За правото на лично пространство

• 25 937
  • 419
  •   1
Отговори
# 45
НСЧ, не леж' на таз' кълка  Mr. Green

# 46
Няма никакво значение какво е написала авторката . Това си е нейно право да пише и мисли
както си реши . И никой няма право да ти рови , където и да било , че пък и да го играе разсърден-
точно пък той , който притежава едно от най гнусните качество .
Да си събира багажа -прав му път и по далече от такива психопати.

# 47
  • София
И какво от това? Чел е неща, които не са били предназначени за него, точка! Няма право да ги коментира и обсъжда, защото първо трябва да обясни защо е посегнал да рови, а как се дава обяснение, кой си признава, че е ревнив и иска да контролира? Точно никой, оправдават се с любопитство и без да искам, просто светна и аз реших да погледна.
пп: да ви припомня, че тук си има специална тема за злословене срещу свекървите, надали съпрузите на редовните там я четат. Може да се приема за злословене зад гърба на милото, точно колкото и чат във вайбър.
Ще ти кажа какво от това, според моите виждания за морал и ценностна система.
В едно семейство няма неща, които да не са предназначени за мен или за него.
Точка.
Всеки има право да коментира действията и думите на другия.
И да обясни защо се е наложило да постъпи по някакъв начин.
Но, е недопустимо човекът до мен да говори зад гърба на когото и да било, а когато го изоблича, вместо да обясни защо го прави, да скача обидено, че нямам право да му влизам в пространството.
ПП. За мен, мъжът е достатъчно честен и отговорен да застане открито и да каже, че е чел в телефона ѝ и да поиска обяснение.
Но, явно за някои хора, честността не е на почит.

# 48
Мъжът не е достатъчно честен, а просто е достатъчно обиден, че се е казала лоша дума за маминка. Ако не беше намерил нищо, нямаше да си признае, че е ровил в телефона, щеше да си трае и да се прави на разсеян.
Аз пък имам разговори, които водя само със сестра ми - в тях обсъждам и мъжа си, и свекърва си, и други хора, които не е нужно да знаят за това. Ако мм случайно намери такъв разговор, няма да е драма, де, защото не съм се оженила за сръдльо. Но ще трябва да обясни как е станало това случайно.

# 49
Няма как да приема за нормално някой целенасочено да проверява телефона ми без мое съгласие.
Няма значение деца ли са, майки, съпрузи, гаджета и т.н
Аз да не съм направила някакво престъпление, че някой отсреща ще ми се прави на разследващ   ooooh!
Ако е за пръв път- прощавам, но давам ясно да се разбере, че при втори това няма как да се случи.
Не ми се е случвало да хващам някого след такъв разговор отново да ми рови из телефона.
В чужди вещи аз не бърникам.
Дори джобовете на дрехите на ММ не проверявам преди да ги пусна за пране и съм го предупредила тая работа да си я върши той.
В чантата на майка също не съм ровила като дете. Ако е искала да й донеса нещо от чантата, съм й носила цялата чанта и тя си е бъркала вътре.

# 50
Не става ясно кое е мотивирало съпруга въобще да отвори и чете разговорите на жена си, а обстоятелствата може да се окажат интересни.

# 51
Едва ли ще разберем.
Но пък ако открия, че най-близкият ми човек ги реди зад гърба ми такива, последното нещо, което ще ме интересува е как съм го разбрала. Да си взима личното пространство и да си го носи у тях.

# 52
  • Тук у дома с двете ми деца.
Ами какво да ти кажа като мъжа ми е същият! Аз съм на етап В КОИТО НЕ БИХ ГО СПРЯЛА АКО ИСКА ДА СИ ХОДИ! Уморена съм да се мъча да бъда идеална и все да не успявам.
Успех мила, но не забравяй пускай думите му покрай ушите си не в главата си! Hug
Май там ни е грешката... Благодаря ти  bouquet

Кураж! Аз вече го изгубих! - куража имама в предвид. Справи се по добре от мен с тази ситуация! Бъди актриса  thumbsup с тяхните камъни по техните глави bouquet

# 53
Едва ли ще разберем.
Но пък ако открия, че най-близкият ми човек ги реди зад гърба ми такива, последното нещо, което ще ме интересува е как съм го разбрала. Да си взима личното пространство и да си го носи у тях.
Какви ги е редила, че аз и това не разбрах?
Нещо за свекървата, ама не разбрах какво точно.
Защото може някой да си търси оправдание, че иска да си стяга багажчето и хоп dina5 виновна, че казала нещо за майка му.

# 54
Най-близкият може да реди зад гърба ми, каквото си иска, ако е гадняр или злобар, това ще го разбера и без да го следя, то не може да се скрие. А ако разбера, че е обсъждал мама със сестра си примерно, ще ми стане смешно, няма да питам "кажи сега, защо не харесваш мама".

# 55
  • София
Мъжът не е достатъчно честен, а просто е достатъчно обиден, че се е казала лоша дума за маминка. Ако не беше намерил нищо, нямаше да си признае, че е ровил в телефона, щеше да си трае и да се прави на разсеян.
Аз пък имам разговори, които водя само със сестра ми - в тях обсъждам и мъжа си, и свекърва си, и други хора, които не е нужно да знаят за това. Ако мм случайно намери такъв разговор, няма да е драма, де, защото не съм се оженила за сръдльо. Но ще трябва да обясни как е станало това случайно.
Да, бе, честната е жена му, която злослови зад гърбовете на хората!
Какво му пречеше на човека, ако иска да скрие че е ровил, просто да си затрае и в подходящ момент да я притисне с фактите?
Правиш ли разлика между обсъждане и злословене? newsm78

# 56
  • Тра-ла-ла
Защо се използва думата "злослови". Това значи да клевети, сплетничи, клюкарства, очерня и т.н. Може авторката просто да е споделяла с майка си реални семейни неволи, а не да си съчинява интриги. Във вашите семейства не се ли случва да имате проблеми/конфликти и да ги споделяте с близките си?! Или всичко при ССФ е идеално и цари мир и любов Mr. Green

# 57
  • Тук у дома с двете ми деца.
 Всички коментираме, но замисляме ли се как се чувства авторката?
Аз например много държа да не ми навлизаш в личното пространство, няма такова нещо като сме женени да си знаем всичко!!!!!!!!!Баба от едно време ми казваше мъжа трябва да те знае от кръста надолу. Е чак толкова не съм съгласна, но аз от дете съм такава пазя си територия, ако навлезеш много лошо. Означавали, че трябва да се изнасям, развеждам и прочие. На кратко всички сме различни и като сме се женили половинките ни трябва да са си имали поне малко на идея за кого се бракуват. bouquet Hug

# 58
Явно не е било много хубаво, щом казва, че е прочел нещо, което не трябва.
Най-близкият може да реди зад гърба ми, каквото си иска, ако е гадняр или злобар, това ще го разбера и без да го следя, то не може да се скрие. А ако разбера, че е обсъждал мама със сестра си примерно, ще ми стане смешно, няма да питам "кажи сега, защо не харесваш мама".
То тези, които са най-мазни и си пазят личното там каквото беше, са света вода ненапита официално и нищо не смеят да кажат, а зад гърба ги редят грозните работи.
Ако нещо не съм казала открито на мъжа си, никога не бих го споделила с друг, та било и майка ми. Освен ако не става дума за много сериозен проблем, за който търся помощ/спасение. Точно такива приказки водят до много големи проблеми рано или късно. По-добре рано да разбере човек кой е до него и да си прецени би ли останал в такава връзка.

Едно време повечето са били женени от родителите си или по разум, рядко е имало истински близки двойки, всичко е било като договор, така че за там приказката е точно на място.

# 59
Чудно какви ли са тия толкова грозни работи... Сигурно е казала, че дъртата кукумявка я нерви и това е, голяма работа.
Аз пък смятам, че мазникът и лицемерът си личи, особено когато живеете под един покрив. Ако е мазен, но гаден, ще го узная веднага, няма да се женя за него, че да му прегледам телефона, пък тогава да решавам.
както и да го извърате, проверката е, защото вас ви чегърта, че нещо може да ви лъжат. Мен не ме, не ровя в телефони и имам доверие на всички у дома, че няма да ровят в моя, не си го заключвам с парола, просто вярвам, че не се чете от другите.

Общи условия

Активация на акаунт