За правото на лично пространство

• 26 006
  • 419
  •   1
Отговори
# 315
Не я е зарязал, защото там някъде се търкаля и едно дете, което не по случайност е негово.Или той не е равноправен родител с право на глас?Защо си мисля, че едно дете като има двама родители се възпитава и от двамата, с личен пример.За съжаление в тази двойка детето ще се научи на компромисност от баща си и на лицемерие от майка си, защото не майка му или другата му баба са отишли да чистят в домът на баба му, а то.Абсурдно е едно 7 годишно дете на гости на баба, да се литне с прахосмукачка!Като е мръсно там, майката да не го пуска!

Ако някой така заиграва с моето дете, проверка в телефона и скандал не му мърдат.И няма да се извиня за нищо на света.Няма да си събирам багажа, а ще звънна на тъщата и ще я направя на нищо, заедно с дъщеря й!Авторката на темата има много добър мъж.Дано си е взела поуката.

# 316
НСЧ, изобщо не вярвам, че жена, на която мъжът й системно изневерява, дотам, че да я напусне заради друга жена, изобщо не се е усетила и не го е подозирала. И аз познавам жени с подобна съдба, но в началото все казват, че им е дошло като гръм от ясно небе. А след време се оказва, че всъщност индикации е имало. И да, в този случай съм съгласна, че е по-добре, ако въпросният те лъже в очите, да му преровиш телефона, да намериш доказателство за лъжата му и да ти стиска да го разкараш.
 Но не съм съгласна, че всеки ревнивец, който те обвинява, че мъжът от съседната маса те зяпа или че колегата ти гей, с когото обядваш, те сваля, има право да ти рови в личните съобщения, да те подслушва и да те следи на всяка крачка.
Основателно съмнение е едно, безумна ревност -друго. И не, аз и да нямам какво да крия, не искам партньорът ми да ми чете разговорите с други хора относно скапания ми цикъл,  новата интимна прическа на приятелката ми, колко кредита има брат ми или топлите вълни на майка ми. Айде моля, не е нужно всичко да се знае и не всички искаме да сме прозрачни.

# 317
За основателните подозрения говоря. Другото е болест.

# 318
А на мен ми е много чудно ако имате основателни подозрения, започнете да ровите, но не намерите улики, какво правите после - казвате си, че сте ровили, защото не сте лицемерни, не сте, нали  Wink и си посипвате главата с пепел или измисляте бързо оправдание като някое от споменатите от НСЧ назад - че си търсел нечий номер примерно.
Или директно искате всичко да ви бъде показано - телефон, лични съобщения, поща? И ако ви кажат да четете, каквото поискате, но после да си събирате багажа и да ви няма, защото с ревнивец никой нормален не иска да се обвърже, ще четете ли или ще ви досрамее най-накрая?

# 319
  • Sofia
Съгледвачите нямат никакво намерение да зарязват, а само търсят за какво да се заяждат и да се скарат, целта е да тормозят другия, никаква друга. Ето и в случая, който обсъждаме - мъжът на авторката не я е напуснал, а само е заплашвал, че ще го направи, за да я мъчи.

А, не, това съвсем не е единственият възможен сценарий. Naughty По принцип, не обичам да споделям лична информация и да давам примери от моя житейски опит (дори може утре да реша да редактирам този пост, така че, моля, не ме цитирайте), но този път ще направя изключение – по отношение на едно мое бивше гадже, с което бяхме заедно от немалко време, точно след такава случайна проверка и преглеждане на лична кореспонденция (абсолютно непреднамерено, без да имам никакви индикации за съмнения), се натъкнах на информация, която ми беше достатъчна, за да сложа край на 2-годишна връзка, ей-така, от раз, без никакви обяснения или колебания. Абсолютно категорична бях, че няма как да продължа с този човек, след видяното от неговото "лично пространство". И повярвай ми, бях толкова облекчена и благодарна на себе си, на съдбата, на щастливата случайност, че хванах случващото се в зародиш и не погубих още ценно време в изчерпани и безперспективни отношения. Ако това не се беше случило, кой знае още колко месеци или дори години щяха да бъдат безвъзвратно пропилени, вярвайки, че човекът до мен не е мазен двуличник, а чиста душа́...

# 320
Въобще и не трябва да се оправдава човек в подобна ситуация. Щом нещо засяга пряко живота ти, а човекът до теб отказва да отговори, имаш право да търсиш истината.

# 321
Въпрос към защитничките на неприкосновеност на личното пространство.
Ако имате сериозни подозрения не само за изневяра, но и за финансови злоупотреби, застрашаващи вас, детето ви и родителите ви, бихте ли ровили. И дори бихте ли наели детективска агенция?
Моля,без коментари какви са тези агенции в България.... чисто хипотетично

# 322
А на мен ми е много чудно ако имате основателни подозрения, започнете да ровите, но не намерите улики, какво правите после - казвате си, че сте ровили, защото не сте лицемерни, не сте, нали  Wink и си посипвате главата с пепел или измисляте бързо оправдание като някое от споменатите от НСЧ назад - че си търсел нечий номер примерно.
Или директно искате всичко да ви бъде показано - телефон, лични съобщения, поща? И ако ви кажат да четете, каквото поискате, но после да си събирате багажа и да ви няма, защото с ревнивец никой нормален не иска да се обвърже, ще четете ли или ще ви досрамее най-накрая?

При съмнение за изневяра, ще бъда безкомпромисна и ще използвам всички възможни начини и средства, за да се добера до истината.От СПИН се умира бавно, но сигурно.От венерически болести, също последствията са много тежки.Ако някой не разбира това и ме постави в условия на висок риск означва, че не е достатъчно интелигентен, няма място в личното ми обкръжение и той трябва да се срамува. Като не съм била на мястото на изневярата, няма как да знам дали са използвани предпазни мерки.Инстиктът ми за самосъхранение, е по-силен от криворазбран морал или достойнство и няма нищо общо с ревност.

# 323
Просто си представям шутът в задника, който ще получи този, който ми рови из нещата, защото имал съмнения за изневяра и започне да ми говори за СПИН и венерически болести.
Не усещате ли колко е обидно това?
Усещал и имал съмнения, че животът му бил застрашен  Shocked
Ми да се спасява бе! Да спаси и мен от психарщините, с които ме натоварва!

# 324
Познавам немалко семейства, в които единият е ужасно ревнив, но другият е намерил начин да прави, каквото е решил. За СПИН и венерически болести няма нужда от кореспонденция, трябва просто малко случаен секс Какъвто който иска, лесно може да си набави.
Второ, тук въобще не става въпрос за намиране на потвърждение на основателни съмнения. Тук е имало прочитане на един безкрайно тривиален и безобиден разговор между майка и дъщеря. Вие приемате, че можете да се съмнявате в мъжа си/жена си и профилактично да му ровите из вещите и пощата, като това намирате за почтено. А било лицемерие дъщеря да обсъди свекърва си с майка си. Двоен стандарт отвсякъде.
Аз не познавам хора, които никога и по никакъв повод не обсъждат други хора. В състояние на афект даже може да кажат нещо повече, отколкото трябва. Не намирам това за никакъв проблем, освен в случаите, когато е направено злонамерено, когато казаното не отговаря на истината и е изречено  с цел да навреди сериозно на отсъстващия.
Благодарна съм, че мъжът ми ми е дал свобода и не ме дебне. Не съм помисляла да злоупотребявам.

# 325
Благодарна съм, че мъжът ми ми е дал свобода и не ме дебне. Не съм помисляла да злоупотребявам.

В днешни дни свободата не се дава, защото се раждаме свободни, но гледам, че още съществува първобитното желание да отнемеш свободата на другия, като маскираш това желание с какви ли не думи - страхувала се за живота си, имала основателни съмнения, ей така, най-случайно, ама не е ясно точно как, прочела нещо, дето не е за нея и на всичкото отгоре не се дължало обяснение. Типични оправдания на ревнив и обсебващ човек, който иска да ограничи другия.
Любовта е и свобода, а който посяга така лесно на свободата на другите, не обича, просто е завършен егоист, който има всевъзможни страхове и те управляват живота му. Според моите ценности така не може да се живее. За късмет и мъжът ми е като мен - не тормози, не проверява, не ми налага цензура на думите и няма "основателни съмнения", които да го накарат да ме проверява като виновна ученичка.

# 326
.
Любовта е и свобода, а който посяга така лесно на свободата на другите, не обича, просто е завършен егоист, който има всевъзможни страхове и те управляват живота му. Според моите ценности така не може да се живее. За късмет и мъжът ми е като мен - не тормози, не проверява, не ми налага цензура на думите и няма "основателни съмнения", които да го накарат да ме проверява като виновна ученичка.
За мен пък свобода е това чантата ми да седи на масата без да се притеснявам дали съм забравила да я затворя, като дойде съобщение, а аз не мога да отговоря защото примерно готвя да кажа на мъжът ми/синът ми да напише отговор вместо мен, да мога да погледна нещо което ме интересува на компа на мъжът ми без да има пароли.... Това за мен е спокойствие и сигурност. Няма какво да крия от никой, никой няма за криене от мен.

# 327
I.Hr Peace
Пълна свобода, без ограниченията, които са характерни за отношенията с хора извън дома.

# 328
  • София

В днешни дни свободата не се дава, защото се раждаме свободни, но гледам, че още съществува първобитното желание да отнемеш свободата на другия, като маскираш това желание с какви ли не думи - страхувала се за живота си, имала основателни съмнения, ей така, най-случайно, ама не е ясно точно как, прочела нещо, дето не е за нея и на всичкото отгоре не се дължало обяснение. Типични оправдания на ревнив и обсебващ човек, който иска да ограничи другия.

+ 1000. Не бих могла да издържа в други отношения, независимо дали с мъж, родител, приятел или съседи. Точно поради нахлуване в личното ми пространство прекратих отношения преди години с една, която тогава я мислех за приятелка. Мъжът ѝ беше прочел мой имейл до нея.

# 329
И аз отрязах две приятелки, защото се опитваха да се държат с мен като ревниви любовници. Ами, марш, аз такива хора около себе си не търпя от 16-годишна.

Общи условия

Активация на акаунт