За правото на лично пространство

• 25 937
  • 419
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
Не допускам лично пространство в семейни отношения. Колкото е повече, до толкова по-големи проблеми води.
Напълно открити отношения и който не го устройва навреме да се спасява.

+1! newsm10

# 31
Едно е да поискаш да звъннеш от чужд телефон, друго - да влизаш в профили и да четеш. И на непознат съм разрешавала да проведе разговор от телефона ми, но никога не ми е хрумвало да хвана нечий телефон и да го разцъкам.
Да, да - искал да узнае какъв е човекът до него, искал е да изрови някакъв компромат и ето - успял е. Хората се опознават в прякото общуване, а проследяването е прийом на ревнивците и клюкарите. Но пък чудесно можеш да си направиш заключение що за човек е тоя, който дебне да те няма, за да ти рови в телефона.

# 32
Ами за мен не е дебнене. Всичко ми е отворено и достъпно за мъжа ми. Ако говоря някакви гадости зад гърба му, тогава ще си стискам личното пространство. Но ако ги види, последното нещо, за което ще скачам е защо е видял.

# 33
  • Deutschland
Имам колежка, която постоянно рови в тела на мъжа си. Проверяват се разговори, вайбър, скайп и следват въпросите й- тоя номер на кого е, защо си звънял и т.н Тя сама се хвали, че го контролира. Ама и той си е мунчо де.

# 34
Ами аз и без да говоря гадости, пак си държа на личното пространство и уча и децата си да държат на своето и да уважават чуждото. Ако говоря гадости, ще ги трия своевременно, особено ако знам, че ще ме проверяват.
Човекът, който е ровил, би трябвало да изпитва срам, а не най-нахално да изисква и обяснение. Първо той трябва да обясни къде му беше възпитанието, когато си е позволил да рови и преглежда.

# 35
Обикновено ровиш, когато имаш съмнения. Ако пък имаш какво да криеш пазиш.

# 36
  • София
Що за наглост да ти заяви, че ти е ровил в телефона и на всичкото отгоре да иска да коментирате кореспонденцията ти! Кажи му, че към всичко, което е прочел за майка си, може да се добави и това, че не го е научила да не рови в чужди вещи. И му се разсърди, за да си знае за друг път. Също така си сложи парола на телефона.
Не мога да понасям такива неща - ровене в телефона, пощата и следене от какъвто и да е характер. Държа много на личното пространство и дори на детето си не ровя в телефона, как ще си имаме доверие, при положение че се проверяваме? Човек, който рови в чужд телефон, че и държи сметка за прочетенето, дето не е негова работа, иска да вземе свободата на другия, а с това компромиси не може да има, освен ако не ти харесва да си несвободен.
Много си права, ама си мисля, че човек, готов да говори обидни неща зад гърба на майка ми, ще го прави и зад моя гръб.
Твърде нечистоплътен ми иде този така окайван " несвободен".......

# 37
Ами за мен не е дебнене. Всичко ми е отворено и достъпно за мъжа ми. Ако говоря някакви гадости зад гърба му, тогава ще си стискам личното пространство. Но ако ги види, последното нещо, за което ще скачам е защо е видял.
А детето ще има ли право на лични съобщения и пароли?

# 38
Янeчeк, не оспорвам отношенията в семейството ви, нито на какво учиш децата си.
Просто казвам моята гледна точка Peace
А детето ще има ли право на лични съобщения и пароли?
Когато излезе от семейството - да. Иначе е безумие да оставиш тиийн да се вихри без надзор в нета.

# 39
По Конституция личната кореспонденция е неприкосновена!

# 40
И защо да е безумие? Точно това дебнене ги прави недоверчиви и ги кара да хитреят. Ако и вас така са ви гледали, не е чудно, че си ровите по телефоните и считате това за нормално. За мен е ужасно.

# 41
  • София
Да не ровиш в чужди вещи, не означава, че отношенията не са открити, означава, че просто не вярваш на човека до себе си и имаш нужда да го проверяваш, за да си спокойна. Както и да се нарече това нещо, си е чисто и просто недоверие.
Ами, в случая, който коментираме, недоверието се оказва силно обосновано- авторката злослови зад гърба на друг човек.
Дали е на свекървата, дали на мъжа си, не е толкова важно.
За мен, тя го е правила и пред други хора, които са снесли информацията на съпруга и той затова се е разровил.

# 42
тийновете са много изобретателни и ако искат да скрият нещо, то трябва да са много "задръстени", за да не успеят особено след първото хващане в някакъв "грях"
подобна съмнителна проверка е твърде висока цена за загубеното доверие

# 43
Ами, в случая, който коментираме, недоверието се оказва силно обосновано- авторката злослови зад гърба на друг човек.

И какво от това? Чел е неща, които не са били предназначени за него, точка! Няма право да ги коментира и обсъжда, защото първо трябва да обясни защо е посегнал да рови, а как се дава обяснение, кой си признава, че е ревнив и иска да контролира? Точно никой, оправдават се с любопитство и без да искам, просто светна и аз реших да погледна.
пп: да ви припомня, че тук си има специална тема за злословене срещу свекървите, надали съпрузите на редовните там я четат. Може да се приема за злословене зад гърба на милото, точно колкото и чат във вайбър.

# 44
По Конституция личната кореспонденция е неприкосновена!
Моят номер се води на името на мъжа ми. Кореспонденцията през него лична ли е  Mr. Green

За тийновете - баща ми едно време ми каза - където отивате, ние оттам се връщаме... Колкото и да са хитри, родителите са ги измисли тия хитрости.

Общи условия

Активация на акаунт