За правото на лично пространство

• 25 968
  • 419
  •   1
Отговори
# 345
Love! , ако има явни признаци за всичко, което си описала, няма нужда да ровя в телефони, в панталони, да следя или да ходя след него по заведенията. Не се унижавам по този начин, не бих се унижила никога. Защото това поведение на следене и ровене е преди всичко самоунижение за този, който го предприема.
Ще говоря лице в лице с него, ще му опиша подозренията си. Когато се конфронтираш директно, много малко хора са такива актьори, че успешно да те метнат. Обикновено си проличава, че има нещо, притесняват се или пък директно си признават.
И също така, тези неща излизат бързо наяве. Не може с години да стоят скрити, разбират се.

Но да си призная честно, никога не съм изпадала в такава ситуация. Подбирам си контактите, съпруга ми е най-точния и отговорен човек, който познавам. Това си е моята камбанария, никога не съм се подвизавала с льольовци, на които им шарят очите, висят денонощно по баровете с приятели или крият пари.

Затова и ми е чужд този начин на разсъждение, наемане на детективи, дебнене, пък страх от СПИН.
Аз затова и написах, вижте първо с кого сте се събрали, ако не му вярвате от самото начало, тогава не сте за никъде заедно.

# 346
Хубаво е, че има такива невинни жени, които си мислят, че като заподозрат мъжа си в изневяра и го питат, той веднага ще се разкае и ще си признае. Явно идея си нямат за какво надцакване може да става дума, как усещаш с цялото си съзнание, че те лъжат, а от другата страна получаваш глупави обяснения, увъртания или те подлагат на "гаслайтинг" - убеждават те, че си побъркан, че си ревнивка, че си въобразяваш. Това може да продължава с месеци и през тези месеци те лишават от възможност ТИ да си прецениш нещата според новата ситуация и ти губят времето. Confused

Но явно е и успокоително да си кажеш, че другите, глупавите жени се женят за такива отрепки, а твоят е прекрасен, познаваш го на 100% и НИКОГА не би постъпил така, дори и да ти изневери, като възрастни хора ще седнете и ще се разберете. За съжаление кой какъв е се разбира когато дойде криза.

# 347
Скрит текст:
Love! , ако има явни признаци за всичко, което си описала, няма нужда да ровя в телефони, в панталони, да следя или да ходя след него по заведенията. Не се унижавам по този начин, не бих се унижила никога. Защото това поведение на следене и ровене е преди всичко самоунижение за този, който го предприема.
Ще говоря лице в лице с него, ще му опиша подозренията си. Когато се конфронтираш директно, много малко хора са такива актьори, че успешно да те метнат. Обикновено си проличава, че има нещо, притесняват се или пък директно си признават.
И също така, тези неща излизат бързо наяве. Не може с години да стоят скрити, разбират се.

Но да си призная честно, никога не съм изпадала в такава ситуация. Подбирам си контактите, съпруга ми е най-точния и отговорен човек, който познавам. Това си е моята камбанария, никога не съм се подвизавала с льольовци, на които им шарят очите, висят денонощно по баровете с приятели или крият пари.

Затова и ми е чужд този начин на разсъждение, наемане на детективи, дебнене, пък страх от СПИН.
Аз затова и написах, вижте първо с кого сте се събрали, ако не му вярвате от самото начало, тогава не сте за никъде заедно.
Принципно съм съгласна с теб.
Но ....човек греши.Не е невъзможно да сгрешиш и да се събереш с ...неточния човек.
Е, в такива случаи какво правиш?
НАй-малкото, за да имаш "очи" да искаш развод, трябва да изтъкнеш някакви причини.Това, че ти си сигурна, без никакви доказателства, едва ли би свършило работа.
Дори да не е перфектен актьор, ако позицията му е :"Ама ти си луда, откъде ти идват такива идиотски мисли, виж, чист съм като сълза!" , какво правиш?
Защото не става без никакво доказателство просто да му събереш багажа и да го изгониш.Той утре може да ти цъфне с полиция и да те обвини, че го гониш без никаква причина от дома му.
Затова става въпрос-когато разбереш, че твоят човек вече не е твоят човек.Но той не го признава....
И след като съвестта и морала ти не позволяват да търсиш доказателство, то ти остава просто да "повярваш" на лъжите му и да продължиш да живееш с него.Така ли?

# 348

Хората се променят. Много се променят, повярвай ми. Съпругът ти от най-точният и коректен човек в един момент може да се превърне в обратното. Не ти го пожелавам. Не си попадала с витуация да те лъжат, да знаеш че те лъжат, а да искаш да вярваш на глупостите, които ти приказват. С всеки изминал ден да установяваш, колко малко познаваш човека до себе си, докато дойде момента в който да осъзнаваш че живееш с непознат.
Една такава ситуация разбива на прах не само живота ти, ами и всичките ти теории и принципи.
И аз смятах, че няма да падна толкова ниско да проверявам телефони, компютри, кореспонденции ..... ама по добре ужасната истина посигната по кофти начин, отколкото съмненията.

# 349
  • София

Врабчо, никой не се събира съзнателно с неотговорен, неточен и лъжлив човек!
Нито с льольо, висящ по кръчмите, сваляч и криещ пари.
Всички в началото сме на височината на твоята камбанария, но с годините винаги нещо може да се промени.
Да излязат скрити черти от характера, да пресече живота ни някое изкушение и т. н., което да усложни връзката.

# 350

Но го правят с широко затворени очи. И то нерядко. И не, хората не се променят. Не и в същността си. Това, че ние сме били слепи или сме се заблуждавали не означава, че хората се променят.

# 351
  • София
Тогава какъв е изводът - ровете си из телефоните профилактично, четете чатовете, че не се знае от кой храст ще изкочи заекът.  Crazy

# 352
  • София
А мъжът на авторката се е съмнявал, че тъщата има нещо общо с евентуална изневяра на жена му?

Скрит текст:
Скрит текст:

Принципно съм съгласна с теб.
Но ....човек греши.Не е невъзможно да сгрешиш и да се събереш с ...неточния човек.
Е, в такива случаи какво правиш?
НАй-малкото, за да имаш "очи" да искаш развод, трябва да изтъкнеш някакви причини.Това, че ти си сигурна, без никакви доказателства, едва ли би свършило работа.
Дори да не е перфектен актьор, ако позицията му е :"Ама ти си луда, откъде ти идват такива идиотски мисли, виж, чист съм като сълза!" , какво правиш?
Защото не става без никакво доказателство просто да му събереш багажа и да го изгониш.Той утре може да ти цъфне с полиция и да те обвини, че го гониш без никаква причина от дома му.
Затова става въпрос-когато разбереш, че твоят човек вече не е твоят човек.Но той не го признава....
И след като съвестта и морала ти не позволяват да търсиш доказателство, то ти остава просто да "повярваш" на лъжите му и да продължиш да живееш с него.Така ли?

Всичко, което си написала, евентуално важи до момента, в който изневеряващият изтрие великото доказателство от съответното устройство.

Още нещо. Като говорим за изневяра. За мен, ровенето в личните ми неща Е вид изневяра. За мен, този, който рови в чуждите неща е сгрешил спрямо мен точно толкова, колкото и един изневеряващ.

ПП Абсурд, в темата за бащинството пееше малко по-друга песен.

# 353
И защо само доказателството за изневяра може да е причина да се разтрогне един брак?
Значи той няма да си е вкъщи системно, ще ме пренебрегва, ще си прави, каквото си иска, въпреки че вижда, че мен това ме тормози и изобщо не ме устройва и аз ще търся доказателства, за да "имам очи".

В описания от Love случай не ли достатъчно да се каже на благоверния :
"Виж какво, нещо ми се струва, че бягаш по тъча и нещата не са, както трябва да са и както са били. Не знам каква е причината, но искам да знаеш, че тая ситуация хич не ми харесва. А като нещо не ми харесва, знаеш как постъпвам. Имай предвид, че границата на търпението ми се изчерпва и това ще доведе до логичните последствия. Така че или влизай в пътя, или багажчето и айде!"

Но и на мен ми "широко около врата", както се казва, та само мога да предполагам какво е да се изпадне в подобна ситуация.
И продължавам да не разбирам с какво ситуацията ще се подобри, ако изнамеря заветното доказателство.

# 354
Всички в началото сме на височината на твоята камбанария, но с годините винаги нещо може да се промени.
Да излязат скрити черти от характера, да пресече живота ни някое изкушение и т. н., което да усложни връзката.

Еми, началото, началото, колко да е началото, от 15 години вече сме заедно. Явно съм прозвучала като прясно влюбена, наивна ученичка. Ами не съм.

Злобните коментари за невинните жени и глупавите такива изобщо няма да ги отразявам.
Кризи много сме преживявали заедно, знаем се. Явно много дразни това, че написах как нямам подобни терзания.

Като по-млада имах разни по-шарещи гаджета, но те си проличават какви са бързо. Теглех им един шут и не се занимавах да претърсвам, пък да следя. После, разбира се, рева сума ти месеци и ми минава. Може и глупачка да съм била, да са ме лъгали, ама то си е част от израстването.

Явно си е до тип човек, като ви харесва, ровете, търсете. Аз си казах, че не бих. Който подозира и търси, намира. И да го няма нещо, ще го намери.

Е, ама няма такъв филм да му вярвам всеки път. Както написах вече, бързо си проличават лъжите и със замазване на положението ще се получи един, втори път. Ама всеки път...
Като не си признава изневяра примерно, пък аз съм убедена, казвам край и това е. То пък в Бг и светът е малък, все ще се намери някой да го засече този мъж (или жена) по заведенията, по казината или не знам и аз къде.

Последна редакция: пн, 20 юни 2016, 15:05 от Анонимен

# 355
Значи той няма да си е вкъщи системно, ще ме пренебрегва, ще си прави, каквото си иска, въпреки че вижда, че мен това ме тормози и изобщо не ме устройва и аз ще търся доказателства, за да "имам очи"...
Не можеш да си представиш колко жени се връзват на много работния мъж, който се претрепва в името на семейството.
Всяко нещо може да се извърти и да му се намери обяснение, в повечето случаи даже мъжът е жертвата.
Така че да, разбирам ги тези жени и не ги съдя, че в случай на съмнения проверяват. Все пак това пряко засяга техния живот.

# 356
Тогава какъв е изводът - ровете си из телефоните профилактично..............
Профилактично, не.
Но ако се появят сериозни, основателни  съмнения и той реагира в стил "Ама ти си луда, откъде ти хрумват подобни мисли!" и т.н., ще ровя и проверявам, да.
Когато някой има наглостта да ме лъже очи в очи, аз нямам скрупули да постъпвам като него.
Честна, откровена и лоялна съм към този, който е честен, откровен и лоялен към мен.
Т.е., принципа "Каквото повикало, такова се обадило!" е в пълна сила.    Laughing

# 357
  • София

Но го правят с широко затворени очи. И то нерядко. И не, хората не се променят. Не и в същността си. Това, че ние сме били слепи или сме се заблуждавали не означава, че хората се променят.
Така е, не се променят, но се прикриват твърде добре, когато искат да отговорят на очакванията ти и така да те спечелят.
И случайности също има- не са много хората, които твърдо устояват на голямото изкушение.

# 358
Не са и малко. Просто не са шумни и атрактивни като другите, затова другите ни се струват повече  Laughing

# 359
  • София
А от къде се разбира, че авторката е:
1. Изневерявала;
2. Се е прикривала твърде добре?

Общи условия

Активация на акаунт