За правото на лично пространство

• 25 987
  • 419
  •   1
Отговори
# 330
За късмет и мъжът ми е като мен - не тормози, не проверява, не ми налага цензура на думите и няма "основателни съмнения", които да го накарат да ме проверява като виновна ученичка.

Точно.  Peace
Подбирайте си партньорите, хора, какви са тези съмнения за изневери, че и за СПИН. Ако са основателни и това се установи, запитайте се с кого сте се събрали. Ако пък нямате основания, поработете върху ревността и параноята.

А това, че мъжът ми може инцидентно да ми вдигне телефона ако съм в банята или да ми види скайпа, ами може, нямам пароли. Това, че държа на личното си пространство, не значи, че крия нещо, изкривено ви е мисленето. И едно е, да ми вдигне телефона, ако съм в банята (това ще го направи само ако изрично съм му казала, че чакам спешно обаждане). А съвсем друго, да го разрови преднамерено. Направо се изумявам, че не виждате разликата.  Shocked

И лошото е, че хората които пишат това, не изпитват и грам съмнение, че са в правото си.

# 331
Ех, каква тема изпуснах! Постовете на Янечек съвпадат на 100 процента с моето мнение. С бивш приятел (почти 2 години на сем.начала) ей заради такива дреболии се разделихме. Видял човека моята папка с хореографии и решил да я разглежда. Хвана ме яд , нищо че няма какво да крия там. Предупреждавах , предупреждавах и накрая ми писна! Личните вещи затова са лични - на личността! Хора, които нямат лични вещи и пространство се обезличават!

# 332
Ако трябва да ровим и проверяваме всичко един на друг и си нямаме доверие, по добрр да се разделим и да не се мъчим. Не питам телефона на мъжа ми и знам, че той не пипа моя. Аз нямам парола, той има парола, която аз знам, защото от време на време прехвърлям снимки от неговия телефон.
Не би ми минало през ума да му чета чатовете с който и да било, още повече с майка му. В този ред на мисли, считам за нездрав интересът му към чат между жена му и майка му.
Ние двамата много добре знаем кой какво не харесва в родителите на другия, така че всеки е свободен понякога да изпусне напрежението, ако си коментира нещо за сввкървтаа/тъщата с приятел/приятелка, стига да не се прави демонстративно и да се навира в очите на другия.

# 333
А какво е мнението ви относно разкрасителните домашни процедури и опазването им като лично право/време и пространство само за себе си?

# 334
  • София
Личен избор на разкрасяващата се.

# 335
Да де. Аз не понасям някой да ме вижда така, а ММ ми се цупи, че го гоня когато нахълта.
Че и съм го предупредила 100 пъти, че мразя. #2gunfire

# 336
  • София
Накажи го.

# 337
# 338
  • София
А на мен ми е много чудно ако имате основателни подозрения, започнете да ровите, но не намерите улики, какво правите после - казвате си, че сте ровили, защото не сте лицемерни, не сте, нали  Wink и си посипвате главата с пепел или измисляте бързо оправдание като някое от споменатите от НСЧ назад - че си търсел нечий номер примерно.
Или директно искате всичко да ви бъде показано - телефон, лични съобщения, поща? И ако ви кажат да четете, каквото поискате, но после да си събирате багажа и да ви няма, защото с ревнивец никой нормален не иска да се обвърже, ще четете ли или ще ви досрамее най-накрая?
Мисля си, че не ти е ясно значението на думата " лицемерие".
Лицемерие е това, което за теб е нормално- да не задържиш за себе си нещото, което те е впечатлило отрицателно, да не го и кажеш на съответния човек, а зад гърба му да го клюкариш с другите и утре ден пак да му демонстрираш приятелство и добро отношение.
Аз, никога не съм се унижавала да искам, фигуративно казано, " да си обърне джобовете пред мен", за да ми докаже, че съмненията ми са неоснователни- това, в отношенията ми с всички близки и далечни приятели и роднини.
Винаги вярвам на хората, освен ако твърдо не разклатят доверието ми и фактите не почнат да се навират смущаващо в очите ми.
На това му казвам обосновано съмнение.

# 339
А какво е мнението ви относно разкрасителните домашни процедури и опазването им като лично право/време и пространство само за себе си?

е, това е лично пространство за мене  Laughing. Тези работи ги правя не само като го няма мъжЪ, ами като ги няма и децата.

# 340
Да де. Аз не понасям някой да ме вижда така, а ММ ми се цупи, че го гоня когато нахълта.
Че и съм го предупредила 100 пъти, че мразя. #2gunfire

И аз като тебе - разкрасявам се тайно. Не допускам мъжа ми да разбере, че не съм естествено гладка като яйце и, ако случайно нахлуе в стаята се сърдя жестоко.

Ама аз и в чантата ми не давам да се бърка и в телефона ми не давам да се рови, та какво остава за епилирането.. Joy

# 341

А, това е за нова тема  Laughing

# 342
Въпрос към защитничките на неприкосновеност на личното пространство.
Ако имате сериозни подозрения не само за изневяра, но и за финансови злоупотреби, застрашаващи вас, детето ви и родителите ви, бихте ли ровили. И дори бихте ли наели детективска агенция?
Моля,без коментари какви са тези агенции в България.... чисто хипотетично

Не, не биха, но аз ще ти отговоря, защото съм добре възпитана.Когато има съмнение за финансови злоупотреби, се уведомява полиция.Ефектът вероятно е нулев, но това е редът.

# 343
Скрит текст:
Цитирала те е, за да ти каже, че си глупава, защото имаш наглостта да претендираш за неприкосновеност на личното си пространство.
Според нея,
всеки психар с повечко подозрителност в характера може да пребърква лични вещи и кореспонденция на който се сети, за да се защити от нещата, които си е въобразил, че го застрашават.
А ако не става дума за подозрителност?Ако са налице всички признаци, че нещо не е наред?
И понеже ти беше писала май "...ами, ако се съмнявам в нещо, ще го питам!", о.к., аз те питам:
1.от известно време почват да ви се "губят" пари, всеки месец определена сума "изчезва".питаш мъжа ти какво става, чуваш:"Ами, П. ме помоли за заем, дадох му ....лв.".Казваш "Добре".На другия месец "Ами, колата счупи .... (ти знаеш, че нищо не е чупено по колата), в сервиза ми взеха ....лв".На следващия месец "Майка ми ме помоли да й помогна с ....лв, не им стигнали за ...нещо си." И така всеки месец той си има обяснения къде изчезва част от заплатата му.Обясненията звучат правдоподобно, но това е всеки месец.Допреди това никой никога не го е молил за заем, никога не са му "изчезвали" пари, в последните 10 (например) месеца, това се случва всеки месец.
Пак ли ще приемеш всичко на "добрата му дума"?

2.От 3-4-5 месеца, той закъснява всяка вечер след работа.И липсва задължително единия от двата почивни дни.Обясненията му :
-почерпихме се с Пешо след работа
-помогнах на Гошо с гардероба
-закъсах с колата
-ходих до нашите, да им помогна за ....
-имах много работа
-пихме по едно с колегите
-разработих се и хич не видях колко е часа
-помогнах на Тошо с ремонта
и съответно за почивния ден:
-ходих на риба
-ходих на мач
-бях на излет с колегите
-помагах на баща ми за.....
-ритахме с момчетата
-ремонтирахме колата на В.
и т.н.,
като за някои от "оправданията" му знаеш със сигурност, че са чиста лъжа.
Е, пак ли ще приемеш отговорите му за чиста монета?
И няма да направиш нищо, за да намериш някакво доказателство, за да имаш "очи" да го изриташ?
Щото, не върви някак да си хем "Аз много ти вярвам, затова не ровя и не те проверявам!", хем "Виж, мило, лъжеш като дърт циганин, затова събирай си багажчето и да те няма!"
След като вярваш на думите му, за какво всъщност го гониш?!    Laughing

# 344
Мдааам, явно или авторката на темата е проявила признаци на венерическо заболяване, или семейният бюджет е изтънял, поради което мъжлето, водено от основателни подозрения и пълно с ентусиазъм да спасява семейството, бюджета и здравния си статус, се е разровило в телефона ѝ, за да попадне на дълбоконеуважителния чат по адрес на Мама му. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт