За правото на лично пространство

• 25 958
  • 419
  •   1
Отговори
# 390
Всъщност постовете за изневяра бяха хипотетични примери кога четенето на разни неща е оправдано, ако не се лъжа само един потребител я попита дали мъжът й не я подозира и затова да е ровил. Другите нямаха никаква връзка с нея Peace

# 391
Именно. От ревност ще ѝ преглежда чата с тъщата. Гений!  ooooh!
hahaha
Има и хитреци, не се знае как е записала любовника в телефона.
Скрит текст:
Мъж излиза от банята, жена му казва:
- Бай Иван те търси 3 пъти, накрая пусна СМС "Липсваш ми..."
 Joy

Joy Joy JoyДа, записала го е като "мама".

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 21:40 от Bella Anna

# 392
  • София

Joy Joy JoyДа, записала го е като "мама".
И щото нямат друго за обсъждане- клюкарят свеки! Joy

# 393
Скрит текст:
Вие наистина се изживявате като съд.
Никой бе се изживява като съд. И двете страни споделят причините за своите разбирания. Ако някой не мнението ни, нямаше да пуска тема.
А това какво е:
Цитат
Така е Ако бяха в нейна полза щеше да ги каже още в първия пост.
Жената сподели, че мъжът й е прочел нейната кореспонденция с майка й. Беше заподозряна дори в изневяра.
Подобни спекулации кой какво и защо казва и не казва, изискването на нямащи отношение към случая подробности, говорят за желание не да се обсъди конкретен казус - защото тук имаме такъв, а да се спретне другарски съд на потребителката, да се потърси вината в нея, при това за неща, които самата тя едва ли е очаквала.
Всъщност, тези подробности са важните.....    Laughing
Защото темата е "За правото на лично пространство".
Затова основният въпрос е Защо мъжът е решил да навлезе в личното й пространство?Има ли или няма основания за това?
След като така ревностно защитаваш правото си на лично пространство, най-малкото редно би било да заявиш съвсем недвусмислено, че не си давала повод да се съмняват в теб.
Затова и моите въпроси и коментари бяха основно в тази посока:
-има ли навик мъжът й периодично да я "проверява"?-което не говори добре за него
-инцидентна ли е била проверката и какво я е провокирало?-което не говори добре за нея

А прочетеното няма кой знае какво значение.Темата би могла да е всякаква, коментирана с някоя приятелка например-какъв мухъл е мъжа й/как не носи пари/как детето е взело всичките му лоши качества и т.н.

# 394
Изобщо не е необходимо да си дал повод. Чисто любопитство какво си пишеш с приятелки, с майка си, стринка си и т.н. Изобщо повод не е нужен. Нещо като воайорство.

# 395
Изобщо не е необходимо да си дал повод. Чисто любопитство какво си пишеш с приятелки, с майка си, стринка си и т.н. Изобщо повод не е нужен. Нещо като воайорство.
Ако нещата стоят така, т.е. мъжът има навика периодично да я проверява, писах вече, тя със сигурност е наясно с това му "качество" и си го търпи такъв, следователно сама си е виновна, че е оставила доказателства.    Laughing

# 396
  • София
Да. В случая, за който бях писала по-рано – с мъжа на "приятелката" ми, който беше чел имейл до нея, изпратен от мен, той нямаше дори поводче да се усъмни в нея. Просто си завря носа там, където няма право.

# 397
Ако нещата стоят така, т.е. мъжът има навика периодично да я проверява, писах вече, тя със сигурност е наясно с това му "качество" и си го търпи такъв, следователно сама си е виновна, че е оставила доказателства.    Laughing

Е, то това е ясно.

# 398
  • София
Няма по- страшно нещо от мъжката клюкарка.

# 399
Да. В случая, за който бях писала по-рано – с мъжа на "приятелката" ми, който беше чел имейл до нея, изпратен от мен, той нямаше дори поводче да се усъмни в нея. Просто си завря носа там, където няма право.
Той е влязъл да чете, без нейно разрешение или по принцип си ползват нещата?
И ти как разбра?

# 400
  • София
Той е влязъл да чете, без нейно разрешение или по принцип си ползват нещата?
И ти как разбра?

Тя ми каза постфактум. По принцип си споделяли всичко, нямали тайни и т.н. и т.н.

# 401
Т.е. ти имаш претенции как друг човек организира личното си пространство? Не е ли затова лично? Защото правилата определя той? А щом му поверяваш нещо, разчиташ, че той ще направи така, че това да не ти навреди, независимо по какъв начин.

# 402
  • София
Т.е. ти имаш претенции как друг човек организира личното си пространство? Не е ли затова лично? Защото правилата определя той? А щом му поверяваш нещо, разчиташ, че той ще направи така, че това да не ти навреди, независимо по какъв начин.
Само че коренспондецията между мен и нея, не е лично нейна, а  моя и нейна.

# 403
Щом е в нейния мейл е в нейното лично пространство. Твое право е вече да прецениш докъде да я допуснеш в твоето...

# 404
  • София
Щом е в нейния мейл е в нейното лично пространство. Твое право е вече да прецениш докъде да я допуснеш в твоето...
Това не е вярно – личната кореспонденция между двама, принадлежи на двамата. Все едно да покажа на мъжа ми или на друг близък приятел личните съобщения с лична информация, които са ми пратени, само защото са в моята пощенска кутия. Нямам правото и не бих го направила без съгласието на хората, които са ми писали тази лична информация.

Общи условия

Активация на акаунт