако криеш, непрменно ще си сложиш парола.

# 66
  • София
А да, с това съм напълно съгласна. Не те разбрах първия път.

# 67
Свръхчувствителна съм на тема ровене - в телефон, компютър, чанта и тн.
Намирам го за ненормално.
ММ е сериозно предупреден за това и ако го хвана. #2gunfire

Колкото до ситуацията - ако е за пръв път, трябва да се изговори.
Първо - защо ти рови в нещата
И второ - защо си написала (и мислиш) това.

И по принцип да си по-честна с него.

# 68
  • София
Свръхчувствителна съм на тема ровене - в телефон, компютър, чанта и тн.
Намирам го за ненормално.
ММ е сериозно предупреден за това и ако го хвана. #2gunfire

Колкото до ситуацията - ако е за пръв път, трябва да се изговори.
Първо - защо ти рови в нещата
И второ - защо си написала (и мислиш) това.

10 000 точки от мен за това мнение! Точно същото си мислех, но не успях да го формулирам

# 69
  • София

Щом така лесно се изнася не бих я съветвала такива неща.
Универсалните Космо съвети не са приложими в повечето семейни отношения в България.

Кажи, че не е разбрал правилно какво си искала да кажеш и повече не пиши нищо тайно в интернет, обаждай се на майка си по телефона. Не само той, но и всеки друг, който реши може да ти хакне паролата и да види каквото не трябва или да го използва за каквото няма да ти понесе. Peace

# 70
Казвам, каквото аз бих направила.

Защото вярвам, че честността към партньора е в основата на добрата и стабилна връзка.
Т.Е - ако не съм ок с майка му, той ще знае и ще е нясно защо се чувствам така.

# 71
  • София
Казвам, каквото аз бих направила.

Защото вярвам, че честността към партньора е в основата на добрата и стабилна връзка.
Т.Е - ако не съм ок с майка му, той ще знае и ще е нясно защо се чувствам така.
Ами аз преди да кажа аз какво бих направила се питам каква е вероятността човекът отсреща да е като мен или в моята позиция. Обикновено под 1% и никога няма да му се случи такова нещо.
Това е въпрос вероятно на някакви шансове. Извън тях нещата изобщо не стоят така и ако човек в друго положение слуша такива съвети и ще го напуснат, а често у нас и ще го набият преди това. В общия сбучай наш мачо не търпи ни лично пространство, ни да се говори против мама му, да не говорим за "честни и открити отношения". Иначе нямаше да има такива реакции, а ако случайно попадне ще си каже, ужас, тя пак се тресе за глупости. Толкова.

# 72
Ми аз с мачовци не общувам, гледам от свойта си камбанария.
И когато тръгнах да градя връзка с ММ - ясно си казах какво харесвам, обичам и какво не приемам и няма да правя компромиси. И че не само имам собствено мнение по всеки въпрос, но и държа да се уважава.
Не да се съобразява, но да го знае..Wink

# 73
  • София
Ми аз с мачовци не общувам, гледам от свойта си камбанария.
И когато тръгнах да градя връзка с ММ - ясно си казах какво харесвам, обичам и какво не приемам и няма да правя компромиси. И че не само имам собствено мнение по всеки въпрос, но и държа да се уважава.
Не да се съобразява, но да го знае..Wink
Ясно де, но нали жената търси съвет. Как това, че ние сме невероятни и никога не бихме имали такива проблеми ще и помогне на нея? (Не се заяждам, питам се сериозно кой защо дава съвети принципно и използвам случая)

# 74
Аз написах вече - да седне и да го изговори с него.

Общи условия

Активация на акаунт