За правото на лично пространство

• 26 084
  • 419
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Право в десятката Laughing Как така си позволявате, дами, да клюкарите по адрес на майката, наричайки я клюкарка?

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 13:04 от Месечинка виторога

# 256
  • София
Скрит текст:
Вие още малко ще кажете, че майката на Авторката трябва да се извини, че е коментирала нещо с дъщеря си, а не е съобразила, че зетят ще рови и ще го прочете.
Не й било работа редът в чуждия дом - не, лично тяхна си работа е дали ще коментират нещо или няма да коментират.
Скрит текст:
И това го говорим във форум, в раздел, пълен с теми, описващи животи, дето не са наша работа. Ама коментираме, не просто защото авторите на темата сами си изтипосват проблемите тук, а защото на всеки един от пишещите тук му харесва да коментира и да дава мнение.

По тази логика е лична работа на мъжа дали ще гледа в нечий телефон или не.

Чужд разговор – чужд дом.

# 257
  • Варна
Да гледа, ама да не се прави на ощипан като прочете нещо, което не му харесва.

# 258
  • София
Право в десятката Laughing Как така си позволявате, дами, да клюкарите по адрес на майката, наричайки я клюкарка?
За мен, всеки има право да клюкари според манталитета и възпитанието си, стига да е готов да застане зад клюката си, ако излезе наяве.
Ако не му стиска, да не се вре между шамарите. Peace

# 259
  • София
Да гледа, ама да не се прави на ощипан като прочете нещо, което не му харесва.

Отново аналогично:
Авторката и майка ѝ да надничат в чуждия дом, ама да се правят на ощипани, като ги хванат.

# 260
  • Варна
Естествено. А това конкретното, заради което се вихри целият дебат трудно бих го нарекла клюка. За мен е коментар, всеки има право на коментар и мнение. Тук сума коментари и мнения се изляха, те влизат ли в графата клюкарене последно или не влизат?
Авторката и майка и не се правят на ощипани. Момичето ясно каза, че застава зад позицията си. Попита прав ли е мъжът и да подскача така. Отговорът, поне от моя страна е НЕ, НЕ и пак НЕ!!!

# 261
  • София
Естествено. А това конкретното, заради което се вихри целият дебат трудно бих го нарекла клюка. За мен е коментар, всеки има право на коментар и мнение. Тук сума коментари и мнения се изляха, те влизат ли в графата клюкарене последно или не влизат?
За мен, след като авторката написа казаното точно, мъжът е прав да реагира, макар че е реагирал прекалено мелодраматично за моя вкус, което е без значение.
Авторката и майка и не се правят на ощипани. Момичето ясно каза, че застава зад позицията си. Попита прав ли е мъжът и да подскача така. Отговорът, поне от моя страна е НЕ, НЕ и пак НЕ!!!
Да, не се изразих точно. Не авторката и майка ѝ се правят на ощипани, а само авторката, пускайки темата. За реакцията на мъжа вече казах – прекалено мелодраматична, но за мен коментарът по адрес на майка му е обиден. Аз също бих реагирала, ако някой обижда майка ми.

За мен и мъжът, и тъщата са виновни.

# 262
  • Варна
Със сигурност би ми станало неприятно, но ако казаното е истина не знам как точно ще реагирам. Не и с изнасяне със сигурност.

# 263
  • Sofia
За мен е коментар, всеки има право на коментар и мнение.

Не, не всеки има право на коментар и мнение, разбира се. Коментар и мнение се дават тогава, когато са поискани. Аз лично в реалния живот реагирам много остро (ама много!) на всякакъв опит за вмешателство и назидание, бил той съвсем бегъл и уж непреднамерен.

# 264
  • Варна
Хайде де! Ако реша да коментирам правителството, да речем, няма да чакам Бойко Борисов да ми поиска мнението.

# 265
  • София
Тъщата трябва да си налага автоцензура когато говори с дъщеря си? Доообре.

# 266
  • Sofia
Хайде де! Ако реша да коментирам правителството, да речем, няма да чакам Бойко Борисов да ми поиска мнението.

Говорим за коментари по адрес на лични неща. Професионалната сфера и въпросите от публичен характер, касаещи цялото общество, са нещо съвсем различно.

За мен, например, са недопустими и грозни подмятанията по отношение: на външен вид, облекло, възраст, сексуална опит, битов ред в дома, роднински отношения, предпочитания и хобита, степен на религиозност и т.н.

# 267
  • Варна
В случая не виждам нито едно от споменатите неща.

# 268
  • София
Тъщата трябва да си налага автоцензура когато говори с дъщеря си? Доообре.

Може да избереш тази гл. т., разбира се. А може и да решиш, че всеки възпитан човек трябва да си налага автоцензура преди да клюкарства. Точно както всеки мъж трябва да си наложи цензура преди да рови в телефона на жена си.

# 269
  • Sofia
Тъщата трябва да си налага автоцензура когато говори с дъщеря си?

Според мен, това зависи от възпитанието на тъщата, с налагане едва ли нещо би могло да се постигне.

Общи условия

Активация на акаунт